Nie rób tego. Po zakwitnięciu, podobnie jak w przypadku rabarbaru, następuje kumulacja szczawianów wapnia. Ten szczawian odkłada się w nerkach i następuje ryzyko kamicy. Dlatego rabarbar je się tylko do czerwca.
Lepiej po 20 lipca wysiać nowy szpinak na jesienny zbiór.
Dzisiaj to jest dopiero wiosennie
Krokusiki i przebiśniegi nadal cieszą, ale jeszcze bardziej wszystko co nowe Delikatne kwiaty derenia, pękające pąki liściowe lilaków. A na Święta przy takich temperaturach jak teraz to pewnie będzie biała chmurka na świdośliwie, turkiestańskie gwiazdeczki pod grujecznikiem, a może nawet żonkile
Mam zamiar szybciej się dzisiaj wyrobić z pracą i ruszam w ogród
Matko, ale ja Ci zazdraszczam, u nas jest tak ponuro! Dereń kwitnie mi tylko w domu - jedna ułamana gałązka, poza tym nic nie pęka, a jedyna chmurka to 100-procentowa magma na niebie
Sama sobie zazdroszczę Tak serio, to wczoraj zimno, buro i ponuro, wszystko w mini pąkach, a dzisiaj takie fajne niespodzianki znalazłam Nogami pod biurkiem przebieram, żeby się szybciej rendery robiły