Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 11:32, 04 sie 2020

tulucy napisał(a)
Będę suszyć chociaż trochę. Reszta na konfitury.
Przeczytałam też, że takie suszone można zamrozić.

Morele chętnie bym ususzyła, ale jest problem z zerwaniem... Raczej był, bo teraz po deszczu to i tak nic z nich nie będzie. U nas dziś pada, równo i gęsto. Pierwszy dzień urlopu mam
Można mrozić, ale ja już nie mam miejsca Trzymam je w szklanym słoju, więc mam kontrolę wzrokową, co się z nimi dzieje. Przez kilka m-cy na pewno nic.

U mnie limit wody się wyczerpał. Szybko to poszło... Boję się tych nadchodzących upałów, wybitnie ich nie lubię. No i martwię się o Rodziców, nie czują się wtedy najlepiej... Deszczu nieustająco zazdroszczę
galgAsia 11:38, 04 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)
Łysy
Tak się wczoraj tajniaczył, że nie wiedziałam, czy uda mi się go dopaść. Ale nocka była chłodna. To już sierpień...
BasiaLT 11:39, 04 sie 2020

ryska napisał(a)
Najlepszym dla mnie zabiegiem przy stipach okazało się wyciąganie pióropuszy z całym źdźbłem. Najmniej czasu zajmuje i efekt lekkości uzyskany natychmiast.
Już nie będę czesać ani ciąć (odrosło wszystko).

U mnie to samo. Czesanie i przycinanie nie odniosło efektu,są wielkie i mi się pokładają. W następnym roku spróbuję wyciągać.
galgAsia 11:49, 04 sie 2020

ryska napisał(a)
Najlepszym dla mnie zabiegiem przy stipach okazało się wyciąganie pióropuszy z całym źdźbłem. Najmniej czasu zajmuje i efekt lekkości uzyskany natychmiast.
Już nie będę czesać ani ciąć (odrosło wszystko).
Dobrze, że nie cięłam A z czesaniem masz rację - u mnie też odrosło, u Hani też...
W takim razie spróbuję je powyciągać
tulucy 12:07, 04 sie 2020

Ja chyba już też się zestarzałam, bo jak jest powyżej 25 st. to nie wyrabiam... Z mrożeniem też u mnie ciężko, ale plan jest za niedługo kupić dużą zamrażarkę skrzyniową. Może w przyszłym tygodniu nawet...
Kawa 13:25, 04 sie 2020

Asia no pięknie u ciebie! jeżówy hortki!
łysy piękny ale przez niego nie śpię po nocach!! zawsze jak pełnia jestem dętka!
galgAsia 13:43, 04 sie 2020

BasiaLT napisał(a)

U mnie to samo. Czesanie i przycinanie nie odniosło efektu,są wielkie i mi się pokładają. W następnym roku spróbuję wyciągać.
Ja się tak właśnie zastanawiam, czy by nie wymienić ich na nowszy model
Tylko trochę mi ich szkoda, przyznaję
galgAsia 13:46, 04 sie 2020

tulucy napisał(a)
Ja chyba już też się zestarzałam, bo jak jest powyżej 25 st. to nie wyrabiam... Z mrożeniem też u mnie ciężko, ale plan jest za niedługo kupić dużą zamrażarkę skrzyniową. Może w przyszłym tygodniu nawet...
Lucy, u mnie wczoraj było +20C i było mi cudnie Więc te +30 to mnie lekko przeraża...
Ooo, skrzyniowa zamrażarka Czad Tylko uważaj, żeby do niej nie wlecieć
galgAsia 13:50, 04 sie 2020

Kawa napisał(a)
Asia no pięknie u ciebie! jeżówy hortki!
łysy piękny ale przez niego nie śpię po nocach!! zawsze jak pełnia jestem dętka!
Ojej... Przykro mi, że łysol przyprawia Cię o bezsenność... Ja ostatnio też miewam nieprzespane noce, ale - na szczęście! - bez związku z Księżycem. Więc bardzo Ci współczuję...

Cieszę się, że się podoba Mi, jak przymknę oczy na "ogniska" bałaganu i rozpiździaju , też
Kasya 15:43, 04 sie 2020

tulucy napisał(a)
Będę suszyć chociaż trochę. Reszta na konfitury.
Przeczytałam też, że takie suszone można zamrozić.

Morele chętnie bym ususzyła, ale jest problem z zerwaniem... Raczej był, bo teraz po deszczu to i tak nic z nich nie będzie. U nas dziś pada, równo i gęsto. Pierwszy dzień urlopu mam

U mnie tez tak pada
W sumie deszcz potrzebny był...
Ale nic nie zrobie w ogrodzie