Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mala_Mi 16:07, 30 gru 2013

Ewuś.. wróciłam wspomnieniami do Twojej choinki... do Twego domku..... uwielbiam kolorowe bańki na choince.. i jakoś jednakowych nie mogłabym mieć.. a bombeczka z miodzikiem... to już jest tak jak napisano .. wisienka na torcie

Pozwolę sobie pokazać Twoja choinkę zeszłoroczną

Tess 18:46, 30 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Uwielbiam bombki kolorowe, co roku cieszą mnie te stare i zachwycają nowe, niektóre kupione "w tajemnicy" przed M:

Ja też uwielbiam bombki kolorowe, dlatego mam "od zawsze" niemodną chionkę
Tyle, że i mój eM lubi ładne bombki kolorowe, to nie muszę przed nim ukrywać tego rodzaju zakupów

Ewo, pozdrawiam serdecznie i Do Siego Roku
barbara_kraj... 22:43, 30 gru 2013

Z sentymentem patrzę na te stare wzory bombek choinkowych, które u mnie gdzieś w pudłach leżą... bo ja z duchem czasu idę
Ale ptaszków nie omieszkałam sobie w tym roku dokupić

Ewo, Do siego roku! Niech będzie Ci przyjazny pod każdym względem
WilczaGora 22:55, 30 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
I coś w sam raz dla Pszczelarni:

no tego to się zupełnie nie spodziewałam....
macham Ewuniu-immieniczko

niech się wiedzie, jak najlepiej w Nowym 2014 !!!
Pszczelarnia 09:12, 31 gru 2013

Gabriela napisał(a)
Kalendarze z rysunkami Redouta zawsze są piękne. Nie będę już tak bardzo zazdrościć, bo taki niebieski kalendarzyk mam tegoroczny i jeszcze dwa inne, no i w końcu album z jego rysunkami. Szukałam intensywnie w tym roku czegoś podobnego, np. z owocami i warzywami, ale się nie udało.

Dodam nieskromnie, że w bombce miodowej brałam taki maluteńki udział . Ale udziałów w niej nie mam.

A ta bombka poniżej to jest starą bombką z dawnych lat? Bo ja mam kilka takich, z takimi wzorami, ale bardzo już stare, zmatowiałe.
Jakoś tak fajnie nazwałaś te bombki z dziurką, możesz przypomnieć?
I fajna jest ta bombkowa latarenka.

Gabrysia, Ty mnie namówiłaś do kupienia tej miodowej bombki, przecież.
Ta bombka powyżej to kopia współczesna tych dawnych, jakie moja mama z dzieciństwa pamięta. Dziadek nie pozwalał bombek wieszać, bo to obcy zwyczaj (ponoć) ale dzieci i tak kupowały i wieszały, też "po kryjomu".

A te bombki z dziurką (wgłębieniem) ale tylko duże z dziurką (okazałe i kolorowe) nazywa się u nas w domu zegarowymi.
mira 09:37, 31 gru 2013

Ewa, piękne jak to u nas gadają bańki pokazałaś, ja też pamiętam i lubię te ze środkiem - dawniej było ich sporo i wszystkie ręcznej roboty - dzisiaj jest już troszkę inaczej - dlatego też niespotykane cudeńka tak się podobają i ten miodek w beczułce no idealna dla Ciebie banieczka

Wszystkiej najlepszego w 2014 !
Magda70 10:56, 31 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
I coś w sam raz dla Pszczelarni:

No tak, jak u Pszczółki mogło by zabraknąć takiego akcentu.... super "wisienka na torcie" jak to Marta ujęła
aldonaz 11:48, 31 gru 2013

Dziękuję za życzenia. W tym roku po raz pierwszy od wielu lat wyjęłam stare kolorowe bańki z czasów dzieciństwa. Trochę zmatowiałe, ale mają swój urok. Pamiętam te z dziurką, lecz żadna się u mnie nie uchowała.
Życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku!
Margarete 12:13, 31 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Kalendarze urocze a wszystkie bombki naprawde "bombowe", jedna ładniejsza od drugiej.
Tą bombka na fotce powyżej przypomniałaś mi Ewo, że ja kiedys na swojej choince w dzieciństwie miałam mnóstwo bombek z takim "wklęśnięciem" jak ta twoja, pamietam je dokadnie, jakie miały kolory i rozmiary. Nie wiem co sie z nimi stało, czyżby sie wytłukły wszystkie - musze dopytac sie u mamy bo na jej choince teraz ich tez nie widzę...chetnie bym takie sobie kupiła dla siebie ale nie ma teraz, wiekszość jest takich klasycznych obłych.....

Pozdrawiam noworocznie życząc udanego roku 2014 !
jagoda99 19:27, 31 gru 2013

Duzo zdrowia i radosci w Nowym Roku