Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Martka 21:23, 18 kwi 2023

Przyłączam się do fanklubu grujecznika. U mnie dopiero rozpoczyna, bardzo nieśmiało, na sesję fotograficzną jeszcze zbyt wcześnie.
Mi także praca nie idzie... potrzebuję koncentracji, zadania rosną, a ja zbyt rozproszona tą zmianą stanu pogody i objawami zieleni i koloru w ogrodzie Może jutro będzie lepiej...

maksimini 21:31, 18 kwi 2023

Zuza ale radośnie u Ciebie wydaje mi się, że u mnie wszystko powoli rusza, a może to tylko złudzenie, bo tęsknię już bardzo za morzem zieleni.
Gruszka_na_w... 21:40, 18 kwi 2023

Magara napisał(a)

Hehe. Właśnie zapytałam Małżonka czemu my mamy strażaka na kominie - odpowiedź: "bo można" Ale podobno ptak nie wleci
Ja

U mnie jest strażak na kominie i problemu z wlatującymi doń ptakami nie mamy, ale...czasem jakiś ptaszek lubi się wygrzewać w pobliżu wylotu i zaburza cug.

Zuza, nieco pokrzepiły mi "mokre" zdjęcia. Widać nie tylko ja mam taką przechlapaną wiosnę. Marudna się zrobiłam przez te ciągłe opady.

Pięknie, mimo deszczu, prezentuje się rabata obsadzona różnistymi cebulowymi. Skoro u Ciebie epimedia ruszyły, to czas zerknąć na moje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:06, 18 kwi 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie jest strażak na kominie i problemu z wlatującymi doń ptakami nie mamy, ale...czasem jakiś ptaszek lubi się wygrzewać w pobliżu wylotu i zaburza cug.

Haniu, ale my strażaka w domu nie mamy to musimy się ratować tymi na kominach

Zuza, bardzo łatwo Wam poszło z kominowym ptakiem Nam kiedyś nietoperz wleciał wieczorem, nie było fajnie
Grujecznika trzy razy dziś oglądałam - nic nie ruszył, a drugi cały w pąkach...
Dereń "China Girl" dalej wygląda jak martwy
antracyt 09:00, 19 kwi 2023

April napisał(a)
Grujeczniki teraz najpiękniejsze, mam sześć sztuk i co koło nich przechodzę to się przyglądam tym malutkim serduszkom liściastym. Że też nie przyszło mi do głowy cyknąć fotki. Wiem, bo telefon by po prostu się ze mnie zaśmiał. Ech, ile tracę.
Epimedium sulphureum dzięki Agacie Brzozowej mam i ja. Jedyne zimozielone u mnie epimedium. Najmocniejsze. Lilafee mikrusie, inne tak sobie. Fajnie że u ciebie dobrze rosną.
A wiosnę masz śliczną, nie mogę się napatrzeć

Masz 6 grujeczników? Pewnie jakieś odmianowe pięknisie Cykaj im foty koniecznie.
antracyt 09:01, 19 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
O tak, młode listki grujecznika podświetlone słońcem wyglądają jak z bursztynu Tylko z tym słońcem bieda...

Asia, podobno od jutra będzie lepiej
antracyt 09:05, 19 kwi 2023

Martka napisał(a)
Przyłączam się do fanklubu grujecznika. U mnie dopiero rozpoczyna, bardzo nieśmiało, na sesję fotograficzną jeszcze zbyt wcześnie.
Mi także praca nie idzie... potrzebuję koncentracji, zadania rosną, a ja zbyt rozproszona tą zmianą stanu pogody i objawami zieleni i koloru w ogrodzie Może jutro będzie lepiej...

U mnie na dzisiaj zapowiadane są opady ciągłe. Liczę, że nadrobię wczorajsze lenistwo w pracy Od jutra ma być słonecznie i cieplutko, a ja akurat przez najbliższe dni będę wyjątkowo nieogrodowa... ach, nie dogodzisz ogrodniczce
antracyt 09:06, 19 kwi 2023

maksimini napisał(a)
Zuza ale radośnie u Ciebie wydaje mi się, że u mnie wszystko powoli rusza, a może to tylko złudzenie, bo tęsknię już bardzo za morzem zieleni.

Jeszcze chwileczka i będziesz miała swoje morze
antracyt 09:12, 19 kwi 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zuza, nieco pokrzepiły mi "mokre" zdjęcia. Widać nie tylko ja mam taką przechlapaną wiosnę. Marudna się zrobiłam przez te ciągłe opady.

Pięknie, mimo deszczu, prezentuje się rabata obsadzona różnistymi cebulowymi. Skoro u Ciebie epimedia ruszyły, to czas zerknąć na moje.

Haniu, wypieliłam wczoraj jeden bok hamakowej i poszerzyłam odrobinę. Z tej strony mam głównie piasek, a i tak, przy zrywaniu trawy nogi w błocie mi się zapadały. Tego się nie spodziewałam.

W tym roku, pomimo braku nawożenia, cebulowe szaleją, a wstążeczka szafirkowa to już prawie jak szarfa

April 09:13, 19 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Masz 6 grujeczników? Pewnie jakieś odmianowe pięknisie Cykaj im foty koniecznie.

Zuza, i tu cię zaskoczę. Cztery mam zwykłe, nieodmianowe. Jeden to Amazing Grace, taki płaczek i Rotfuchs. Rotfuchs młody, dziś jest na fotkach, jeszcze ledwo widoczny