Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 10:44, 18 cze 2020

UrsaMaior napisał(a)
U mnie ma trochę i szału też nie robi.
No patrz, a u Anuli takie potwory rosną Jak ona to robi???
UrsaMaior 11:06, 18 cze 2020

Nieee no, rosnąć to rosną, ale nie przebarwiają się tak jak powinny. One muszą mieć słońce.
Pszczelarnia 11:08, 18 cze 2020

Galgasiu, lubię Twoje listy todo!
Kawa 11:30, 18 cze 2020

Joasiu brama super a i reszta kwiatuchów cudna
kwartet 12:56, 18 cze 2020

Asia to jednak nie tana za wysoka kępa liści, tanna to taki kurdupelek.
Brama wyszła lux mężaty słusznie pierś wypina.
Niektóre rośliny to mamy w podobnym stadium a niektóre to u mnie 2 tygodnie opóźnione . właśnie zaczęła kwitnąć p. diana(jednak to ją kupiłam) a na jakmani to jeszcze poczekam.
Obśmiałam się bo myślę "jak ta Asia roślinką z mojej donicy zdjęcie zrobiła",wychodzi na to że posadziłyśmy ten sam zestaw.
sarenka 13:14, 18 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Jarzmianka Tak jak pisałam Gosi, na słońcu też da radę, ale musi mieć wilgoć w nóżkach.
Wysokość zależy od odmiany, ale przeciętnie to 50-60cm, natomiast wielkość kępy zależy właśnie od wilgoci. Jak ma za sucho, to kępy stoją w miejscu. Musisz sprawdzić przy opisie odmiany, zazwyczaj są podawane takie informacje.

A wkleić Ci zdjęcia czosnków główkowatych z ub. roku?

A poproszę o zdjecia
galgAsia 13:16, 18 cze 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Galgasiu, lubię Twoje listy todo!
Ewa, te listy to ratują mi życie
Czasem tak mi się różnych różności nawarstwi - niekoniecznie ogrodowych - że zaczynam mieć stany lękowe . Że z czymś nie zdążę, że coś zawalę, itp., itd. A jak sobie wszystko pospisuję, to się okazuje, że nie jest tak źle i można to ogarnąć.
Więc ja też je lubię
galgAsia 13:19, 18 cze 2020

Kawa napisał(a)
Joasiu brama super a i reszta kwiatuchów cudna
No ten mój to spuchnie z dumy , ale skrupulatnie mu wszystkie wyrazy przekazuję, niech wie, że doceniam i jestem dumna
A kwiatuchy - teraz najpiękniejsza pora na kwiatuchy
galgAsia 13:26, 18 cze 2020

kwartet napisał(a)
Asia to jednak nie tana za wysoka kępa liści, tanna to taki kurdupelek.
Brama wyszła lux mężaty słusznie pierś wypina.
Niektóre rośliny to mamy w podobnym stadium a niektóre to u mnie 2 tygodnie opóźnione . właśnie zaczęła kwitnąć p. diana(właśnie ją kupiłam) a na jakmani to jeszcze poczekam.
Obśmiałam się bo myślę "jak ta Asia roślinką z mojej donicy zdjęcie zrobiła",wychodzi na to że posadziłyśmy ten sam zestaw.
No widzisz, próbuję go jakoś zidentyfikować i mi nie wychodzi. Ale żebym się jakoś specjalnie tym martwiła, to nie powiem, bo ładny jest i tak Teraz czekam na tępolistnego, mam nadzieję, że będzie taki, jakbym chciała

Też się uśmiałam Teraz wiem, dlaczego mi się tak u Ciebie podoba
Dorii 13:29, 18 cze 2020

Piękne kwiecie, brama super.

Jak trochę farby może odmienić przedmioty, wczoraj pomalowałam donice i też pękam z dumy i zadowolenia z efektu. Tylko tarasu brak na którym mogłabym je zaprezentować właściwie.

A ta bramą to jest wasze główne wejście czy tylko od czasu do czasu używane?
Jak tylko czasem to bym żwirek dała i tak jak dziewczyny piszą ławeczka obstawiona donicami. Donice mogły by być na platformie na kółeczkach żeby łatwiej było zabrać w razie potrzeby.