Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 10:40, 26 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Pomarańczowy kłosowiec niestety nie przezimował u mnie. Za to Kudos Morello lub Summer Love owszem i już zaczyna kwitnąć
Ooo, to super Przeprowadzimy próbę biologiczną . Ta Ambrosia to mój pierwszy Kudos. Zobaczymy, jak sobie poradzi.
W sumie penstemony też podobno należy traktować jak jednoroczne, a moje przezimowały i jak pięknie kwitną

galgAsia 11:03, 26 cze 2020

antracyt napisał(a)
Gnojówką pod krzewy i trawy jak najbardziej, pod drzewa to nie wiem, ale pewnie jeszcze tak.
No to niech tylko wreszcie popada, ruszę z gnojówkami. przy tej suszy dotychczasowej to wolałam nie lać pokrzywy, ruszyłyby zielone i nie daj bóg zmarniały...
Gosiek33 12:15, 26 cze 2020

Poczekaj z cięciem klonu do wiosny
Dominika11 12:17, 26 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
jak na wiosnę to tylko zanim ruszą soki, żeby nie płakał
galgAsia 12:31, 26 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
A mi się parę razy obiło o oko , że teraz można cięcia korygujące robić... I chyba naprawdę muszę, bo klon mi się pochyla bardzo pomimo podpórek...

O, tu mam takiego cytata na podparcie tezy

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Teraz jest dobra pora na ich formowanie. Moje są formowane w drzewka o krótkim pniu
i rozgałęziające się nieco wyżej.

Gosiek33 12:36, 26 cze 2020

Skoro tak to tnij. Jak podeprzeć nie mogę to wbijam kij z drugiej strony i odciągam
Anda 12:38, 26 cze 2020

Jaki fajny leżaczek Drewniany?

Penstemony śliczne. I w ogóle bardzo ładnie masz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 12:43, 26 cze 2020

a mi Wusia podpowiedziała zeby jesienia przyciac i byla to dobra decyzja. Sa ładnie uformowane i zageszczone. Szczegolnie Red Sunset wyglada rasowo
Gruszka_na_w... 12:57, 26 cze 2020

W teorii sadowniczej cięcie letnie jest nawet bardziej wskazane niż to wiosenne. U Ciebie jest sucho i ciepło, żadne infekcje się nie przyplączą, a młode przyrosty dojrzeją zanim sezon się skończy.
Podkrzesaj tego klona. Główny przewodnik mógł zmarnieć z powodu suszy i młodego wieku. Korzenie nie są jeszcze rozbudowane i nie dały rady dostarczyć pokarmu na wysokość 3 m. Górę przytnij, boczne gałązki też i wszystkie, które rosną do środka lub się krzyżują.
Nawozy azotowe stosuje się do początku lipca. W przypadku pomidorów i papryki teraz najlepiej przejść na skrzyp. Ze względu na potas, sprzyja on kwitnieniu i owocowaniu.
Teoria leżakowania z zamkniętymi oczkami jest mi bliska. W zastępstwie zdarza mi się zasłaniać oczęta czytadełkiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 13:15, 26 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W teorii sadowniczej cięcie letnie jest nawet bardziej wskazane niż to wiosenne. U Ciebie jest sucho i ciepło, żadne infekcje się nie przyplączą, a młode przyrosty dojrzeją zanim sezon się skończy.
Podkrzesaj tego klona. Główny przewodnik mógł zmarnieć z powodu suszy i młodego wieku. Korzenie nie są jeszcze rozbudowane i nie dały rady dostarczyć pokarmu na wysokość 3 m. Górę przytnij, boczne gałązki też i wszystkie, które rosną do środka lub się krzyżują.
Nawozy azotowe stosuje się do początku lipca. W przypadku pomidorów i papryki teraz najlepiej przejść na skrzyp. Ze względu na potas, sprzyja on kwitnieniu i owocowaniu.
Teoria leżakowania z zamkniętymi oczkami jest mi bliska. W zastępstwie zdarza mi się zasłaniać oczęta czytadełkiem.
Tegom chciała - że zacytuję klasyka
Będę cięła

Skrzyp już zbieram na kolejną. A muszę się dobrze rozglądać, jakoś okolica nie obfituje. Pomidorki dostały Wreszcie w tunelu zrobiło się zielono i żółto

Wczoraj próbowałam podziałać w ogrodzie, ale było tak gorąco, że finalnie wylądowałam na leżakowaniu. Było bardzo miło