Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 17:10, 26 sty 2024

Anda napisał(a)

To bardzo ciekawe, że na papierze już jest gotowy. To kto wziął za niego kasę?

Tak, to rzeczywiście ciekawe...Zobaczymy jaką dostaniemy odpowiedź.
antracyt 17:29, 26 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moje oczary (wirginijskie) kwitły późną jesienią. Te Twoje pięknie wyglądają w promieniach słońca. Jest co podziwiać.

Wpadłam dzisiaj na kawę do sąsiadki i przez okno mogłam go sobie pooglądać(niestety mam tylko jeden). Będzie go widać dużo lepiej niż ode mnie z tarasu, jak tylko wytnę resztę miskantów. Zwlekam z tym trochę, bo wyjątkowo dobrze się trzymają w tym miejscu.
Po kawie ruszyłam z sekatorem w ogród. Przycięłam część hortensji i kolejną partię połamanych suchulców marcinków i floksów. Okazało się, że mam ich całkiem sporo - uzbierały się 2 kopiaste taczki. Przy okazji podkrzesałam trochę czarny bez i trzmielinę oskrzydloną. Mam nadzieję, że im nie zaszkodzę takim terminem cięcia. Nie mogłam się powstrzymać.
Pszczelarnia 20:20, 26 sty 2024

antracyt napisał(a)

Dzisiaj pierwszy kwiatek pokazał jaśmin nagokwiatowy

Aż muszę na swojego zerknąć. I oszukać pierwszego kwiatka. Tniesz już owocowe?
Patrycja_KG_Lu 21:24, 26 sty 2024

Szukam opinii o narcyzie Thalia. Znalazłam Twój post z 2021 roku. Jak je oceniasz po takim czasie?
antracyt napisał(a)
Thalia posadziłam w tym roku na różance, zobaczymy czy ładnie będą się mnożyć. […]
antracyt 21:52, 26 sty 2024

Nie wiem czy to kwestia miejsca, ale nie zauważyłam, żeby ilość kwiatów od zakupu się zwiększyła. Na tej rabacie mam chyba z 6 odmian narcyzów, Thalia przyrasta z nich najwolniej, a może nawet wcale.
Patrycja_KG_Lu 21:54, 26 sty 2024

Dzięki za opinię.
antracyt 22:02, 26 sty 2024

Pszczelarnia napisał(a)

Aż muszę na swojego zerknąć. I oszukać pierwszego kwiatka. Tniesz już owocowe?

Zbieram się do tego, tzn mobilizuję męża podsyłając mu od kilku dni filmiki instruktażowe w ramach przypomnienia Jak nie będzie padać, to prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się za to zabierze.

Mój jaśmin niestety stracił większość pąków kwiatowych podczas ostatniej fali mrozu. Możliwe że ten kwiat ze zdjęcia okazał się pierwszym i ostatnim zarazem...
Magara 23:41, 26 sty 2024

Zuza, nadrabiam
Nie potrafię tylko się zdecydować czy bardziej mnie raduje widok Twojego oczara (nadal nie mam i nadal zazdroszczę) czy widok Twojej drogi (mam podobnie więc się pocieszam)

Prywatna droga to koszmar Gdybym kilka lat temu miała wiedzę taką jaką mam teraz - nie kupiłabym działki, do której nie ma dojazdu z drogi gminnej.

Jako współwłaściciele naszej drogi, razem z sąsiadami, o drogę ostatnie lata dbaliśmy. Równaliśmy, zamawialiśmy tłuczeń, były akcje sąsiedzkie różne. Jak było mokro wstrzymywaliśmy się z wezwaniem szamba i chodziliśmy po paczki od kurierów do drogi gminnej, żeby kurier nie wjeżdżał. Wiosną utwardzaliśmy kamieniami z pola, zakładając, że zawsze to "coś".
Ale w tym sezonie pojawiły się nowe osoby = nowi właściciele kolejnych działek. No i droga jest rozjeżdżona w trzy d... I oczywiście nikt się nie poczuwa do jej naprawienia...

O tym Waszym chodniku to już nawet nie będę pisać
antracyt 13:22, 27 sty 2024

Czyli rozumiesz moje bóle...

Dzisiaj nie pada, wieje okrutnie, kałuże na drodze znacząco się zmniejszyły. Plany miałam na kolejne cięcia ogrodowe, ale dosłownie wdmuchało mnie do domu Mam nadzieję, że jutro będę przyjemniej.

Anda 13:55, 27 sty 2024

U nas taka pogoda była wczoraj. Dziś jest słonecznie i bezwietrznie, w nocy przymrozek a teraz 9 na plusie Może u Ciebie będzie tak jutro
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies