Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

tulucy 21:33, 06 maj 2022

Fotergilla moja mnie dziś zaskoczyła, bo kwitnie a sadziłam jesienią. Lilaki udało mi się ładne kupić dwa razy, u nas, w szkółce po sąsiedzku, jeden to Andenken an Ludwig Spath, drugiego (Katherine Havemeyer) oddałam MroKasi. Dwa mam drapaki, ale poczekam, bo tylko w jednym internetowym je sprzedawali. Jeden przywiozłam od mamy, biały, daje odrosty, to prawdopodobnie Mme Lemoine. Dwa ostały się po dziadkach m. A dwa kupiłam takie niewypasione, normalne. Ten starszy już ładnie kwitnie i się rozrósł, Znamya Lenina, drugi zaczyna kwitnienie, Krasawica Moskwy (nie wiem, czy ich nie wyciąć teraz politycznie, ale trochę mi szkoda ).
Gosialuk 21:47, 06 maj 2022

Uśmiałam się z tych politycznych porządków ogrodowych.
Też byłoby mi szkoda.
Magnolie pięknie kwitną, ale jakoś nie widzę ich u siebie. Za to bzy i owszem. Na razie jednak dorobiłam się tylko jednego białego.
Kasya 22:03, 06 maj 2022

Twoje fotergille bardzo ładne
Ja mam 1
nicol21 09:43, 07 maj 2022

Ładne bzy i pięknie soczysty ogród. Fotergille nie znałam, ładnie wygląda, trochę zdjęć na necie pooglądałam. Ładna, dobrze, że się spisuje u Ciebie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
galgAsia 10:01, 07 maj 2022

A u mnie popadało tyci tyci... Nic, ziemia wilgotna, jeszcze z węża dolałam, bo zapowiadają jakiś wariacki wzrost temperatury...
Moje bodziszki już zaczęły
A lilaki uwielbiam, ale nie mam na nie miejsca
antracyt 13:29, 07 maj 2022

Docelowo lilaki rzeczywiście potrafią spore rosnąć, ale u mnie im to chyba nie grozi. Przyrastają bardzo wolno, a węgierski po przesadzeniu, to chyba się nie pozbiera.
Asiu, bodziszka widziałam Mój dopiero pierwszy pączek pokazał.
antracyt 13:32, 07 maj 2022

nicol21 napisał(a)
Ładne bzy i pięknie soczysty ogród. Fotergille nie znałam, ładnie wygląda, trochę zdjęć na necie pooglądałam. Ładna, dobrze, że się spisuje u Ciebie.

Fortegilla lubi wodę, poza tym jest jak na razie bezproblemowa. Posadziłam moje na najbardziej wilgotnych rabatach i radzą sobie całkiem nieźle.
antracyt 13:32, 07 maj 2022

Kasya napisał(a)
Twoje fotergille bardzo ładne
Ja mam 1

Jesteś z niej zadowolona?
antracyt 13:33, 07 maj 2022

Gosialuk napisał(a)
Uśmiałam się z tych politycznych porządków ogrodowych.
Też byłoby mi szkoda.
Magnolie pięknie kwitną, ale jakoś nie widzę ich u siebie. Za to bzy i owszem. Na razie jednak dorobiłam się tylko jednego białego.

Ja też widzę u Ciebie bzy
antracyt 13:41, 07 maj 2022

tulucy napisał(a)
Fotergilla moja mnie dziś zaskoczyła, bo kwitnie a sadziłam jesienią. Lilaki udało mi się ładne kupić dwa razy, u nas, w szkółce po sąsiedzku, jeden to Andenken an Ludwig Spath, drugiego (Katherine Havemeyer) oddałam MroKasi. Dwa mam drapaki, ale poczekam, bo tylko w jednym internetowym je sprzedawali. Jeden przywiozłam od mamy, biały, daje odrosty, to prawdopodobnie Mme Lemoine. Dwa ostały się po dziadkach m. A dwa kupiłam takie niewypasione, normalne. Ten starszy już ładnie kwitnie i się rozrósł, Znamya Lenina, drugi zaczyna kwitnienie, Krasawica Moskwy (nie wiem, czy ich nie wyciąć teraz politycznie, ale trochę mi szkoda ).

Ha Moja Krasawica Moskwy pięknie w tym roku zapączkowana, a też politycznie wkurzała mnie od lutego. Po głowie chodzić mi co gorsza Niebo Moskwy