Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magleska 20:26, 28 sie 2020

Asia
ja też część stip przycinałam na próbę i początkowo byłam zła sama na siebie ,bo nie podobały mi się takie skrócone....
ale teraz po czasie patrząc na te ścięte i nieścięte -to była dobra decyzja -bo teraz są śliczne ,sztywne ,nie leżą ....a te niecięte szału nie ma

pasztecik taki własnej roboty bym zjadła ....rzuć tu kawałeczek
a najlepiej daj przepis

ja dziś też kucharzyłam ,bo jutro córcia ma urodziny ....zrobiłam tort i zupę dyniową ,przygotowałam na gulasz z kociołka i jeszcze zrobiłam ciasto ze śliwkami
jutro jakąś sałatkę zrobię ....

prześliczne kadry ogrodowe ....placyk świetny
Buziaki
Gruszka_na_w... 21:25, 28 sie 2020

Kawa przy tym stoliczku będzie miała wyjątkowy smak.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lilarose 23:53, 28 sie 2020

galgAsia napisał(a)
Kasia, pojęcia nie mam, czy to są TE , raczej na pewno NIE, bo kupowałam stacjonarnie jako nn. A Cherry mam z nasion Więc chyba nie pomogłam , no chyba że tak i też sobie posiejesz

będę w takim razie siała wiosną- Jakiej firmy nasiona kupowałaś?

ja tam nic przeciw wysiewom nie mam- powiedziałabym nawet, że bardzo lubię, bo mogę sobie już w styczniu kupować nasionka a potem, jak przyjdą, mam sto pociech z ich przekładania, układania i jakoś mi w ogóle łatwiej dożyć do wiosny w ich obecności
Gosialuk 06:53, 29 sie 2020

lilarose napisał(a)

będę w takim razie siała wiosną- Jakiej firmy nasiona kupowałaś?

ja tam nic przeciw wysiewom nie mam- powiedziałabym nawet, że bardzo lubię, bo mogę sobie już w styczniu kupować nasionka a potem, jak przyjdą, mam sto pociech z ich przekładania, układania i jakoś mi w ogóle łatwiej dożyć do wiosny w ich obecności

Też tak mam. A niespodzianki lubię. Zawsze mogę przesadzić jakby co.
Asia kącik wypoczynkowy nabrał blasku.

Penstemony z serii Pacific, dobrze doczytałam? One nie wymarzają u nas. Nasiona są w sprzedaży?
anabuko1 08:51, 29 sie 2020

galgAsia napisał(a)
Dotarł wreszcie reklamowany stolik Tym razem bez usterek
Jestem zadowolona

Piękny.
Teraz tylko siedzieć, odpoczywać i delektować się ogrodem
Helen 08:53, 29 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

Teraz tylko siedzieć, odpoczywać i delektować się ogrodem

I pachnieć (w sensie nic nie robić)
sarenka 08:55, 29 sie 2020

Fajny zestaw
ajka 21:38, 29 sie 2020

Śliczny stoliczek, w sam raz na poranną kawkę
inka74 07:30, 30 sie 2020

galgAsia napisał(a)
...

Mnie stipa zaczyna denerwować od pewnego momentu. Jak jest zieloną mgiełką i jak zaczyna kłosić i świecić w słońcu, to ją uwielbiam. Potem, jak się pokłada na inne rośliny i już nie jest zwiewna, pomimo wyczesania x razy, jak po deszczu robią się mokre strąki, to już jej nie uwielbiam, wręcz przeciwnie - doprowadza mnie do szału I nie wiem, co tu z nią zrobić...
Nie czesz, zetnij tę część z nasionkami. Stoi wtedy sztywno. Nie sieje się też tak bardzo. I ładnie na grubość przyrasta kępa.
Gruszka_na_w... 18:11, 30 sie 2020

Podczas ostatniego wyciągania suchych źdźbeł celowo niektóre szarpałam mocniej i udało mi się zredukować szerokość kępy. Źdźbła odrywały się wraz z korzeniem. Wydaje mi się, że w wypadku stipy rozrost kępy nie jest pożądany. Lepiej, kiedy jest szczupła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies