Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

mrokasia 15:08, 18 paź 2019

Pszczelarnia napisał(a)
W tej części ogrodu w tym roku jestem po raz pierwszy - nie miałam czasu i jakoś wszystko dało sobie radę (pielenie jedno było rękami Mamy).

Och! jak cuuudnie!
sarenka 15:12, 18 paź 2019

A gdzie taka śliczna ławkę można kupić?
Wendy79 19:34, 18 paź 2019

Ewciu, Ewciu, wpadłam, poczytałam, powzdychałam i pytania takie najważniejsze mi się cisną: czy te donice z cebulami, co to w miejscu suchym mają stanąć, to mają być czymś otulone na zimę, bo zamierzam w tym roku po raz pierwszy posadzić tulipany w donicach i zastanawiam się nad zimowaniem...A materiał cebulowy już zakupiłam...

Mówisz, że piwonie będziesz jeszcze sadzić...Czyli mam się nie denerwować, że ciągle czekam na swoje zakupione u pani Moniki?

Podziwiam za działania, ja ciągle w fazie "nierobienia". I po raz pierwszy w fazie "nie przejmuję się tym". Dobrze, że przypomniałam sobie dzisiaj, że trzeba byłoby tak kapustę zakisić.
sierika 20:31, 18 paź 2019

Tak, teraz przypominam sobie ten ogród, podoba mi się bardzo na zdjęciach, czy podobałby mi się na żywo? jeszcze bardziej, czy zobaczę go na żywo? podobno marzenia się spełniają, niestety nie każdemu.
gierczusia 11:10, 19 paź 2019

Oprysk mocznikiem ???? Łooo matttko..zaś muszem ( nieee no..chcem ) czegoś poszukać i się douczyć ..ajjjjj znów będę madrzejsza
Podziwiam Twoja ławkę Ewciu mam podobna, choć fason inny..i cały czas myślé , czy jej jednak czymś nie zaimpregnować , bo moja jest sauté..Twoja wydaje mi się taka również..masz jakaś koncepcję na ten temat ??
Ściskam mocno
Milka 19:42, 19 paź 2019

Moja lista prac...dłuższa.
Pięknie
Agania 13:53, 22 paź 2019

Znowu dobre rady
Tyle pracy zrobione, że powiem HEY
Pszczelarnia 16:01, 22 paź 2019

Wendy79 napisał(a)
Ewciu, Ewciu, wpadłam, poczytałam, powzdychałam i pytania takie najważniejsze mi się cisną: czy te donice z cebulami, co to w miejscu suchym mają stanąć, to mają być czymś otulone na zimę, bo zamierzam w tym roku po raz pierwszy posadzić tulipany w donicach i zastanawiam się nad zimowaniem...A materiał cebulowy już zakupiłam...

Mówisz, że piwonie będziesz jeszcze sadzić...Czyli mam się nie denerwować, że ciągle czekam na swoje zakupione u pani Moniki?

Podziwiam za działania, ja ciągle w fazie "nierobienia". I po raz pierwszy w fazie "nie przejmuję się tym". Dobrze, że przypomniałam sobie dzisiaj, że trzeba byłoby tak kapustę zakisić.

Pani Przebiśnieg miała -18 i te cebule posadzone w donicach nie przemarzły. Ale ona je miała pod zadaszonym patio. Nie wiem. Ja zrobię eksperymenty: podlewane, niepodlewane, zakopane, ustawione pod dachem na zewnątrz.

Pani Monika dla naszej strefy klimatycznej wysyła na końcu. Kupuję u niej od 4 lat i zawsze były ok. Kwitły od razu i miały się dobrze mimo listopadowego sadzenia.

Ogród mi się powiększy o 3 dodatkowe stanowiska dla piwoni. U mnie nie jest to choroba nieuleczalna.

Wiesz, ja cały sezon nic nie robiłam, więc teraz trzeba przyspieszyć troszkę.

Pszczelarnia 16:03, 22 paź 2019

gierczusia napisał(a)
Oprysk mocznikiem ???? Łooo matttko..zaś muszem ( nieee no..chcem ) czegoś poszukać i się douczyć ..ajjjjj znów będę madrzejsza
Podziwiam Twoja ławkę Ewciu mam podobna, choć fason inny..i cały czas myślé , czy jej jednak czymś nie zaimpregnować , bo moja jest sauté..Twoja wydaje mi się taka również..masz jakaś koncepcję na ten temat ??
Ściskam mocno

Moja też jest sote, jedna po 8 latach się rozleciała, jak ją przeniosłam w nowe miejsce.
Musi ten teak być solidny ale jak to sprawdzić?

Pszczelarnia 16:03, 22 paź 2019

Milka napisał(a)
Moja lista prac...dłuższa.
Pięknie

Byłam i nie widziałam.