Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magda70 15:35, 23 cze 2020

Poziomki...kurcze moje jakieś mikre w tym roku.
Czy je tak jak truskawki powinno się co 5 lat wymieniac??
violaskom 15:45, 23 cze 2020

antracyt napisał(a)
Moja nowa róża to zdecydowanie nie The Pilgrim.
Napisałam już do szkółki reklamację.

To może być Graham Thomas. To też piękna róża.
antracyt 15:47, 23 cze 2020

Ja moje wymieniam tak po dwóch latach owocowania, tzn rozchodzą się w tempie ekspresowym i te najstarsze po prostu usuwam. A może mało wody mają?
antracyt 16:05, 23 cze 2020

violaskom napisał(a)

To może być Graham Thomas. To też piękna róża.

Też o niej pomyślałam w pierwszej chwili, ale wyczytałam, że pięknie pachnie. Ta moja to tak bardzo delikatnie, właściwie prawie wcale. Nie ukrywam, że w tym miejscu, to jednak chcę The Pilgrin. Trzecia żółta to już trochę za dużo na tą rabatę. Ale ładna jest, będę kombinować gdzie ją wcisnąć
Magda70 16:39, 23 cze 2020

antracyt napisał(a)
Ja moje wymieniam tak po dwóch latach owocowania, tzn rozchodzą się w tempie ekspresowym i te najstarsze po prostu usuwam. A może mało wody mają?

myślę, że za stare....mój błąd. Podlewane są.
antracyt 20:29, 23 cze 2020

Jak je teraz odmłodzisz, to może jeszcze trochę pod koniec lata posmakujesz
antracyt 21:03, 23 cze 2020

Różano-piwoniowa rabata tworzy się w bólach, głównie moich mięśni. Myślałam, że jakoś łatwiej mi pójdzie. Dzisiaj wsadziłam drugą jabłonkę, przeniosłam donice z różami ma docelowe miejsca (to był mega wysiłek, zdecydowanie za duże te donice im dałam), posadziłam dwie sadzonki Przetacznika Melanie White i zrobiła się 20ta. Resztę przeprowadzek zostawiam na jutro. Te kołki drewniane to piwonie do przesadzenia i róża MW

Mam problem z tą rabatą, tzn z jej najniższym piętnem. Może coś doradzicie? Są na niej róże, piwonie, lwie paszcze, dwie jabłonki i jedna hortensja. Jako wypełniacze mam werbenę patagońską, firletki, liatrie, białą gipsówkę, przetacznika i kolendrę. Dojdą na wiosnę irysy w odcieniu maślanym(Jak znajdę) i łubiny. Zastanawiałam się nad naparstnicą, ale nie znalazłam w łososiowym kolorze. Najniższe piętro stanowią teraz dwa rodzaje bodziszka i niskie białe marcinki. No i nie wiem co jeszcze na przód dać. Nie chcę szałwii, bo ma ostry pokrój, chcę coś "miękkiego w odbiorze", niekoniecznie bardzo kolorowego. Takie coś z babcinego ogródka. Już nawet o ziołach myślałam. Pustka twórcza mnie dopadła.
galgAsia 22:09, 23 cze 2020

Macierzanka - jest parę odmian, choćby macierzanka piaskowa. Dzwonki niskie, np. Poszarskiego. Bylica Schmita. Goździki. Zawciąg. Nic innego nie pamiętam
Magara 22:59, 23 cze 2020

Zuza, miałam naparstnicę w łososiowym kolorze (kojarzę,że mogła to być dalmantian peach), kupioną w doniczce, zebrałam z niej nasiona nawet, sypnęłam, ani jednej nie mam Coś z tymi łososiowymi jest nie bardzo
kwartet 00:58, 24 cze 2020

Alchemilla conjuncta albo erytropoda i może jeszcze ożanka karbowana crispa ,to takie zielone niskie zadarniacze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies