Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Sebek 19:35, 01 lis 2015

Madzenka napisał(a)

ciekawe ile trzeba będzie wietrzyć po tym auto i rodzinkę...

A może Kasia chce zrobić jak Kulesza w tej słynnej reklamie - " no teraz to już musimy kupić nowe auto"

Męża mam nadzieje, że będziesz chciała jednak przewietrzyć, a nie jak wyżej....
Bogdzia 19:35, 01 lis 2015

Joku napisał(a)
Ja nie wiem co wy w tym oborniku widzicie . Ja bym się aż tak dla roślin nie potrafiła poświęcić

Do ogrodu mozna kupic w sklepie granulowany i nie bedzie problemu ale w komposcie przydaje sie bardzo taki z obory bo kompost o wiele szybciej sie robi.
Pozdrówka Ewo.
ana_art 16:48, 02 lis 2015

Ewa a dlaczego nie mieszasz tulipanów z narcyzami?
Tamaryszek 23:54, 02 lis 2015

Przyszłam zameldować, że w środę mam wizytę pszczelarza! Ma sprawdzić, czy są u mnie warunki do hodowli pszczół. Ma się nimi opiekować, ciekawa jestem, jakie warunki zaproponuje. Bo ja, oczywiście, nie mam żadnego pojęcia o tym. Poza tym, że jestem przejęta akcją: pszczoły w mieście.
Uważasz to za szalony pomysł?
Bogdzia 07:27, 03 lis 2015

ana_art napisał(a)

Czytałam gdzies że sie nie lubią i wydzielaja jakies substancje wzajemnie sie zwalczajace. Nie wiem ile w tym prawdy ale nawet do wazonu nie każą ich razem wkładac.
07_Rene 09:32, 03 lis 2015

Jak obornik jest dobrze zapakowany to wietrzenie nie jest potrzebne, ani ludzi, ani samochodu Ja zawsze w bagażniku koński wożę i mąż nigdy nie zarzekał, że śmierdzę
Sekret tkwi dobrym zapakowaniu. Obonik do worka (mocnego!), dobrze zawiązać, i ten worek jeszcze do worków na śmieci. W biedrze można kupić worki zapachowe, ja używam o zapachu truskawek A obornik transportuje zawsze zleżały to już nie ma intensywnego zapachu. Obornik zostawiam w tych workach, on się tam kompostuje, a jak potrzebuję to elegancko sobie z worków wybieram
Nie wiem jak z innym obornikiem? Ale chyba najgorzej śmierdzi świński, bo jak nieraz w polach rozrzucają, to okna w domu muszę zamykać
Basilikum 09:37, 03 lis 2015

owczy jak zlezakowany nie smierdzi
siakowa 09:38, 03 lis 2015

"ja używam o zapachu truskawek " dobre
Pszczelarnia 10:12, 03 lis 2015

Tamaryszek napisał(a)
Przyszłam zameldować, że w środę mam wizytę pszczelarza! Ma sprawdzić, czy są u mnie warunki do hodowli pszczół. Ma się nimi opiekować, ciekawa jestem, jakie warunki zaproponuje. Bo ja, oczywiście, nie mam żadnego pojęcia o tym. Poza tym, że jestem przejęta akcją: pszczoły w mieście.
Uważasz to za szalony pomysł?

Żeby odejść do bardziej pachnących tematów.

Tamaryszku, mam niejasne przekonanie, że (być może) znam tę osobę. A jak nie osobę, to inicjatywę na pewno.

Pomysł świetny, szybko oswoisz się z pszczołami i będziesz sama obsługiwać ule.

Pszczelarnia 10:14, 03 lis 2015

ana_art napisał(a)

Tak jak powiedziała Bogdzia i jeszcze z tego względu, że mi razem po prostu nie pasują. Za duży kontrast wszystkiego (koloru, budowy kwiatu, terminów przekwitania i kwitnięcia). Wyglądem mi nie pasują. Wolę je oddzielnie.