U nas też bez przymrozków, póki co, i dobrze, bo nie jestem psychicznie na nie przygotowana
W temacie siedziska - myślałam kilka lat, że sobie sprawię taki leżak-leżankę, z regulowanym oparciem żeby się fajniej książki czytało w różnych pozycjach Baaaardzo potrzebny mebel ogrodowy w sezonie Miała być drewniana.
Ale w tym roku, po zakupie jyskowej sofki i fotelika - temat drewnianej leżanki odpuściłam całkiem i na zawsze Mebelki ogrodowe, na które nie trzeba chuchać i dmuchać i ich chować przed deszczem - to moje odkrycie roku Więc nie wykluczam, że do kompletu jyskowego i leżankę, jakże potrzebną, w przyszłym sezonie dokupię
Tak, wygoda ponad wszystko Siedziałam na jyskowym komplecie, całkiem przyjemnie mi było. Chociaż z moim tarasowym bujanym przegrywa z kretesem. Z hamakiem pod drewutnią też, ale tam dużo ciężej się dopchać Moje wygodne wprawdzie materiałowe, ale przed deszczem ich nie chowam, bo są pod dachem
Dzięki Dziewczyny. Nowe bukiety codziennie się tworzą, za chwilę w zapomnienie odejdą dalie, kosmosy i inne jednoroczne, dlatego tnę na potęgę. Teraz w domu mam kolorowo, na ogrodzie zresztą też. Codziennie coś nowego się przebarwia. Zrobiło się dużo zimniej, ale słońce dodaje sporo urody ogrodowi.
Z ciekawostek okołoogrodowych - wieczór upływa mi pod znakiem ważenia jeży. Wyłapuję młodociane towarzystwo w okolicach miski z karmą i sprawdzam, czy poradzi sobie z zimowaniem. Na razie pełen sukces!
To tylko się cieszyć.
Lubię przebarwienia jesienne. Tylko aby słoneczko było.
Ja się zastanawiam kiedy będę ewakuować rośliny z balkonu. Na razie u nas dalej powyżej O w nocy.
Oj, jak dobrze, że jeżykom udało się przytyć. Dokarmianie ma jednak sens.