Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

LIDKA 16:40, 24 sty 2024

U mnie taka sama droga. Syn sie dziś zakopał busem. Ziemia ma konsystencje budyniu.

U mnie nornice juz grasuja.
antracyt 18:19, 24 sty 2024

Ta droga to też wspólna. Kilka ostatnich lat składaliśmy się z sąsiadami na utwardzanie i dlatego nie jest bardzo grząsko, tylko od ciężkich samochodów (szambiarki + wszystko inne na nowe budowy) porobiły się spore dziury. Woda w nich powyżej kostek sięga...

Lidka, u Ciebie nornice, a u mnie całą zimę (z przerwami w największe mrozy) kret grasuje. Na ostatnim obchodzie zastałam przeryty spory fragment dzikiej różanki.
Makao 15:05, 25 sty 2024

10 na plusie to już wiosna. Oby nie padało. U nas 2st, do tego wieje i pada deszcz od dwóch dni więc wody jeszcze więcej.

Taką drogę miałam przez 17 lat aż w końcu miasto zrobiło pożądny deptak. Może i Ty się kiedyś doczekasz.
antracyt 21:04, 25 sty 2024

Aniu, nasza wieś ani gmina nie ma żadnego interesu w naprawie/zrobieniu tej drogi, raczej się nie doczekam.
Za to znalazłam ostatnio w skrzynce na listy "książeczkę pochwalną" z rozpiską czego to gmina nie zrealizowała w ostatnich latach. Jest tam między innymi punkt o chodniku wzdłuż głównej drogi w naszej wsi, który dochodzi do mojej ulicy. Śmiechom wśród sąsiadów nie było końca, bo rzeczonego chodnika nie możemy się doprosić od jakichś 7lat - a ponoć jest, tylko my go jakoś nie zauważyliśmy Wysłaliśmy nawet w tej sprawie pismo do wójta z prośbą o szczegółowe rozpisanie inwestycji(z terminem oddania do użytku i wykonawcą) i czekamy na odpowiedź
Gruszka_na_w... 21:25, 25 sty 2024

Widok drogi mamy podobny.
Ach te Twoje dalie. Zachwyt!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 21:28, 25 sty 2024

Haha, no to świetny chodnik, taki niewidoczny
Może go rozwijają i zwijają żeby był czysty.
antracyt 09:43, 26 sty 2024

Pośmiać się można, ale temat zamierzamy monitorować i nagłaśniać. W 2 poprzednich latach w budżecie były na to pieniądze. W tym roku kasa już jest przeznaczona na coś innego - bo przecież my chodnik mamy gotowy... tylko, że na papierze.
antracyt 09:57, 26 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widok drogi mamy podobny.
Ach te Twoje dalie. Zachwyt!

Haniu, powoli zaczynam zachwycać się tym jegomościem
Anda 11:16, 26 sty 2024

antracyt napisał(a)
Pośmiać się można, ale temat zamierzamy monitorować i nagłaśniać. W 2 poprzednich latach w budżecie były na to pieniądze. W tym roku kasa już jest przeznaczona na coś innego - bo przecież my chodnik mamy gotowy... tylko, że na papierze.

To bardzo ciekawe, że na papierze już jest gotowy. To kto wziął za niego kasę?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 13:02, 26 sty 2024

Moje oczary (wirginijskie) kwitły późną jesienią. Te Twoje pięknie wyglądają w promieniach słońca. Jest co podziwiać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies