1. Od południowej strony na skarpie nad strumieniem ale pod krzewami i nawet cisami (Elegantissima) na kamienistej ziemi.
2. Od północnego-zachodu na otwartym stanowisku, bez żadnych osłon krzewów. Też raczej sucho. Gleba podobna. Ale na stanowisku 2 nie ma już kamieni w podłożu.
Miejsca zaciszne i głęboka ściółka liściasta. Chłodne latem.
Dziekuje. To chyba raczej brak kombinacji odpowiedniej Tam gdzie mam chlodno latem jest mega glina,chociaz juz 'usprawniana' no i sciolki lisciastej mi brak. Ale moze tam brakowalo slonca? Z kolei inne sloneczne miejsca z dobra przepuszczalna ziemia po prostu za gorace.
Swoich sie balam ciac i mialam takie brzydsze. W zeszlym roku podcielam porzadnie, praktycznie do spodu, bo po mega zimie i sniegu (jak na nasze warunki) byly tak paskudne, ze bardziej sie nie dalo,w efekcie byly ladne, wiec w tym roku tez to zrobilam, chociaz mniej drastycznie
Ice dance nie cielam akurat, tylko wszystkie inne.
I dalej nie chcę Diany, bo jej nie widać w ogrodzie, widać na zdjęciu. Zachwycam się Afrodytą, zdecydowanie. Może daj jej trochę czasu na zadomowienie się i dbaj żeby miała wilgotno. Mój oczar który jest najwyżej i w rabacie bylinowej, najwolniej rośnie, bo ma tam najbardziej sucho i konkurencję o wodę.
W kwietniu w Wojsławicach jechali po turzycach kosą spalinową. Bez żadnej wrażliwości.
Swoje tnę. Pięknie odrastają. Trzeba tylko uważać, żeby nie uszkodzić "serca" kępy.