Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:07, 29 sty 2024

Monia, ja chyba też bardziej lubię narcyzy.

Magarku, kawki na świeżym powietrzu bardzo zazdroszczę.

U mnie wczoraj było wiosennie tylko na zdjęciach - za oknem buro, zimno i ponuro. Dzisiaj na szczęście niebo bezchmurne
Derenie w nowych fryzurkach prezentują się bardzo porządnie

Dzisiaj ruszam z sekatorem na drzewka owocowe. Miał to ogarnąć mężaty, ale jak co roku wolny czas na przedwiośniu mu się kurczy
DariaB 11:56, 29 sty 2024

Zuza piękny ten Twój oczar, mój jeszcze słodki śpi. Dereniom do twarzy w nowych fryzurkach. Pisałaś o daliach, ja w tym roku nie kupuję nowych karp, zadowolę się póki co tymi co już mam, poczekam, może sytuacja z gallem się trochę uspokoi. Rozjeżdżonej drogi szczerze współczuję, ja na szczęście mam drogę miejską ale kolejne przecznice od drogi głównej, niby też miejskie, ale wyglądają podobnie jak Twoja, nie zgłębiałam dlaczego tak jest, my na szczęście mamy asfalt.
Agatorek 20:04, 29 sty 2024

Magara napisał(a)
Zuza, nadrabiam
Nie potrafię tylko się zdecydować czy bardziej mnie raduje widok Twojego oczara (nadal nie mam i nadal zazdroszczę) czy widok Twojej drogi (mam podobnie więc się pocieszam)

Prywatna droga to koszmar Gdybym kilka lat temu miała wiedzę taką jaką mam teraz - nie kupiłabym działki, do której nie ma dojazdu z drogi gminnej.

Dodajmy : drogi gminnej asfaltowej

Do moich rodziców mam kawałeczek takiej drogi, jak na zdjęciach. Jest to droga gminna. Niestety gmina nic z tym nie zrobi, bo na części tej drogi jest „zabytkowy” bruk (czyli powciskane gdzieniegdzie kamienie). No cóż….

Zuza, oczar piękny
antracyt 09:43, 30 sty 2024

Na wakacyjnym sytuację mamy jeszcze ciekawszą. Jedna droga dojazdowa jest gminna a druga powiatowa, obie w stanie fatalnym, koleiny jak na poligonie... ale tam to jakoś spokojniej przyjmujemy

Dzisiaj pracy mam niewiele, będę mogła ruszyć w ogród. Cieszę się, że pogoda sprzyja
Przy okazji nacieszę oczy oczarem, bo obecnie z domu niewiele widzę. Mężaty przytargał sobie „zabawkę” do składania i postawił tymczasowo akurat tak, że zasłania to co najładniejsze.
antracyt 10:43, 31 sty 2024

Udało mi się wczoraj ogarnąć wszystkie trawy w ogrodzie Zostały tylko na później miskanty do poprawki i wyskubywanie suchego z ostnic. Towarzystwo miałam przy pracy doborowe. Kocurro standardowo umiejscowił się na kocimiętce

Na dzisiaj, przed zapowiadanym mokrym tygodniem, miałam w planach podwiązać różę Lykkefund na pergoli, ale deszcz postanowił przyjść wcześniej. Gdyby ktoś się zastanawiał nad zakupem tej róży, a miejsca ma niewiele, to po raz kolejny przypominam, że u mnie ma ona sporo ponad 2m roczne przyrosty
Basieksp 10:46, 31 sty 2024

Towarzystwo zadowolone słonko, pani w ogrodzie z nimi, czego chcieć więcej
DariaB 10:54, 31 sty 2024

Jakie słodkie mordeczkie Porządki pełną parą idą. Stipę też już przycinałaś?
antracyt 11:10, 31 sty 2024

Kocurro, to chyba z przypadku położył się obok mnie On ma teraz inne ważne kocie sprawy w głowie. Pomimo kastracji wysiedzieć już w domu nie może i wydziera się razem z towarzystwem z sąsiedztwa oznajmiając, że marcowanie czas zacząć

Daria, stipy musiałam już ciachnąć, bo sobie w nich koty harce poczyniły takie, że zamiast zwiewnych czupryn miałam na każdej olbrzymi kołtun... całe szczęście, że tylko to. W zeszłym roku z podobnych powodów też wcześnie cięłam i chyba żadna nie ucierpiała. Zresztą mam tyle siewek(tym cięcia nie robiłam), że mogę w razie czego wymieniać.
DariaB 11:18, 31 sty 2024

antracyt napisał(a)
Kocurro, to chyba z przypadku położył się obok mnie On ma teraz inne ważne kocie sprawy w głowie. Pomimo kastracji wysiedzieć już w domu nie może i wydziera się razem z towarzystwem z sąsiedztwa oznajmiając, że marcowanie czas zacząć

Daria, stipy musiałam już ciachnąć, bo sobie w nich koty harce poczyniły takie, że zamiast zwiewnych czupryn miałam na każdej olbrzymi kołtun... całe szczęście, że tylko to. W zeszłym roku z podobnych powodów też wcześnie cięłam i chyba żadna nie ucierpiała. Zresztą mam tyle siewek(tym cięcia nie robiłam), że mogę w razie czego wymieniać.

Ja też mam masę siewek stipy, a jednym miejscu nawet stworzyły dywan
Moja kocica też się ostatnio rozdarta zrobiła, a również pozbawiona atrybutów ale ona nie wychodzi sama tylko na smyczy.
ewsyg 18:35, 31 sty 2024

Zuza, piszesz o róży Lykkefund, że to potworek.Ja do kompletu dorzucę Veilchenblau. Moja stała sie takim potworem, że nie mogliśmy korzystać z ławeczki. Idzie do kasacji. Piękny jest ten Twój piesio i kocio. Masz kochana dużo narcyzy. Przed domem dereń prezentuje się dokładnie odwrotnie do waszej drogi dojazdowej. Zuza, tęsknię za różami.