Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:00, 29 wrz 2024

Haha
Niby trochę szybko na wykopki, ale jeżeli kikuty są tylko suche (nic zielonego się nie pojawia) to wykop, bo inaczej karpy mogą zgnić.
Magara 21:44, 29 wrz 2024

Zuza, skoro bazylie przeniosłaś domyślam się, że miałaś w donicach. Dużo zachodu z takim rozwiązaniem? Podlewanie jak często?
Wczoraj zlikwidowałam pomidory w foliaku - chyba ostatni moment, bo aktualnie 5 stopni na termometrze
antracyt 07:38, 30 wrz 2024

Od kilku lat mam bazylie w donicach. Wysiewam w 2-3 partiach. Nie jest problematyczna, ale podlewam ją codziennie. Chociaż, w zeszłym roku, na wakacyjnym zostawiłam jedną donicę na 2tyg bez podlewania, stała w półcieniu, w wodzie(w pojemniku z wodą) i przeżyła.
Dzisiaj zastałam szron na trawniku, bazylia w szklarni na pewno ma się dobrze.
Anda 08:48, 30 wrz 2024

W przyszłym sezonie też wysieję sobie jakieś wyfikane odmiany bazylii

U mnie pomidory na zewnątrz jeszcze są, ale to już końcówka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Patrycja_KG_Lu 09:18, 30 wrz 2024

Magaro, ja miałam bazylię w foliaku w ziemi razem z pomidorami, dostawała wodę tylko wtedy co pomidory. W ten weekend usunęłam razem z pomidorami. Pomidory zielone do dojrzenia zostawiłam w pudełkach, a bazylia poszła do zamrożenia tak jak mrozi się koperek czy natkę pietruszki.
Magara 23:03, 30 wrz 2024

Zuza - dzięki
Patrycja - też miałam w foliaku z pomidorami. Ale zastanawiam się, czy w przyszłym roku w miejsce bazylii nie mieć niskich odmian pomidorów, a bazylię dać w donice
Patrycja_KG_Lu 07:55, 01 paź 2024

Magara napisał(a)
Zuza - dzięki
Patrycja - też miałam w foliaku z pomidorami. Ale zastanawiam się, czy w przyszłym roku w miejsce bazylii nie mieć niskich odmian pomidorów, a bazylię dać w donice

Bardzo fajny pomysł. Wybrałaś tą niską odmianę?
Margo2 22:56, 05 paź 2024

Zuza, U Ciebie jeszcze kwitnie krwiściąg?
U mnie już wszystkie zasuszone.
Chyba mam zdecydowanie mniej wody niz TY.
U Ciebie jakoś tak bardziej zielono i kolorowo
Magara 23:10, 05 paź 2024

Zuzę wymiotło, albo tyra albo się wakacjuje
antracyt 13:51, 06 paź 2024

Gosia, ten krwiściąg to bardzo opóźniona odmiana. Zaczyna jak wszystkie inne już po kwitnieniu są. Teraz już lekko wyblakł i przechylił się w stronę leśnej rabaty (nie mam czym go podeprzeć, wszystkie podpórki powędrowały pod wysokie astry i dalie ) ale nadal zdobi

Tu też go widać w tle.