Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 11:25, 05 cze 2020

Podaj nazwę węzła
Dla mnie wiązanie sznurka na łodydze zawsze było problematyczne, łodyga się poszerza, sznurek wrasta, więc raczej wiążę luzem do patyka, ale może faktycznie trzeba bardziej fachowo podejść do tematu.
galgAsia 12:03, 05 cze 2020

A ja mam pomidory na metalowych kręciołkach. Absolutnie polecam, najwygodniejsza rzecz pod słońcem. Podwiązywać muszę tylko pręty, jak krzaczek urośnie w krzaczor i ma duże i ciężkie owoce, ale to nie problem, bo one mają specjalne dziurki na sznurek
tyczki
antracyt 12:06, 05 cze 2020

To połowa podwójnego zderzakowego. Nazwa wymyślona przeze mnie jakby co Ale jak sobie znajdziesz w necie podwójny zderzakowy, to ja robiłam tylko tą pierwszą część (podwójne zawinięcie i przełożenie), bez drugiego węzła.

Dzisiaj jest idealna "majowa" pogoda Ciepło i deszcz. Aż słychać jak wszystko rośnie
Leśna poziomkowa ma swój czas.

antracyt 12:11, 05 cze 2020

galgAsia napisał(a)
A ja mam pomidory na metalowych kręciołkach. Absolutnie polecam, najwygodniejsza rzecz pod słońcem. Podwiązywać muszę tylko pręty, jak krzaczek urośnie w krzaczor i ma duże i ciężkie owoce, ale to nie problem, bo one mają specjalne dziurki na sznurek
tyczki

Rzeczywiście fajne
Muszę coś jeszcze wymyśleć na pomidory, które mam na zewnątrz w wiadrach. Normalnie miałam paliki. Ale teraz część z nich ma być wysoka i nie wiem czy paliki wystarczą.
Mgduska 14:23, 05 cze 2020

Kręcioły rzeczywiście ułatwiają sprawę
Się kiedyś wspinałam, ale dawno i nieprawda - krótki epizod sto pięć lat temu, nazw węzłów nie pamiętam ni w ząb, no może ósemkę Ale spróbuję, dla zasady!
antracyt 16:48, 05 cze 2020

To Ty bardzo stara jesteś
Pochwal się koniecznie gotowymi kręciołami
deszczowymaj 16:57, 05 cze 2020

antracyt napisał(a)
To Ty bardzo stara jesteś

Kobiecie wieku się nie wypomina
Anda 17:00, 05 cze 2020

Też mam pomidory i ogórki na sznurkach, ale sznurek wbity w ziemię na takim długim szpikulcu. Dzisiaj mocno wieje, to się okaże jak trzyma.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:01, 05 cze 2020

antracyt napisał(a)
Rozebrałam próbną ścieżkę, wstawiłam drabinę, chwyciłam taker, sznurek i... tadam
W końcu podwiązałam pomidory

Lilak ottawski to był jednak dobry zakup i zapach mi się podoba Zbliżenie na jaśminowca, zaraz będzie biała chmurka, już teraz przydusza zapachem

Bardzo fajna ta szklarenka. I widok z niej
Ogrodowo też ślicznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 17:24, 05 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Kobiecie wieku się nie wypomina

To z zaskoczenia... skoro 105 lat temu się wspinała, to jej wiek jest wyjątkowo interesujący