Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:25, 17 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wiśni zazdroszczę. U mnie w tym sezonie ich nie będzie. Okoliczności przyrody towarzyszące piciu kawy masz cudowne. A ta róża rzeczywiście kwitnie jak szalona. Mam nadzieję, że weekend minął zgodnie z planem. Cicho, niespiesznie i spokojnie.

W tym roku mam prawdziwy wiśniowy urodzaj, chyba pierwszy tak duży od posadzenia drzewka
W weekend rzeczywiście udało mi się zregenerować ciało i umysł. Było wyjątkowo przyjemnie.

Basieksp 09:28, 17 cze 2024

U nas jednak nie ma takich letnich portretów. Trochę zimno było, teraz mokro i jest zielono, mniej kolorowo Pięknie masz, w tym słońcu, faktycznie lato
antracyt 09:47, 17 cze 2024

Magara napisał(a)
Candy Rokoko Twoja cudna
Mam Lemon Rokoko, sadzona jesienią, malutka jest, ale cała w pąkach, nie mogę się doczekać kwitnienia Mam nadzieję, że weźmie przykład z Twojej, bo też koksu dostała

Mam Lemon dwa lata w ogrodzie. Kwitnie pięknie, ale wigor i gabaryty ma zdecydowanie mniejsze. Oczywiście również liczę, że dogoni Candy

antracyt 09:50, 17 cze 2024

Kordina napisał(a)

Bukiecik bardzo energetyczny do tego w pasującym dzbanuszku, pokazuj następne

Proszę bardzo również w pasującym dzbanuszku
antracyt 10:19, 17 cze 2024

Basieksp napisał(a)
U nas jednak nie ma takich letnich portretów. Trochę zimno było, teraz mokro i jest zielono, mniej kolorowo Pięknie masz, w tym słońcu, faktycznie lato

Weekend zapowiadał się pochmurny i nawet deszcz w prognozach miałam, ale wyszło inaczej. Nie narzekam, tego było mi trzeba, ale nadchodzące upały (już dzisiaj je czuć w powietrzu), nie bardzo mnie cieszą.
Koloru mam rzeczywiście sporo, niestety wszystko tak pędzi, że łączka wygląda już jak u schyłku lata, a to przecież połowa czerwca dopiero.
Kolory rządzą głównie w środkowej części ogrodu, miejsca z przewagą zieloności też mam, tylko bardziej pochowane po kątach

Gosialuk 14:42, 17 cze 2024

Podobają mi się bukieciki, zwłaszcza nagietkowy.
Kordina 18:23, 17 cze 2024

No śliczny, dzbanuszek tzw wzór cebulowy albo Książ albo angielski Wedgwood albo niemiecki MF. Czy któryś trafiłam?
Gruszka_na_w... 21:16, 17 cze 2024

Już floksy kwitną? Niemożliwe! Letnie portrety wyglądają niezwykle sielsko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 09:23, 18 cze 2024

Gosialuk napisał(a)
Podobają mi się bukieciki, zwłaszcza nagietkowy.

Mam w tym roku fazę nagietkową
antracyt 09:25, 18 cze 2024

Kordina napisał(a)
No śliczny, dzbanuszek tzw wzór cebulowy albo Książ albo angielski Wedgwood albo niemiecki MF. Czy któryś trafiłam?

Książ
Lubię wszystkie niebieskości. Mam trochę cebulowych, angielskich i jakieś mniej rozpoznawalne. Każdy z innej bajki, ale kolor je scala