Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

mrokasia 16:15, 30 mar 2021

A u mnie miało być ładnie i kicha. Co prawda dość ciepło ale pochmurnie i wilgotno. No, nic, może coś tam ogarnę przez godzinkę, zaraz kończę pracę.
Kasya 16:17, 30 mar 2021

mrokasia napisał(a)
A u mnie miało być ładnie i kicha. Co prawda dość ciepło ale pochmurnie i wilgotno. No, nic, może coś tam ogarnę przez godzinkę, zaraz kończę pracę.

No właśnie, padało, pospcerowalam i tyle
Kokesz 16:33, 30 mar 2021

U nas patelnia 21 stopni i słońce cały dzień
To lubię Jutro też ma tak być
Tylko krokusom taki upał nie służy...za dwa dni będzie pi nich
antracyt 19:30, 30 mar 2021

Dokładnie, okolice Poznania 21stopni w cieniu i chmur brak aż musiałam ciemiernika na rabacie podlać, bo mu się lekko klapło.
Udało mi się ogarnąć leśną, nadmiary tego i tamtego wykopać, co nieco poprzesadzać, dosypać kory albo popiołu wg potrzeb i od razu mi lepiej
Jutro muszę w końcu ścianę drewutni przeszlifować i pomalować. Wszystko rwie się do życia i za chwilę na rabatę już nie wejdę.

Ach te przebiśniegi, przy sprzątaniu kolejne siewki wypatrzyłam
Za to krokusy rzeczywiście już ledwo zipią, zdecydowanie nie lubią takich temperatur.
Alija 19:35, 30 mar 2021

antracyt napisał(a)
Dzisiaj to jest dopiero wiosennie
Krokusiki i przebiśniegi nadal cieszą, ale jeszcze bardziej wszystko co nowe Delikatne kwiaty derenia, pękające pąki liściowe lilaków. A na Święta przy takich temperaturach jak teraz to pewnie będzie biała chmurka na świdośliwie, turkiestańskie gwiazdeczki pod grujecznikiem, a może nawet żonkile

Mam zamiar szybciej się dzisiaj wyrobić z pracą i ruszam w ogród

Niemożliwe, taką piękną pogodę miałaś dzisiaj?! Jakie niebo!
A u nas od rana "szaro, buro i ponuro", chmury i siąpiący deszcz. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Kwiatuchy piękne.
antracyt 19:46, 30 mar 2021

Pogoda była super
Wystawiłam na słońce tarasowe doniczki, a ze strychu zdjęłam karpy dalii i kanny. Przy takich temperaturach nie było sensu dłużej ich tam trzymać. Wsadzanie ich teraz do doniczek to nie najlepszy pomysł, ale chyba gorzej będzie jak ich nie wsadzę. Nie mam już miejsca z niższą temperaturą do przechowywania.

Mężaty wczoraj rozpoczął przenoszenie suszarki, trochę czasu mu to jeszcze zajmie ... a potem będę mogła dokończyć różankę
Agatorek 22:39, 30 mar 2021

E, widać, że prawie skończył
Roocika 22:54, 30 mar 2021

To nieźle lato miałaś dzisiaj, u nas popołudniu wyszło słonko i było ciepło prawie 17 stopni ale bardzo wilgotno.
Fajnie, że wiosna się pokazała. Ja teraz czekam, czy hortensje się obudzą.
Mgduska 22:55, 30 mar 2021

Piknie masz
Też wystawiłam donice na taras, bo wszystko zaczęło się w domu niemiłosiernie wyciągać. Dalie niektóre przyszły z pędami, te poszły do pędzenia - na razie na strychu (u mnie zimny). Ty masz blisko, w razie przymrozków schowasz, ale za to kwiaty będziesz miała wcześnie
antracyt 10:16, 31 mar 2021

Agatorek napisał(a)
E, widać, że prawie skończył

To tylko tak niegroźnie wygląda, uczestniczyłam w wylewaniu tego postumentu, wiem co ma w środku Jak mężaty skończy po Świętach to mi wystarczy