Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

hankaandrus_44 21:46, 27 gru 2020

Przecież jest czas świąteczny aż do Trzech Króli! Ja nic nie robię w ogrodzie teraz, Ot, zajrzę tylko czy mi nic nie uprowadzono w czasie mojej nieobecności. Nie ma co szaleć. Samych dobroci w czasie świątecznym, a najwięcej zdrowia.
Agatorek 22:13, 27 gru 2020

antracyt napisał(a)
Dziewczyny, ja jeszcze wczoraj z czołówką na głowie, przy pomocy sznurka i palików bambusowych wyznaczyłam nowe miejsce pod truskawki. Mężaty stukał się wymownie w czoło Niech tylko przestanie tak strasznie wiać i temperatura się podniesie

Magara, dziękuję Wszystkim nam tego życzę, będzie lepiej!

Ha ha
Dziś się wybierałam zrywać darń, ale był mróz i wiało. Za to jutro ma być cieplej, więc na pewno nie będę siedzieć w domu.
antracyt 22:22, 27 gru 2020

Haniu, ale tegoroczne Święta są dla mnie tak nieświąteczne, że nie jestem wstanie usiedzieć w miejscu. Bez najbliższych, bez odwiedzin przyjaciół, bez tego wszystkiego co stanowi dla mnie ich sens. Nosi mnie, żeby nie zwariować muszę "coś" robić. Mam dosyć rozmyślań, wyciszenia. Potrzebuję ruchu, tworzenia, zapchania głowy, rozruchu mięśni. Po prostu muszę działać.
Zdrowia dla nas wszystkich!
antracyt 22:25, 27 gru 2020

tulucy napisał(a)
Mnie moje dziecko dziś spytało, czemu do ogrodu nie idę porobić... W końcu "możesz się cieplej ubrać przecież"... Ale mnie jakieś totalne lenistwo świąteczne dopadło...

No tak Gdzie jest mama? Jak to gdzie, w ogrodzie
Nic na siłę, totalne lenistwo tez jest czasem potrzebne i jakie przyjemne. Miałam tak jesienią
antracyt 22:26, 27 gru 2020

Agatorek napisał(a)

Ha ha
Dziś się wybierałam zrywać darń, ale był mróz i wiało. Za to jutro ma być cieplej, więc na pewno nie będę siedzieć w domu.

Sprawdzałam prognozy pogody i u mnie ma nadal mocno wiać
Kokesz 23:17, 27 gru 2020

antracyt napisał(a)
Haniu, ale tegoroczne Święta są dla mnie tak nieświąteczne, że nie jestem wstanie usiedzieć w miejscu. Bez najbliższych, bez odwiedzin przyjaciół, bez tego wszystkiego co stanowi dla mnie ich sens. Nosi mnie, żeby nie zwariować muszę "coś" robić. Mam dosyć rozmyślań, wyciszenia. Potrzebuję ruchu, tworzenia, zapchania głowy, rozruchu mięśni. Po prostu muszę działać.
Zdrowia dla nas wszystkich!

Mam podobnie, też nie czułam tych świąt
Poszłam dziś zobaczyć, czy jakieś cebulowe wychodzą i...oczywiście wyszły...całe cebule na wierzch z korzeniami i karpy bergenii też ...gawrony nie próżnują Najgorzej jest z posadzonymi jesienią roślinami w spulchnionej ziemi. Przykryłam tylko świerkiem i uciekłam do domu bo tak wiało.
Muszę jeszcze czosnki posadzić i zadołować donice z ostrokrzewami.
Basieksp 23:20, 27 gru 2020

U nas dziś już nieźle wiało, jutro chlapa
Magara 23:35, 27 gru 2020

Pseudo-Święta za nami, Niby-Sylwester zaraz też odejdzie w zapomnienie, oby razem z nim te wichury - a wtedy, jak nic, trzeba się chyba faktycznie brać za chwasty Ot, taki zapełniacz czasu w oczekiwaniu na naszą kolejkę do szczepienia
Basieksp 00:22, 28 gru 2020

Magara napisał(a)
Pseudo-Święta za nami, Niby-Sylwester zaraz też odejdzie w zapomnienie, oby razem z nim te wichury - a wtedy, jak nic, trzeba się chyba faktycznie brać za chwasty Ot, taki zapełniacz czasu w oczekiwaniu na naszą kolejkę do szczepienia

Dobre
inka74 11:04, 28 gru 2020

Dziewczyny, jak wy mi poprawiacie humor )) chwastów nie mam za to cebulowe na wierzchu. Normalnie wiosna. Zielone kły na 4-6 cm.

Jestem na połowie czytania twojego wątku. Podziwiam cię za systematyczne podejście do projektowania ogrodu. A sauny to po prostu zazdroszczę, moje marzenie...