Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

anabuko1 12:12, 06 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Ogród śpi. Widzę go tylko przez okno. Ale pasja do roślin i warzyw zimą nie śpi. Nowy aranż spiżarni - jeszcze nie ma oświetlenia a "druki ulotne" warzywne i owocowe wiszą na ścianach.

I talerzyki się kompletują.

Poza tym ogrodowo realnie nic się nie dzieje, wirtualnie i w marzeniach to i owszem.

mój ogród też śpi.
Twoja pasja do roślin wciąz pięknie się rozwija.
Talerzyki piękne
Ja też snuję ogrodowe marzenia.. .
pozdrówki zostawiam
Anda 16:23, 06 lut 2019

Sliczny ten pokój w drewnie. Dobrze, że sufit pobielony. Ciemne kolory drewna jednak przytłaczają, a wieczorami i nocami jest bardzo ciemno w takich pomieszczeniach. Wtedy nawet 5 lamp nie pomoże

Talerzyki bardzo ładne, a na czym one leżą? To obrus jakiś? Jeśli obrus to piękny. Bardzo lubię takie materiały, wzory.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 17:11, 06 lut 2019

Anda napisał(a)
Sliczny ten pokój w drewnie. Dobrze, że sufit pobielony. Ciemne kolory drewna jednak przytłaczają, a wieczorami i nocami jest bardzo ciemno w takich pomieszczeniach. Wtedy nawet 5 lamp nie pomoże

Talerzyki bardzo ładne, a na czym one leżą? To obrus jakiś? Jeśli obrus to piękny. Bardzo lubię takie materiały, wzory.

A co dopiero jak okienka jak z domku Baby Jagi?

To obrus, się uchował z dawnych wzorzystych czasów.

mikina34 12:38, 07 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Mikinia, trzeba dobrze zeszlifować lakier i odtłuścić. Związki chemiczne z lakieru mogą wejść w reakcję ze składnikami białego akrylu ("akryl się poddaje"), (w tzw. porach drewna nawet). Właśnie mnie uświadomił kolega stolarz.

Mam jeszcze od tego kompletu stół, który idzie w odstawkę, spróbuje najpierw na nodze od stołu i zobaczę jak się zachowuje sam materiał przy szlifowaniu, potem polecę z farbą. Musze się tylko zaopatrzyć w materiały

Poppy 14:27, 07 lut 2019

Ewo, ja do swoich podlog uzylam olejowosku firmy osmo, sa tez inne, ale nie mialam szansy wyprobowac, wiec nie moge polecic. podlogi starenkie, czerwonawa sosna, zolknacopomaranczewiejaca
Wczesniej probowalam bielic deski farba akrylowa, i efekt byl podobny jak u Ciebie na suficie, nie bylismy zbyt zadowoleni z efektu. Podlogi mielismy wyszlifowane, wczesniej nie mialy zadnych lakierow ani farb, wiekszosc zycia spedzily pod wykladzina/linoleum. Sa olejowoski barwiace na szaro i bialo, i te wyprobowalismy, ale mi sie wtedy ten rozbielony wydawal za slabo rozbielony,bo chcielismy biale, chociaz z widocznymi slojami, ale na Twoich sufitach moze sie to sprawdzic. My zdecydowalismy sie na olejowosk w bursztynie koniec koncow
Pszczelarnia 14:43, 07 lut 2019

Poppy napisał(a)
Ewo, ja do swoich podlog uzylam olejowosku firmy osmo, sa tez inne, ale nie mialam szansy wyprobowac, wiec nie moge polecic. podlogi starenkie, czerwonawa sosna, zolknacopomaranczewiejaca
Wczesniej probowalam bielic deski farba akrylowa, i efekt byl podobny jak u Ciebie na suficie, nie bylismy zbyt zadowoleni z efektu. Podlogi mielismy wyszlifowane, wczesniej nie mialy zadnych lakierow ani farb, wiekszosc zycia spedzily pod wykladzina/linoleum. Sa olejowoski barwiace na szaro i bialo, i te wyprobowalismy, ale mi sie wtedy ten rozbielony wydawal za slabo rozbielony,bo chcielismy biale, chociaz z widocznymi slojami, ale na Twoich sufitach moze sie to sprawdzic. My zdecydowalismy sie na olejowosk w bursztynie koniec koncow

Dziękuję Ci, Kochana Kobieto.

Nie pomyślałam o tym. Osmo mam położone na podłodze na strychu ale bez koloru (na jesionie) a nie pomyślałam o tym.

Poppy 16:03, 07 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Dziękuję Ci, Kochana Kobieto.

Nie pomyślałam o tym. Osmo mam położone na podłodze na strychu ale bez koloru (na jesionie) a nie pomyślałam o tym.

Ciesze sie, ze sie przydalam Na suficie, jesli duzo swiatla, to ten olejowosk bez koloru bedzie zolcial troche, plus sam olejowosk naturalny jest lekko zoltawy i wyraznie ociepla odcien drewna. Teraz sa tez takie, ktore maja odrobine bialego pigmentu i daja efekt tzw surowego drewna, tzw raw wood effect.
Bogdzia 21:55, 07 lut 2019

Piękne te owocowe talerze i bardzo pasuja do Twoich klimatów.
EwaG 12:01, 08 lut 2019

Ewo to u Ciebie?
https://igpoty.com/winners-galleries/beautiful-gardens-2018-single-web-gallery/#section4/4
sekcja wysoko ocenieni. Autor Liliana Sokołowska.
Pszczelarnia 13:46, 08 lut 2019

EwaG napisał(a)
Ewo to u Ciebie?
https://igpoty.com/winners-galleries/beautiful-gardens-2018-single-web-gallery/#section4/4
sekcja wysoko ocenieni. Autor Liliana Sokołowska.

Nic takiego. Macham pędzlem i wałkiem, czasami szlifierką, szpachluję, maluję. Myślę o daliach i piwoniach, i różach. I o tym, że trzeba na już pomalować drzewka, przyciąć winogron i zacząć cięcie w sadzie. Zbudować komorę na gotowy kompost. Wtoczyć 150 kg kolumny i postawić zegar. Pochylić się nad jedną rabatą w ogrodzie i przedyskutować rewolucję. Pojechać na krokusy w Tatry.

Aż sobie wkleję na pamiątkę . Dla wyjaśnienia dodam, że zdjęcie wykonano pod koniec lipca w 2016.