Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

mrokasia 11:38, 28 gru 2020

U nas dziś znowu słońce i nawet chyba tak nie wieje jak wczoraj. Normalnie mi się włącza oczekiwanie na wiosnę. Jeszcze przecież tylko dwa miesiące do marca a w marcu już porządki można robić .
BasiaLT 12:37, 28 gru 2020

U mnie też cebulowe w donicach mają kły. Na razie pogoda bardziej wiosenna niż zimowa.
galgAsia 14:07, 28 gru 2020

No to ja chyba jakaś dziwna jestem... Jakoś wcale mnie do chwastów nie ciągnie

Okres bezogrodowy wypełniam sobie robótkami ręcznymi. Aura zniechęca do działań w ogrodzie.
Buziaki poświąteczne
antracyt 17:19, 28 gru 2020

Dziewczyny, bardzo minimalistycznie odpowiem grupowo Odpozdrawiam Wszystkie poświątecznie i oby do wiosny U mnie nadal za mocno wieje, wyszłam ze szpadlem, ale szybko odstawiłam go do drewutni. Jednak odczekam jeszcze trochę

Ale za to wzięło mnie na podsumowanie tego dziwnego 2020.
W zeszłym roku nie było, to niech teraz będzie, do tego okraszone lekko drastycznymi zdjęciami Żeby nie było, że tylko wszystko pięknie kwitnie i pachnie. Proszę bardzo
Ten rok w ogrodzie był bardzo pracowity, wyrobione 200% normy. Widzę to dopiero na zdjęciach.
Powiększyłam różankę (ostateczną wielkość zyska w 2021), przyśmietnikową, lawendową i frontową

Dorobiliśmy się "trzepaka" pod winogrona i nowej elewacji (nawet rusztowanie załapało się na zdjęcie )

Podczas pierwszego lockdownu mężaty z nudów rozpoczął pracę nad sauną i kompostownikiem A że wirus pokrzyżował nam plany związane ze ślubem i weselem(może w przyszłym roku się uda ), to na pocieszenie dostałam jeszcze szklarenkę

antracyt 17:34, 28 gru 2020

Nauka przeszła na tryb zdalny i przeniosła się do ogrodu. Potem przyszło lato i basen (wrrr...), a jesienią na pobasenowym widoku urodził mi się pomysł na przyszłe oczko wodne Ale to już zostawiam sobie na kolejne lata

Nowa część powoli zarastała trawą i zapełniała się drzewkami, a dokoła jak grzyby po deszczu powstawały nowe domy...

W październiku w końcu zniknął płot łączący obie części i zrobiła się przestrzeń

antracyt 17:56, 28 gru 2020

To mnie nakręciło do realizacji dalszych pomysłów
Mężaty przestawił przyczepkę na nową cześć, zasłoniliśmy ją "płotem" i mogłam wyznaczyć (a nawet częściowo obsadzić) hamakową Na jej tyłach urodził się pomysł na kącik dla nieletnich, ale realizację zostawiliśmy sobie już na przyszły rok

W starej części, na miejscu przyczepy mogłam w końcu na szybko przygorować grunt pod przyszłą cienistą. Wokół panuje jeszcze straszny bałagan, ale ogarnięcie go również zostawiam na 2021

Podsumowując to podsumowanie - w ten szalony rok zrobiliśmy szalenie dużo w naszym ogrodzie
Mam nadzieję, że w przyszłym zrealizujemy to co sobie zaplanowaliśmy, tym razem może być bez nadwyżki

nyna76 18:07, 28 gru 2020

Zuziu, pięknie ....

Czy ten ślub to wasz ?

Brawa dla Ciebie za ciężką pracę i dla eMa. Czy to jego praca czy hobby?
antracyt 18:12, 28 gru 2020

Ano nasz, w końcu, po tylu wspólnych latach postanowiliśmy się zaobrączkować i klops
Dla męża to hobby, z czego się bardzo cieszę
nyna76 18:26, 28 gru 2020

Zrobisz przyjęcie ślubne w pięknym ogrodzie.
sylwik69 18:37, 28 gru 2020

Życzę realizacji Waszych wspólnych planów w Nowym Roku!