Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:41, 01 paź 2023

Magara napisał(a)
No to chwalę, chwalę, chwalę
I aż z ciekawości sprawdziłam te moje kosmosy, 11 zeta za paczusię płaciłam u Legutko, górna półka to nie jest, ale marketowa też nie

Jeżeli się do nich nie zniechęciłaś, to ja moje za ok 3 zeta nabyłam, chyba w casto
antracyt 08:49, 01 paź 2023

Anda napisał(a)

Fiołki to też takie rozrabiaki rabatowe Trafił swój na swego

Światloluby radzą sobie dobrze, bo jak wszystkie europejskie byliny są uzależnione z kwitnieniem od długości dnia i nocy. W pełni kwitnienia cienia nie mają a dzień jest długi i jesienne zacienienie potem im w ogóle nie przeszkadza.
Poza tym cień na rabacie jest od domu, a nie od drzew nad nimi. Nad nimi puste niebo, to ma pozytywny wpływ

Tak, to profesjonalne wyjaśnienie. Oczywista oczywistość
Kolejne astry zaczynają, maluchy z kwiecia, mimo, że to największe moje okazy.
antracyt 08:56, 01 paź 2023

Wczoraj miałam koszmarny dzień, kupa pracy wymagającej skupienia i 3 napakowane szalejącymi hormonami nieletnie... miałam naprawdę wielką ochotę na wyprowadzkę!
W ramach odreagowania zaczęłam nieplanowane posunięcia ogrodowe.

ajka 10:56, 01 paź 2023

Przecudne astry. Na pewno zakwitają do mojego ogrodu w przyszłym roku. Już robię sobie listę
nyna76 11:17, 01 paź 2023

W tych nieplanowanych posunięciach ogrodowych jesteś niezła

Co tam będzie ?
antracyt 12:40, 01 paź 2023

ajka napisał(a)
Przecudne astry. Na pewno zakwitają do mojego ogrodu w przyszłym roku. Już robię sobie listę

Warto wprowadzić do ogrodu astry, wiosną i latem robią za zieloną masę, a jesienią gwiazdorzą
antracyt 12:49, 01 paź 2023

nyna76 napisał(a)
W tych nieplanowanych posunięciach ogrodowych jesteś niezła

Co tam będzie?

Wciskam tam nadprogramowe, doniczkowe róże w bladych kremach i żółciach, do tego trawy, białe jeżówki i kocimiętki. To chyba będzie kolejna (po poszerzonej lawendowej) mało kolorowa i minimalistyczna jak na mnie rabata. Co finalnie wyjdzie zobaczymy
Rabata powstaje w miejscu łączki krokusowej. W ramach wyciszenia wydłubuję/wytrzepuję krokusowe cebulki ze ściąganej darnie... Bardzo relaksujące zajęcie
Gosialuk 17:14, 01 paź 2023

Ale jak ładnie wygląda taki prostokącik zdartej darni.
A takiego astra chyba mam. Okazał się nim być po wizycie u Danusi, bo do tej pory uważałam go za boltonię.
antracyt 18:17, 01 paź 2023

Gosia, jeden aster rzeczywiście jest od Danusi, ale ja dostałam go od Marki. Rośliny krążą po forumowych ogrodach

Na zdarcie czeka drugi prostokącik, tam mam najwieksze skupisko krokusów. Ciekawa jestem czy coś z nich będzie po ponownym posadzeniu. W cebulkach kupionych w sklepie bardzo łatwo rozpoznać gdzie góra a gdzie dół. Te z łączki to zlepek, a właściwie zwarte grudy cebulek, całe w korzonkach, gdzie zupełnie nic nie da się stwierdzić
Makao 19:24, 01 paź 2023

antracyt napisał(a)
Wczoraj miałam koszmarny dzień, kupa pracy wymagającej skupienia i 3 napakowane szalejącymi hormonami nieletnie... miałam naprawdę wielką ochotę na wyprowadzkę!
W ramach odreagowania zaczęłam nieplanowane posunięcia ogrodowe.

Haha, dobre. Gdybym tak reagowała na wybuchy hormonów swoich nastolatków to już dawno trawnika bym nie miała u siebie
Ja rozładowuję napięcie sprzątając w domu

No ale nie ma co, pochwała za działania w ogrodzie Ci się należy . Napisz co powstaje.