Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

GorAna 15:39, 18 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Dobrze pamiętałam
Wydała tę książkę w 2005 roku Muza pod tytułem Sielskie Ogrody. Jest niestety już niedostępna.

Dziękuję Kasiu, będę ją szukać i stanie na mojej półce
pestka56 17:11, 18 sty 2017

Noela Kingsbury Projektowanie rabat, Barbary Ellis Rośliny okrywowe i Tima Newbury Sztuka projektowania ogrodów mogę jeszcze podpowiedzieć. Te mam niestety tylko zeskanowane

Anda 19:41, 18 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ando, jak lubisz literaturę ogrodniczą, to poszukaj książek Dr D G Hessayon'a. Podstawowa gruntowna wiedza podzielona na poszczególne zakresy tematyczne.

Dzięki, nawet znalazłam te poszczególne pozycje, ale po angielsku lub hiszpańsku Niestety, literaturę ogrodniczą mogę czytać tylko po polsku lub niemiecku. Trochę mnie to ogranicza. Aktualnie siedzę sobie nad książkami M.L. Kreuter.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Urszulla 20:17, 18 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Magnolio, jam nie ekspert ale dla Ciebie wszystko Postaram się napisać i pokazać (foeniculum), co mam, tylko muszę odzyskać moją pamięć komputerową.

Też chętnie o nim poczytam. Napiszesz u siebie?
Mala_Mi 01:20, 19 sty 2017

Twoja niedoszła kota już zapracowała na jedzenie.. na strych do "graciarni" wlazła mysz.. kto tam sie dobierał jak głupi od samego początku , ale myślałam ,że ma fanaberie. A tam mysza zjadła mi wszystkie nasiona Na pułapkę nie chciała sie złapać..taka cwana.. w nerwach wpuściłam tam kota.. i po godzinie mysza była już upolowana
Kasya 02:03, 19 sty 2017

Ech....poczytalam, poogladalam i jutro pewnie coś kupię
bdan 06:40, 19 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Zwłaszcza są mi potrzebne byliny na suche słoneczne stanowisko.

Takie rabaty lubię najbardziej (zdjęcie z książki, o której mowa powyżej):

Ewa całkiem nowa rabata powstanie, czy dosadzać będziesz? Też ma do zagospodarowania słoneczną rabatę, może jakiś planik u Ciebie podpatrzę
08:32, 19 sty 2017
kurcze te książki ..... gdybym miała blisko do ciebie to bym wpadła coś poczytać moze pożyczyć bo sezon czytelniczy jeszcze trwa
jolanka 09:38, 19 sty 2017

Oj, też bym chciała takie książki Jestem z tego pokolenia, które woli litery na papierze niż w komputerze Poza tym to o wiele większa przyjemność niż oglądanie na ekranie
Anda 09:53, 19 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Noela Kingsbury Projektowanie rabat, Barbary Ellis Rośliny okrywowe i Tima Newbury Sztuka projektowania ogrodów mogę jeszcze podpowiedzieć. Te mam niestety tylko zeskanowane

Kingsbury mam - Oudolf/Kingsbury "Neues Gartendesign". Tych innych autorów nie znam, muszę ich poszukać. Mam jeszcze książki Borchardta, Titschmarsha, Johna Brookes, Matta Jamesa, Viktorii Wegener, Urszuli Barth. Trochę tych książek juz mam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies