Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kasya 06:15, 18 cze 2020

Pieknie rosną, kwitna, u mnie wszystko klapnięte... od nadmiaru wody w krótkim czasie
Nie ma czego zazdrościć
Helen 06:17, 18 cze 2020

Kasya napisał(a)
Pieknie rosną, kwitna, u mnie wszystko klapnięte... od nadmiaru wody w krótkim czasie
Nie ma czego zazdrościć

Wszystko się podniesie i zobaczysz, że będzie pięknie
galgAsia 06:32, 18 cze 2020

Helen, a u Ciebie popadało w nocy? Bo od Ciebie idzie taka fajna chmura i zastanawiam się, co z niej będzie
Helen 06:44, 18 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Helen, a u Ciebie popadało w nocy? Bo od Ciebie idzie taka fajna chmura i zastanawiam się, co z niej będzie

Popadało w nocy intensywnie, ale nie agresywnie więc jest ok. Ślimory wychodzą, pójdę za chwilę na łapankę
galgAsia 06:49, 18 cze 2020

Helen napisał(a)

Popadało w nocy intensywnie, ale nie agresywnie więc jest ok. Ślimory wychodzą, pójdę za chwilę na łapankę
Piwo zabierz
inka74 07:32, 18 cze 2020

Mężaty widzę wciągnął się w zmiany ogrodu bo chyba mu się zaczyna efekt podobać, tak sam z siebie bramę pomalował bardzo dobrze to wygląda. Pochwal go od nas. A ty tak broniłaś się przed kolorem. Przed tą bramą taki mały trawniczek fajnie by wygląd naał. Wiem, pamiętam że to brama techniczna i jedyny dostęp. Może jak już wszystko skończycie...
galgAsia 08:20, 18 cze 2020

inka74 napisał(a)
Mężaty widzę wciągnął się w zmiany ogrodu bo chyba mu się zaczyna efekt podobać, tak sam z siebie bramę pomalował bardzo dobrze to wygląda. Pochwal go od nas. A ty tak broniłaś się przed kolorem. Przed tą bramą taki mały trawniczek fajnie by wygląd naał. Wiem, pamiętam że to brama techniczna i jedyny dostęp. Może jak już wszystko skończycie...
Cały czas dumam, jak zagospodarować tamten kątek. Coś wymyślę na pewno, bo zgrzyta mi to miejsce niemiłosiernie

Pochwalę na pewno to działa Wczoraj po tym malowaniu popatrzył dookoła i powiedział: ale ładny ogródek zrobiłaś Jak mi się fajnie zrobiło na duszy
galgAsia 08:22, 18 cze 2020

antracyt napisał(a)
Ja nie Helen, ale ta Ascot też dla mnie

No to jeszcze raz
galgAsia 08:40, 18 cze 2020

Magara napisał(a)

Ulżyło mi
A te listy... Chyba faktycznie lepiej mieć plany kilkuletnie, mniejsza frustracja, że się w danym sezonie nie zdążyło
Moje listy prac ogrodowych są mocno, po raz kolejny, zweryfikowane - upały pewnym pracom nie służą, a potem to już będzie za późno na prace, które powinny być zrobione już dawno czyli wiosną
A te Twoje różyczki... ładne
I brama
Dla mnie w czasie upałów utrzymanie status quo jest już wystarczająco dużym wyzwaniem . Nigdy nie lubiłam wysokich temperatur i z wiekiem ta niechęć mi się pogłębia... Ale nauczyłam się nie mieć o to do siebie pretensji - choć przyznaję, że dobrą chwilę mi to zajęło. Doszłam do tego, że ogrodem i pracami w nim się nie frustruję. Cały czas sobie powtarzam, że to nie wyścigi i mogę robić wszystko w swoim tempie. I dobrze mi z tym

Buziaki

inka74 08:44, 18 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Cały czas dumam, jak zagospodarować tamten kątek. Coś wymyślę na pewno, bo zgrzyta mi to miejsce niemiłosiernie

Pochwalę na pewno to działa Wczoraj po tym malowaniu popatrzył dookoła i powiedział: ale ładny ogródek zrobiłaś Jak mi się fajnie zrobiło na duszy
to zawsze jest miłe jak druga połowa docenia co robisz i pomaga.
Miejsce zgrzyta bo pomysłu nie ma. Ja bym tan od furtki zrobiła miejsce na ławkę z donicami obok i niewielką rabatą taką trochę w formie trójkąta, może trapezu. Kwestia potrzebnego miejsca na otwarcie bramy czy wjazd. I taki właśnie nieduży trawnik. Coś co łatwo da się skosić i w razie potrzeby też wykorzystać jako dostęp jak bramę trzeba będzie otworzyć. Ot taka luźna wizja na razie.