Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:08, 27 mar 2021

U mnie buraki liściowe rozsiały się w truskawkach Też je bardzo lubię, może na rabatę wiejską dam odrobinę, razem z jarmużem.
Gruszka_na_w... 17:00, 27 mar 2021

Dorii napisał(a)
Nowozelandzki jest spoko, ma mięsiste liście, mniejsze niż inne odmiany. Nawet jak zakwitnie to można listki podbierać.

Nie rób tego. Po zakwitnięciu, podobnie jak w przypadku rabarbaru, następuje kumulacja szczawianów wapnia. Ten szczawian odkłada się w nerkach i następuje ryzyko kamicy. Dlatego rabarbar je się tylko do czerwca.
Lepiej po 20 lipca wysiać nowy szpinak na jesienny zbiór.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 18:36, 27 mar 2021

Cenna uwaga
Agatorek 23:20, 29 mar 2021

Coraz bardziej wiosennie
I warzywnie
antracyt 11:07, 30 mar 2021

Dzisiaj to jest dopiero wiosennie
Krokusiki i przebiśniegi nadal cieszą, ale jeszcze bardziej wszystko co nowe Delikatne kwiaty derenia, pękające pąki liściowe lilaków. A na Święta przy takich temperaturach jak teraz to pewnie będzie biała chmurka na świdośliwie, turkiestańskie gwiazdeczki pod grujecznikiem, a może nawet żonkile

Mam zamiar szybciej się dzisiaj wyrobić z pracą i ruszam w ogród
Mgduska 11:12, 30 mar 2021

Matko, ale ja Ci zazdraszczam, u nas jest tak ponuro! Dereń kwitnie mi tylko w domu - jedna ułamana gałązka, poza tym nic nie pęka, a jedyna chmurka to 100-procentowa magma na niebie
antracyt 11:24, 30 mar 2021

Sama sobie zazdroszczę Tak serio, to wczoraj zimno, buro i ponuro, wszystko w mini pąkach, a dzisiaj takie fajne niespodzianki znalazłam Nogami pod biurkiem przebieram, żeby się szybciej rendery robiły
Anda 15:30, 30 mar 2021

U mnie taka pogoda od wczoraj. W pracy mi było stanowczo za gorąco
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nyna76 16:01, 30 mar 2021

No to to ja rozumiem, nie to co wczoraj....

Ci co się wczoraj powiesili z depresji, dzisiaj żałują

Nie mam. ogrodu w zasięgu ręki, ale balkon też mogę wiosennie ogarnąć. Zawsze coś.
Kokesz 16:11, 30 mar 2021

nyna76 napisał(a)
No to to ja rozumiem, nie to co wczoraj....

Ci co się wczoraj powiesili z depresji, dzisiaj żałują

Nie mam. ogrodu w zasięgu ręki, ale balkon też mogę wiosennie ogarnąć. Zawsze coś.

Ja też rano ogarniałam balkon
Wymieniłam ziemię w korytkach, dodałam kompostu, perlitu i glinki.
Powinna dłużej trzymać wilgoć.