Ewa..ja pomna wskazówek od Bogdzi napiszę ci tak..... nie sadż niczego co Ci wlezie w korzenie rh..one tego nie lubią. Z tego powodu odrzuciłąbym runiankę, konwalie i barwinka...... za ekspansywne i runianka i konwalie idą podziemnymi rozłogami..... trudno to opanowac...
Nie wiem jak rosnie hedera....bo jej nie mam.
Hosty kępami...bardzo pomysł mi się podoba

Tiarelka rośnei bardzo szybko...ukorzenia się płyciutko..i jak bedzie zbliżać się do rh...łatwo usunąć...... możesz posadzić tiarelkę i hosty..... hosty rozrastają się kepowo więc nie ekspansywne...
Nie mam czasu, ale poszukałabym ci fotek tiarelki zwykłej... sadzisz co 30cm...... po 3 latach zarosnie całe puste przestrzenie, a nawet więcej ...a jak kwitnie o tej porze to jest bajeczny widok..... cały rok ma liście bez problemowe...zimą ich nie gubi i nie jest tak kapryśna jak żurawki, które po zimie liście majabeznadziejen i aby to jakoś wygladało to na dobrą sprawę zawsze trzeba większośc usunć w miarę jak rosną nowe.....
Tyle z moich obserwacji.....
Masz rh, masz drzewa i pasuje coś co jak się chce usunąc to nei wymaga kopania ziemi...i uszkadzania korzeni....... co jeszcze tak sie zadarnia to nie wiem..... sama myślę.... moze kępkami posadż w jaśniejszych miescach wrzosy..bedzie klolorowo jesienią .... i ładnie zimą....
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.