Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Margarete 23:48, 23 lis 2017

Ale się załapałam na przegląd pór i fotek. Z przyjemnością je oglądam.
I gdybym miała wybrać który moment najfajniejszy to nie wiem.
U siebie w ogrodzie najbardziej lubię początek czerwca i koniec października gdy mój zapożyczony krajobraz wychodzi na pierwszy plan.
A ty - który miesiąc w swoim ogrodzie lubisz u siebie Ewo najbardziej ?
Pszczelarnia 23:49, 23 lis 2017

jankosia napisał(a)
Bardzo chętnie o rozważaniach dereniowych poczytałam, szkoda tylko że coś jakby ten wątek się urwał Napisałaś że pomarańczowo - czerwony nie chce ci coś rosnąć. Napisz który to konkretnie, bo pomarańczy w dereniach jeszcze nie mam i chętnie bym nabyła, tak atakują teraz nimi ze wszystkich stron Ja z dereni najbardziej lubię Kesselringi za jego nieoczywiste piękno, ale jestem otwarta więc jeśli któregoś polecasz szczególnie to ja chętnie się dowiem

Twój ogród piękny jak zawsze i miło było wrócić na chwilę do historii jego powstawania.

Nie urwał się tylko nikt nie zadawał dociekliwych pytań co do derenia pomarańczowo - czerwonego.

Chodzi o odmianę cenną 'Midwinter Fire' - to dereń świdwa. I u mnie ma już 3 miejscówkę (3 szt.) i słabo się korzeni i przyrasta. Tak samo jest w Radkowie u Kasi i Tomka - byłam, widziałam, poruszyłam ten temat z Kasią, która dodała, że u ich kolegi ciut dalej, rośnie wspaniale.

Ja bardzo lubię 'Elegantissimę' - za łatwość prowadzenia, wigor, kolory.

Są jeszcze odmiany, które chętnie zaprosiłabym do ogrodu: np. świdwa 'Cardinal', albo rozłogowy Budd's Yellow.

Pszczelarnia 23:52, 23 lis 2017

Margarete napisał(a)
Ale się załapałam na przegląd pór i fotek. Z przyjemnością je oglądam.
I gdybym miała wybrać który moment najfajniejszy to nie wiem.
U siebie w ogrodzie najbardziej lubię początek czerwca i koniec października gdy mój zapożyczony krajobraz wychodzi na pierwszy plan.
A ty - który miesiąc w swoim ogrodzie lubisz u siebie Ewo najbardziej ?

Chyba sierpień - na wszystkich rabatach wszystko się dzieje a ja nie wiem, gdzie oczy skierować.
A porę roku to przedwiośnie, takie z leszczyną, ciemiernikami, oczarami i śnieżycami, rannikami i wrzośccami.
anka_ 23:57, 23 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Chodzi o odmianę cenną 'Midwinter Fire' - to dereń świdwa. I u mnie ma już 3 miejscówkę (3 szt.) i słabo się korzeni i przyrasta. Tak samo jest w Radkowie u Kasi i Tomka - byłam, widziałam, poruszyłam ten temat z Kasią, która dodała, że u ich kolegi ciut dalej, rośnie wspaniale.

Ewo a na jakim stanowisku u ciebie rósł? Bo on chyba lubi mokro. U mnie już dwa miesiące stoi pod wodą i ma sie dobrze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 00:05, 24 lis 2017

anka_ napisał(a)

Ewo a na jakim stanowisku u ciebie rósł? Bo on chyba lubi mokro. U mnie już dwa miesiące stoi pod wodą i ma sie dobrze.

Najpierw na kamienistym podłożu niedaleko dębu, potem w lepszej ziemi ale pod gruszą. Teraz w dereniach ma rosnąć wśród Red Barona i ma zrozumieć, że mokro mieć nie będzie, bo nie mam takich miejsc.

Zaprawiłam go dobrym podłożem i obiecuję podlewać w ekstremalnych przypadkach niedoboru wody. Powinien zrozumieć, że to nie przelewki tym razem.

06:39, 24 lis 2017
Ewo taki przegląd to raj dla oczu ...kawał dobrej roboty odwaliłaś))
choć tez nie wiem gdzie oczy kierować ...bo wszystko mi się podoba
Kasya 07:22, 24 lis 2017

Ewa, piękne to miejsce o każdej porze
Bardzo lubię taki klimat dzięki za fotki
O jablonce pisałam u siebie ze narazie malutka, ale rośnie raczej do góry niż na boki, ma pieniek nisko rozgaleziony na 2, tak była przycieta chyba
sylwia_slomc... 08:35, 24 lis 2017

Paczkę odebrałam dzisiaj , a w zasadzie wczoraj koleżanka w pracy bo mnie już nie było.Bardzo serdeczne dzięki

Świetne to porównanie rabaty w ciągu sezonu
Jedna z moich pierwszych rabat kuleje w lecie , ale dosadziłam dzielżany w tym sezonie i astry na jesień więc mam nadzieję na poprawę za rok
Ewo to jest rabata prowadząca do strumienia, czyli dobrze rozumiem, że te budynki w tle to już nie Twoje? Bo Cały czas myślałam, że to nadal Pszczelarnia.
AnnaCh 08:37, 24 lis 2017

Oglądam ostatnio Twój wątek ze zdwojoną siłą M pokazałam w jakim stanie był dom, a jak wygląda teraz, a wszystko dlatego, że szkoła muzyczna w Bystrzycy Kłodzkiej poszukuje nauczyciela teorii. Robota w sam raz dla mojego M Mówię mu: rzućmy wszystko i jedźmy w góry Ale... Za dużo tych ale... I chyba za mało odważni jesteśmy.
Pozdrawiam Ewo
abiko 09:16, 24 lis 2017

A mnie wiosna urzekła.. i żeby tak moje szałwie chciały stać na baczność jak u Ciebie.