Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Basieksp 01:00, 10 gru 2023

Taki prosty wianek ma niewątpliwie swój duży urok Ja z wieszaniem czegokolwiek na drzwiach też mam problem, bo mam stalowe. I wymyśliłam na taki gumowy przylepiec, nie wiem jak to nazwać, przyklejam na szybkę od wewnątrz i na grubej żyłce wianek z rugiej strony przweieszam
antracyt 11:12, 10 gru 2023

Kordina napisał(a)
Ja dzisiaj utknęłam na "jagodowy zagajnik" a wcześniej na bielhani, sądząc po skrawkach z Twojego domu będzie Ci się podobać jako i mnie (uwielbiam biało-granatowa porcelanę - dzbanuszek!)
Wianuszek z trzema (chyba) rodzajami iglaków całkiem przyjemnie się prezentuje

Musiałam 2x przeczytać zanim zrozumiałam o co chodzi z zagajnikiem i bielhanią Rzeczywiście moje klimaty.

Wianek dobrze zdiagnozowałaś Tuja, świerk kłujący i jodła kaukaska, a do tego gałązki rozmarynu, tymianku i owoce różane.
antracyt 11:16, 10 gru 2023

Basieksp napisał(a)
Taki prosty wianek ma niewątpliwie swój duży urok Ja z wieszaniem czegokolwiek na drzwiach też mam problem, bo mam stalowe. I wymyśliłam na taki gumowy przylepiec, nie wiem jak to nazwać, przyklejam na szybkę od wewnątrz i na grubej żyłce wianek z rugiej strony przweieszam

No to mamy ten sam problem z drzwiami. W zeszłym roku też miałam ozdobę świąteczną powieszoną na żyłce, teraz ta metoda się nie sprawdzą, wianek jest za ciężki. Poczekam co mężaty wymyśli.
antracyt 11:27, 10 gru 2023

Magara napisał(a)
Nie kupiłam ani anyżu ani magicznej żółtej ściereczki - lista zakupów została na komodzie
Wianuszek Twój nowy - minimalistyczny, naturalny - mi się podoba Nie wiem jak ciężki jest, ale być może pinezka w futrynie, wbita na sztorc w tej górnej płaskiej części, by pomogła go zawiesić/umocować

U nas widać ocieplenie (obecnie minus 1) ale roztopy to chyba dopiero w maju będą
Postęp świąteczny u mnie o tyle, że dostałam kartony przechowywane na stryszku, do którego nie mam dostępu Te z napisem "ozdoby B/N"

Niestety, akurat w te drzwi pinezki nie wbiję, ale metoda jest mi dobrze znana i stosuję w domu

Śmiałam się ostatnio w sklepie ze spotkanych znajomych, że każdy z "notatkami" przyszedł, a ja jeszcze nie muszę i pamięć trenuję. Potem 3x wracałam z samochodu do kasy, bo mi się najważniejsze niekupione rzeczy przypomniały...

P.S. W tym roku nasze kartony ze świątecznymi ozdobami przeleżały w sypialni czekając na wniesienie na strych. Jakoś się nie udało
Kordina 11:51, 10 gru 2023

Ja w tym roku znalazła takie ustrojstwo płaskie w kształcie lit S na drzwi do wieszania wianka za 3 zeta w sklepie Dealz, przydatne bardzo, bo też kombinowałam
antracyt 11:58, 10 gru 2023

Widziałam takie wieszaki. Dzięki
Magara 23:20, 10 gru 2023

antracyt napisał(a)

Śmiałam się ostatnio w sklepie ze spotkanych znajomych, że każdy z "notatkami" przyszedł, a ja jeszcze nie muszę i pamięć trenuję. Potem 3x wracałam z samochodu do kasy, bo mi się najważniejsze niekupione rzeczy przypomniały...

P.S. W tym roku nasze kartony ze świątecznymi ozdobami przeleżały w sypialni czekając na wniesienie na strych. Jakoś się nie udało

Zuza, jeżeli wracasz z samochodu do sklepu po zapomniane zakupy - to jeszcze nie jest z Tobą tak najgorzej, list nie potrzebujesz
To jest porównywalny level do tego, który ja mam - lista jest, ale zapominasz ją zabrać A i tak zakupy przecież jakieś się zrobi
Wyższym levelem jest zabranie listy z komody i nie kupienie wszystkiego z tej listy (bo zapomnisz na nią zajrzeć w ostatnim sklepie)
Trochę się z tego śmieję, a trochę tłumaczę tym, że ja po zakupy jeżdżę raz w tygodniu, nie mam możliwości wyskoczenia do "osiedlowego sklepu na rogu " - bo go nie mam Więc listy powinnam się bezwzględnie trzymać i ją mieć

P.S. Przeleżane kartony w sypialni - czysta ergonomia
Kordina 23:34, 10 gru 2023

antracyt napisał(a)

Chyba zastosuję w tym roku
A ja dopiero parę dni temu jak skończyłam wieńce zorientowałam się, że cały czas w kuchennych drzwiach wisiał mój wielkanocny wieniec z jajeczkami ale kwiatki też tam były, ha, ha
zastanawiałam się nawet czy go zdjąć bo przecież Wielkanoc i tak już niedługo
Karteczka na zakupy koniecznością jest, nie była gdy mieszkałam w mieście bo sklep naprzeciwko, ale teraz jak mieszkam na wsi... Samoprzylepka na lodówce a co się kończy zapisuję skrzętnie
antracyt 09:44, 11 gru 2023

Magara napisał(a)

Zuza, jeżeli wracasz z samochodu do sklepu po zapomniane zakupy - to jeszcze nie jest z Tobą tak najgorzej, list nie potrzebujesz
To jest porównywalny level do tego, który ja mam - lista jest, ale zapominasz ją zabrać A i tak zakupy przecież jakieś się zrobi
Wyższym levelem jest zabranie listy z komody i nie kupienie wszystkiego z tej listy (bo zapomnisz na nią zajrzeć w ostatnim sklepie)
Trochę się z tego śmieję, a trochę tłumaczę tym, że ja po zakupy jeżdżę raz w tygodniu, nie mam możliwości wyskoczenia do "osiedlowego sklepu na rogu " - bo go nie mam Więc listy powinnam się bezwzględnie trzymać i ją mieć

P.S. Przeleżane kartony w sypialni - czysta ergonomia

Mam ten plus, że sklep we wsi jest i to ok 10min spacerem od domu.
Kartonowa ergonomia Chyba jednak wolę mniej ergonomiczne rozwiązania
antracyt 09:51, 11 gru 2023

Kordina napisał(a)

Chyba zastosuję w tym roku
A ja dopiero parę dni temu jak skończyłam wieńce zorientowałam się, że cały czas w kuchennych drzwiach wisiał mój wielkanocny wieniec z jajeczkami ale kwiatki też tam były, ha, ha
zastanawiałam się nawet czy go zdjąć bo przecież Wielkanoc i tak już niedługo
Karteczka na zakupy koniecznością jest, nie była gdy mieszkałam w mieście bo sklep naprzeciwko, ale teraz jak mieszkam na wsi... Samoprzylepka na lodówce a co się kończy zapisuję skrzętnie

Wianek wielkanocny na Boże Narodzenie? Czemu nie - jajeczka prawie jak bombki
Bożenko, pisałam u Ciebie ale post mi licho zjadło. Zatrwian wrębny wysiewam w domu i dopiero pikuję do ogrodu. Siewki pojawiają się przy okazji, z zeszłorocznych roślin.