Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 20:51, 29 kwi 2023

Budzi się życie wodne.

mirkaka 07:39, 30 kwi 2023

Jakie duże masz to oczko? co to za roślinka w nim rośnie? Żabka sama przywędrowała czy ją sama tam umieściłaś?
U was cieplej, róże będą na pewno wspaniale kwitnąć
Widzę że te wyższe masz posadzono blisko tuj, ciekawe, bo chyba tylko róże dadzą radę tak rosnąć, nie zauważyłaś czy są słabsze co roku na tym stanowisku?
Kordina 08:53, 30 kwi 2023

Żaby to mają nosa i wyczują z odległości każde najmniejsze bajorko, wiem coś o tym - Grzebiuszka
Joku 17:14, 30 kwi 2023

Czy dużo cienia daje świdośliwa latem, czy raczej ma ażurową koronę? Też mnie ciekawi życie w twoim oczku więc podpinam się do pytania Mirki.
U mnie w sąsiedztwie tuj rosną różne rośliny (na większe odstępy brak miejsca) i jakoś sobie radzą przy mojej pomocy.
ewsyg 21:32, 30 kwi 2023

mirkaka napisał(a)
Jakie duże masz to oczko? co to za roślinka w nim rośnie? Żabka sama przywędrowała czy ją sama tam umieściłaś?
U was cieplej, róże będą na pewno wspaniale kwitnąć
Widzę że te wyższe masz posadzono blisko tuj, ciekawe, bo chyba tylko róże dadzą radę tak rosnąć, nie zauważyłaś czy są słabsze co roku na tym stanowisku?

Mirusiu, donice maja jakieś 45 cm średnicy i głębokości. Mam też jedno większe oczko, tutaj go widać. W donicy, w której jest żabka rośnie skrzyp bagienny, a w drugiej jest lilia wodna.

Żabki same się pojawiły. Na róże czekam z niecierpliwością zwłaszcza, że jest sporo nowości. W tym roku, przy tujach posadziłam też róże rabatowe i wielkokwiatowe. Każda róża korzeni się dość głęboko, powinny sobie poradzić.
ewsyg 21:33, 30 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Żaby to mają nosa i wyczują z odległości każde najmniejsze bajorko, wiem coś o tym - Grzebiuszka

ewsyg 21:39, 30 kwi 2023

Joku napisał(a)
Czy dużo cienia daje świdośliwa latem, czy raczej ma ażurową koronę? Też mnie ciekawi życie w twoim oczku więc podpinam się do pytania Mirki.
U mnie w sąsiedztwie tuj rosną różne rośliny (na większe odstępy brak miejsca) i jakoś sobie radzą przy mojej pomocy.

Według mnie świdośliwa daje raczej mało cienia. Moje maja pokrój drzewa. Świdośliwy rosną razcej wolno i nie budują dużych koron. Liście mają raczej nieduże. Pięknie przebarwiają się jesienią i maja smaczne owoce. Ptaki też je bardzo lubią.
Kordina 09:44, 02 maj 2023

Ewo uprzejmie donoszę, że bodziszek kantabryjski wygląda na ładna roślinkę, szałwia okręgowa całkiem pokaźna, zawilec jesienny i liliowiec również na razie przesadziłam do większych donic, bo planowane miejsce jeszcze wcale nie ruszone, ale plan coraz bliżej realizacji Dzięki serdeczne jeszcze raz
vita 09:57, 02 maj 2023

Pierwszy różany pąk Masz ciekawe szafirki, pięć odmian? Jan nazywa się odmiana o bladych niebieskich kwiatach? Dokończony placyk, krzesełka i róże w donicach, będzie pięknie
ewsyg 19:53, 02 maj 2023

Kordina napisał(a)
Ewo uprzejmie donoszę, że bodziszek kantabryjski wygląda na ładna roślinkę, szałwia okręgowa całkiem pokaźna, zawilec jesienny i liliowiec również na razie przesadziłam do większych donic, bo planowane miejsce jeszcze wcale nie ruszone, ale plan coraz bliżej realizacji Dzięki serdeczne jeszcze raz

Bożenko bardzo się cieszę, że roslinki maja się dobrze. Zapewne są odpowiednio zadbane. Moja szałwia okręgowa u mnie dopiero pokazuje, ze żyje. Już się obawiałam, że przemarzła. Pogoda nie sprzyja roślinkom. U mnie ucierpiały róże, wystartowały i niektóre częściowo przemarzły.

Widziałam, że masz róże Rose de Tolbiac. Tak kwitła u mnie