Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:35, 22 lut 2022

Suche badyle brzmią dość strasznie, ale uznam, że jest nadzieja

mrokasia 21:11, 22 lut 2022

Przyszłam zobaczyć zakupy ale te biedne martagony utonęły w gałązkach wierzbowych...
antracyt 21:40, 22 lut 2022

One nie takie biedne...bardzo się cenią, dużo bardziej niż w zeszłym roku
Muszę je szybko wsadzić, bo puszczają zielone(i nie piszę o wierzbach ) Trochę na to wcześnie, mam nadzieję, że tym razem ich nie zamorduję.
galgAsia 22:13, 22 lut 2022

antracyt napisał(a)
One nie takie biedne...bardzo się cenią, dużo bardziej niż w zeszłym roku
Muszę je szybko wsadzić, bo puszczają zielone(i nie piszę o wierzbach ) Trochę na to wcześnie, mam nadzieję, że tym razem ich nie zamorduję.
Ja swoje zakupy wsadzę do donic, podleję i zostawię w piwnicy. Tam mam chłodno, ale mróz nie złapie. Potem przerzucę do ziemi.
Magara 00:03, 23 lut 2022

Zuza, a taki groszek z domu to kiedy można przesadzać na miejsce stałe? Tak pi razy oko

P.S. Byłam dziś w lidlu - pełne kartony bulw: dalie, mieczyki, lilie, hosty, różności wszelakie - nie kupiłam nic
galgAsia 05:46, 23 lut 2022

Magara, jaka Ty dzielna jesteś...! Ja tak nie potrafię
Helen 05:48, 23 lut 2022

Ja też się nie oparłam daliom w L.
Podziwiam Ciebie, Magara.
antracyt 08:37, 23 lut 2022

galgAsia napisał(a)
Ja swoje zakupy wsadzę do donic, podleję i zostawię w piwnicy. Tam mam chłodno, ale mróz nie złapie. Potem przerzucę do ziemi.

Kiedy kupowałam rośliny na Gardenii, to też je sadziłam do doniczek i od razu dawałam do skrzyń warzywnych(o ile ziemia nie była zmrożona). Wszystkie przeżywały, oczywiście były to takie, które u nas zimują. Chyba to samo zrobię z martagonami.
antracyt 08:45, 23 lut 2022

Magara napisał(a)
Zuza, a taki groszek z domu to kiedy można przesadzać na miejsce stałe? Tak pi razy oko

P.S. Byłam dziś w lidlu - pełne kartony bulw: dalie, mieczyki, lilie, hosty, różności wszelakie - nie kupiłam nic

Tak naprawdę, to przy obecnej pogodzie to zupełnie nie wiem Mogę Ci jedynie moje obserwacje przedstawić i sama podejmiesz decyzję. Tak jak pisałam wcześniej spora ilość nasion mi się wysiewa co roku. Kiełkują albo jesienią, albo wczesną wiosną(a w tym roku już teraz). Lekko podrastają i potem wzrost im wyhamowuje do czasu aż zrobi się cieplej, czyli najczęściej do kwietnia. Gdybym była na Twoim miejscu, to teraz te wysiane nasiona wyniosłabym na zewnątrz i dla szybszego ruszenia zabrała w połowie marca do domu, by w kwietniu znowu je wynieść na zewnątrz.

ps. nie wiem, czy Ci zazdrościć, czy współczuć, że się tak przed zakupami obroniłaś
antracyt 08:45, 23 lut 2022

Helen napisał(a)
Ja też się nie oparłam daliom w L.
Podziwiam Ciebie, Magara.

i jeszcze się nie pochwaliłaś jakie nabyłaś???