Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Helen 09:51, 03 cze 2022

Zuza, pokażesz te tarczowniki? Bo może mam, ale nie wiem.
antracyt 11:37, 03 cze 2022

tulucy napisał(a)
I u mnie ostatnio zero litości dla fiołeczków. Idą do bio. Mam łany siewek.

Dalie posadziłam wszystkie razem, w rzadku. Porpzetykalam mieczykami. I maciejką. Będzie wiejska w warzywniku

Fajna wiejska się zapowiada
Też myślałam o mieczykach w daliach, ale ostatecznie nie kupiłam. Maciejkę rozrzucam tam, gdzie najczęściej wieczorami przesiadujemy. Już teraz samosiejki pachną bosko
antracyt 11:40, 03 cze 2022

Helen, jak nie zapomnę to wieczorem zrobię zdjęcie. Tak jak napisała Magda, strasznie ciężko się ich pozbyć. Kilka lat temu walczyłam z nimi na cisach, 2-3 lata z rzędu potraktowałam Promanalem, ale teraz już chyba na niego za ciepło? W każdym razie wtedy pomogło.
Magara 23:25, 03 cze 2022

Zuza, u Martki pisałaś o oprysku. Robiliśmy wiosną oprysk treolem (chyba to się wcześniej promanal nazywało). Oprysk był głównie na owocowe w tzw. sadzie ale i co nieco ozdobne dostały. Mszyc znacznie mniej niż w zeszłym roku. Ten oprysk się powtarza? Teraz też można? Właśnie też się zastanawiam czy temperatura ma znaczenie...
antracyt 05:53, 04 cze 2022

Wydaje mi się, że najlepiej będzie, jak zapytasz o to Hanię Ja nie robię notatek, a pamięć mam zawodną, nawet tarczniki z tarczownikami mylę
Margerytka40 06:03, 04 cze 2022

Dziewczyny Promanal i jemu podobne to środki olejowe i stosuje się je nim ruszy wegetacja. One oblepiają się na szkodnikach i zamykają im dostęp do tlenu. Teraz już się tego nie stosuje. To tyle pamiętam.
antracyt 06:08, 04 cze 2022

No właśnie, tak mi się jakoś kojarzyło
Dzięki
antracyt 21:03, 04 cze 2022

Helen, Martko, przedstawiam Wam tarczniki.

antracyt 21:12, 04 cze 2022

MW w ciągu jednego dnia otworzyła połowę kwiatów i oczywiście 90% z nich opada prawie na ziemię. Musiałam jej szybko prowizoryczne podpórki zrobić, ale nie na wiele się to zdało. Ona chyba najlepiej wygląda na podwyższeniu, albo jak u Ewy w donicy.

antracyt 21:27, 04 cze 2022

Upał (u Was też był?) dał się we znaki kwitnącym już piwoniom. Ciemnej przypalił płatki, a Pink Hawaiian Coral praktycznie zdążyła przekwitnąć, zanim na dobre rozpoczęła Queen of Sweden.

Na dzikiej różance pierwszy kwiat pokazała Quatre Saisons. Uwielbiam jej zapach, a w tym roku będzie już co wąchać

Tej też coraz więcej w rozkwicie