Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 21:07, 20 lut 2022

To prawda, u nas jeszcze w maju było zimno. Porównywałam ostatnio zdjęcia z dwóch poprzednich wiosen, zeszłoroczna była spóźniona o dwa tygodnie. A przecież u nas i tak wszystko jest późniejsze niż na południu co najmniej o tydzień. Np. jak w Warszawie bzy przekwitają, można jeszcze do nas przyjechać na kwitnące.
Zuza, u Ciebie też wszystko jest już bardziej zaawansowane Ja dziś widziałam jednego krokusika, który pokazuje kolor, dopiero.
Basieksp 21:14, 20 lut 2022

Też zauważyłam, że w tym roku szybciej wszystko startuje, tylko żeby już pogoda się w miarę utrzymała, jakieś delikatne przymrozki pewnie byłyby niegroźne, ale nic więcej
antracyt 21:40, 20 lut 2022

Asia, Aga ja mam jednak wrażenie, że luty to kiedyś był najzimniejszy miesiąc, a w tym roku mamy sporo dni z temperaturą mocno na plusie i olbrzymie opady deszczu. Taka pogoda bardziej z marcem mi się kojarzy.
antracyt 21:46, 20 lut 2022

Mgduska napisał(a)
To prawda, u nas jeszcze w maju było zimno. Porównywałam ostatnio zdjęcia z dwóch poprzednich wiosen, zeszłoroczna była spóźniona o dwa tygodnie. A przecież u nas i tak wszystko jest późniejsze niż na południu co najmniej o tydzień. Np. jak w Warszawie bzy przekwitają, można jeszcze do nas przyjechać na kwitnące.
Zuza, u Ciebie też wszystko jest już bardziej zaawansowane Ja dziś widziałam jednego krokusika, który pokazuje kolor, dopiero.

To pewnie dlatego, że u Ciebie jeszcze niedawno śnieg leżał. Nie robiłam zdjęć wszystkim startującym roślinom, ale jest tego naprawdę sporo. Hortensja debolistna ma już bardzo dużo rozwiniętych listków i róże też, o budlejach to nawet nie wspomnę. Aż się boję bliżej lawendom przyglądać.
ajka 21:47, 20 lut 2022

Piękne u ciebie już oznaki wiosny, u mnie brak ciemierników i przebiśniegów, kto wie, może w przyszłym roku coś posadzę? Jeziora piękne, uważam, że ludzie zbyt pochopnie budują się w pobliżu terenów zalewowych. Męża podziwiam, tobie nerwów nie zazdroszczę.
antracyt 21:48, 20 lut 2022

Basieksp napisał(a)
Też zauważyłam, że w tym roku szybciej wszystko startuje, tylko żeby już pogoda się w miarę utrzymała, jakieś delikatne przymrozki pewnie byłyby niegroźne, ale nic więcej

Możemy jedynie kciuki trzymać
antracyt 21:51, 20 lut 2022

ajka napisał(a)
Piękne u ciebie już oznaki wiosny, u mnie brak ciemierników i przebiśniegów, kto wie, może w przyszłym roku coś posadzę? Jeziora piękne, uważam, że ludzie zbyt pochopnie budują się w pobliżu terenów zalewowych. Męża podziwiam, tobie nerwów nie zazdroszczę.

Proponuję skusić się na ciemierniki już teraz, jak się zadomowią, to w przyszłym roku będziesz miała co podziwiać
Kasiek 22:05, 20 lut 2022

I u Ciebie juz sliczna wiosenka stawia niesmialo kroki
antracyt 22:07, 20 lut 2022

U mnie nieśmiało stawia kroki, a u Ciebie to się już na dobre rozgościła
Kasiek 22:11, 20 lut 2022

antracyt napisał(a)
U mnie nieśmiało stawia kroki, a u Ciebie to się już na dobre rozgościła

Bo przytrzymalam jej troszke faldy sukieneczki