Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

agniecha973 22:11, 05 lis 2012

Kolor buka czerwonego jest bardzo zmienny w trakcie pór roku. Na wiosnę lekko różowy, później buraczek, na jesień traci purpurę i zielenieje, a na koniec wpada w brązy. Musi mieć dośc jasno, żeby się czerwienił w cieniu zielenieje niestety.
Pszczelarnia 22:11, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pszczółko fruwasz tu i tam
Czy szkielet ogrodu się wzmocnił czy dopiero się obnażył???
A wersja angielska Ogrodu mniam mniam, a te rękawki huntery to co???

I kto to pisze?
Dziś było o ogrodzie w listopadzie jako nagiej kobiecie. Albo muzyce. Szkielet obnażony za chwilę w piśmie obrazkowym.

Huntery to wkładki do hunterów na zimę. Produkują jeszcze firmowe grube skarpetki.
Mala_Mi 22:13, 05 lis 2012

No właśnie ..... co zrobić z tym ogniskeim..placykiem - magazynkiem na odpady ogrodowe...
Zasłonić się za bardzo nie da.. bo ogień, temperatura... , trzeba uwzględnić kierunki wiatru.......
Odpisałam u siebie, ale i napiszę u Ciebie.. po roku dalej pomysłu nie mam..... ale jak przeniosę warzywniak..to włączy się ono w cześć tę gospodarczą
barbara_kraj... 22:15, 05 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Nie wiem. Basiu, jeżeli pomyliłam to co i jak? W jednym rzędzie (od góry do dołu kolumny) na zagonie nawiezionym sadzę ogórki, selery, kapustę i ziemniaki?
I wychodzi brak rozeznania matematyczno-logicznego.

Nie przejmuj się i tak wszyscy wiedzą o co chodzi
Warzywnik ogromny! Ale jestem pewna, że za rok, dwa na chciejstwa nie wystarczy))
Pszczelarnia 22:15, 05 lis 2012

Syla napisał(a)
Ewuś takiego miejsca na warzywnik okrutnie zazdraszczam ....
Syla, ale u Ciebie miejsca dość przecie ....... Tak sobie myślę, że w tym miejscu musiał być warzywnik, bo na te 16 arów gospodarczych, to pomysłu nie miałam.... .
alinak 22:16, 05 lis 2012

Ewka ukłony za warzywniak . mój taki malutki że wstyd . nawet Kondziu śmiał się jak zobaczył rozmiary .
ale niestety liczę zamiary na siły a te bawią się ze mną w kotka i myszkę .
raz mogę góry przenosić a potem nie wiadomo dlaczego nie mogę się schylić żeby wyplewić .
ale pokusa powiększenia jest wielka .....
Mala_Mi 22:17, 05 lis 2012

Konstancja30 napisał(a)
to ja w kuchni zostanę bo post powyżej spowodował oczopląs i wyjasnił poniekąd dlaczego tatus tak mocno się uniósł jak w skopane grządki z li tylko fatazją (ułańską wręcz bo w esy floresy ) wsiałam co mi wpadło w ręce ... bez zasad ... jedynie nać jej wielkość i kolor mając na względzie ... o królowo ignorancjo na pierwszą dwórkę się nadaję ... jak nic ... no ale botwinka tak ślicznie komponowała w zawijasku z pietruchą ...

Boskie...... ja też tak sadziłam..... i mieszałam jeszcze z nasturcją.. do tej pory mi rośnie wszędzie ...
Pszczelarnia 22:19, 05 lis 2012

monteverde napisał(a)
Pszczółko a ja mam dla Ciebie fotkę

Ania (Monteverde) , intuicja mnie ratuje przed zbyt pochopnym szafowaniem obornikiem. Lilie posadziłam na próchnicy, mieczykom nigdy nic nie dawałam. Tulipanom piasek. Obornik musi być przekompostowany.
alinak 22:32, 05 lis 2012

ja tez swoim nawet kompostu nie sypie . lilie rosną na suchej glinie i jakoś im to sprzyja . tulipany to nawet nie mam poznaczone i zawsze zapominam gdzie są. obornik trzeba bardzo oszczędnie stosować . ja daje tylko pod warzywa w jesieni i zostawiam w ostrej skibie do wiosny .
monteverde 22:39, 05 lis 2012