Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Magda70 15:08, 25 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Lubię zapach kolendry

Mam takie śmieszne maki na skraju warzywnika

oj ja też uwielbiam jej zapach. Kolendry. I smak również.

Maki śliczne...takie inne.

Zresztą u Ciebie wszystko śliczne.
sierika 21:26, 25 lip 2018

To samo mam z Terracottą, odpuściłam.
Gruszka_na_w... 21:37, 25 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Nie mogę jakoś zaprosić krwawnika Terracotty do siebie. Wyradza się i staje się biały.

Czy to możliwe?

Terrakota rosła u mnie tylko do końca sezonu, w którym ja posadziłam. W nowym już się nie pokazała. Za bogata gleba jak na potrzeby krwawników.
Te kolorowe krwawniki to pewnie z genetycznych manipulacji się biorą. Może gen białości w Twoich jest wyjątkowo silny?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gardenarium 21:49, 25 lip 2018

Ewo, ja szałwię powabną już wyciepałam, jak u ciebie? Dobrze wygląda?
Ja jednak z korzyścią, bo posadziłam krokosmie

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:07, 25 lip 2018

Też kupiłam sobie lobelię, kiedyś miałam kilka lat.. i padłą ,ale teraz czytam że ona krótkowieczna.
Nie wiem gdzie to wcisnąć, ale to problem na potem.

Widzę nowa ścieżkę do szklarni

Najbardziej mnie urzekły dokładki.. cudnnie..dorodnie, zdrowo i duzo.

Z cięzkim sercem wykopałam ogórecznika, cudnie kwitł całe lato, ale w środku róży.. przy kopaniu wypierniczyłam w rezultacie jedno i drugie.. korzeń ogórecznik miał na drugą półkule.. chyba nie przezyje zabiegu A róże wypierniczyłam.. i już.

Ale ja z czym innym, pytałaś o sadzonki hortki.. otóż ma ona pąki na każdym pędzie, nawet na malutkim i młodziutkim.. kwitnie wcześnie wiec sadzonki z niej to chyba w maju niekwitnące. na wszelki wypadek kilka ucięłam i z kwiatami, zrobiłam zgodnie z zaleceniem i zobaczymy, może się przyjmą, bo liście zwiędły na amen.
Anabell 22:20, 25 lip 2018

Ewo! podziwiam łany łany... lubię duże grupy.

Lobelię miałam kiedyś ciemny róż amarantowy, przezimowała mi jeden raz.
W następnym roku kupiłam 5 szt.czerwonych.
Wyczytałam że przetrzymują w piwnicach, wykopałam z dużą karpą w donice i niestety już nie ruszyła wiosną.
Pszczelarnia 22:34, 29 lip 2018

Gardenarium napisał(a)
Ewo, ja szałwię powabną już wyciepałam, jak u ciebie? Dobrze wygląda?
Ja jednak z korzyścią, bo posadziłam krokosmie

Szałwia teraz:

I krokosmia:

Gardenarium 22:35, 29 lip 2018

Moja szałwia taka była na pocz. czerwca, potem przekwitła

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 22:39, 29 lip 2018

Mala_Mi napisał(a)
Też kupiłam sobie lobelię, kiedyś miałam kilka lat.. i padłą ,ale teraz czytam że ona krótkowieczna.
Nie wiem gdzie to wcisnąć, ale to problem na potem.

Widzę nowa ścieżkę do szklarni

Najbardziej mnie urzekły dokładki.. cudnnie..dorodnie, zdrowo i duzo.

Z cięzkim sercem wykopałam ogórecznika, cudnie kwitł całe lato, ale w środku róży.. przy kopaniu wypierniczyłam w rezultacie jedno i drugie.. korzeń ogórecznik miał na drugą półkule.. chyba nie przezyje zabiegu A róże wypierniczyłam.. i już.

Ale ja z czym innym, pytałaś o sadzonki hortki.. otóż ma ona pąki na każdym pędzie, nawet na malutkim i młodziutkim.. kwitnie wcześnie wiec sadzonki z niej to chyba w maju niekwitnące. na wszelki wypadek kilka ucięłam i z kwiatami, zrobiłam zgodnie z zaleceniem i zobaczymy, może się przyjmą, bo liście zwiędły na amen.

Anek, ścieżka stara, ma już 2 lata. Chciałabym Ci tyle kwiatków pokazać. Nie wiem, co wybrać. Może takie w skrzyni na kwiaty jednoroczne.

Pszczelarnia 22:41, 29 lip 2018

Coś z warzyw:

I miód faceliowy