Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 09:44, 11 maj 2012

Gabiku, i to są dylematy eko-systemowe.

Oleica mnie zaniepokoiła z powodu pszczół (zaprosiłam znajomego entomologa, mam nadzieję, że przyjedzie i wytropi liczebność). W ulach nic nie widziałam. Trzeba będzie dokładniej je przetrzepać.
Drugi mi nie przeszkadza, bo on głównie na strumieniu żeruje (ponoć). Ale dlaczego cała kolonia była pod donicą pod tarasie?

Nie, no nie da się tępić bezlitośnie.
popcorn 10:17, 11 maj 2012

Martek napisał(a)
Jak wycofali to co z tym zrobili ?

Przyjdzie pewnie, ale opakowane w ich dodatkowe opakowanie i oklejone "opakowanie uszkodzone".
pozdrawiam, trzymam kciuki! Moje miskanty ozyly, ten ktory nie wypuszcza nic - chinski mutant chyba zwykly mysle nie przezyl... choc nie wykopuje go jeszcze, dam mu szanse...
robactwo paskudne

pzdrawiam!
agniecha973 11:17, 11 maj 2012

Ewo, ja nawet nie sprawdzam co to biega u mnie w trawie. Za dużo tego. Podobne do tych pierwszych, ale bardziej błyszcząco-mieniące u mnie są częste. Część oczywiście rozróżniam,ale tylko te podstawowe stonogi, wije, koniki polne... Aha i jeszcze jedno, nie umiem zadeptać tak jak wiele osób, bo brzydkie i może ugryźć. Bezlitosna jestem tylko dla much, os, komarów i much końskich
Martek 11:24, 11 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Gabiku, i to są dylematy eko-systemowe.

Oleica mnie zaniepokoiła z powodu pszczół (zaprosiłam znajomego entomologa, mam nadzieję, że przyjedzie i wytropi liczebność). W ulach nic nie widziałam. Trzeba będzie dokładniej je przetrzepać.
Drugi mi nie przeszkadza, bo on głównie na strumieniu żeruje (ponoć). Ale dlaczego cała kolonia była pod donicą pod tarasie?

Nie, no nie da się tępić bezlitośnie.

Ewa jeśli przeczytałam ze zrozumieniem pierwszy owad faktycznie niebezpieczny dla uli - tępić !
Nie wiem tylko i nie chce mi się szukać co to jest takiego strasznego co wytwarzają

Drugi owad to tylko należy się cieszyć,że tu się pojawił bo to oznacza nie tylko czystość wody ,ale i całego środowiska - nie tępić )))))
A czemu pod donicą ?Bo jak pan wspomniał lubi wodę widocznie znalazły się w nieodpowiednim miejscu może w upały i tu sobie chciały chwilowo odpocząć przed wyprawą nad strumyczek
O ile pan nie pomylił owada
Martek 11:27, 11 maj 2012

popcarol napisał(a)

Jak wycofali to co z tym zrobili ?

Przyjdzie pewnie, ale opakowane w ich dodatkowe opakowanie i oklejone "opakowanie uszkodzone".
pozdrawiam, trzymam kciuki! Moje miskanty ozyly, ten ktory nie wypuszcza nic - chinski mutant chyba zwykly mysle nie przezyl... choc nie wykopuje go jeszcze, dam mu szanse...
robactwo paskudne

pzdrawiam!

Pewnie,żebym chciała,ale nic nie stanie się jak nie doleci
Życzę Pszczółce tylko ,żeby zabiegi,które wykonywała przy podziale,przesadzaniu dobrze zrobiły miskantom
Kiedyś jeszcze wysępie jak nie kupię )))))))))))))
Pszczelarnia 11:50, 11 maj 2012

Agniecho, ot ciekawość poznawcza.
Martku, ta substancja chyba bardziej niebezpieczna dla mężczyzn jest ....... .
Karolino, ożycie Twoich miskantów daje i mi nadzieję.
Martek 11:57, 11 maj 2012

Pszczółko przenosiłaś je muszą mieć teraz czas ,ja też trzymam kciuki ))))))))))))))))))))))))))))
Milka 12:05, 11 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Agniecho, ot ciekawość poznawcza.
Martku, ta substancja chyba bardziej niebezpieczna dla mężczyzn jest ....... .
Karolino, ożycie Twoich miskantów daje i mi nadzieję.

Mnie też dziś rano zaglądałam i wydaje się, że w końcu idą 2 źdźbła!!!
Martek 12:37, 11 maj 2012

Pszczółko ja tu mam dla Ciebie taki bukiecik,żebyś wiedziała,że jestem bardzo wdzięczna za tą przesyłkę

Mala_Mi 16:26, 11 maj 2012

Ewa, dziś kupiłam wydanie specjalne "Mojego pieknego ogrodu" i jest tam artykuł co posadzić przy rh..... skocz do mnie, bo tam opisałam co wyczytałam..... tiarelkę d orozsadzania mam swoją i dąbrówkę też A cebulowe fajnie, bo mam dziękie temu miesce gdzie posadzić większa ilosć cebulek