Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:36, 18 lis 2014

I są już 3 jarząby przy płocie w innej części ogrodu (ufff), o trzeba jeden naprostować. Wykopki trwają!

Pszczelarnia 21:40, 18 lis 2014

I zostawiam fotkę znad strumienia letniego pt. "obsadzanie skarp strumienia".

Tess 21:41, 18 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Muszę jeszcze powysadzać cisy i może rododendrony (czy te mogę jeszcze ruszyć?)

Ja rodki przesadzałam w miniony weekend. Toszka mówi, że mają talerzowe, ścisłe korzenie (moje miały) i dadzą radę.

Grusza przecudna.
Bogdzia 21:44, 18 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Muszę jeszcze powysadzać cisy i może rododendrony (czy te mogę jeszcze ruszyć?)

Ewo to już bardzo duże ryzyko. Zimą i tak nic robic nie będziesz w ogrodzie wiec przesadz je bardzo wczesna wiosną jak tylko rozmarznie ziemia na tyle ze da sie je wykopac. To bardzo dobry termin.
Pszczelarnia 21:52, 18 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Ewo to już bardzo duże ryzyko. Zimą i tak nic robic nie będziesz w ogrodzie wiec przesadz je bardzo wczesna wiosną jak tylko rozmarznie ziemia na tyle ze da się je wykopać. To bardzo dobry termin.

A to postaram się skupić na innej pracy ogrodowej - grabienie liści. Już czas podejść poważnie do zadania. Faktycznie z wiosną ruszę. Dobrze jest czasami ne od razu zrobić, co się pomyśli.

Bogdziu, ile dać fińskim odległości między sobą? Oczywiście mam za gęsto. Helsinki i Haga. Pomiędzy nimi jest Fritz v. Oheimb i mu się termin kwitnienia z tamtymi nie pokrywa. I niedobrze to wygląda przy 3 różanecznikach w jednym miejscu. Co dokupić do Hagi i Helsinki zamiast Oheimba?
bdan 22:17, 18 lis 2014

Ewa dziękuje za porady przy rododendronowej. W polu 4 rozważam wyższe białe zawilce. Co sądzisz?

Tessia mi sesję zdjęciową z różnych miesięcy z dwóch lat zawilców zrobiła, i już chyba pozostanę przy tej opcji.
Pszczelarnia 22:25, 18 lis 2014

Dziękując Miłym Gościom za wizytę zostawiam coś na dobranoc (donice kwiatowe z Bourton House w Cotswold):

Zielona 22:37, 18 lis 2014

Mój Mąż jakiś czas temu był w miejscu podobnym do Waszej Pszczelarni. Miło spędził czas, za który zapłaciła firma. Po odbyciu służbowych konferencji, w ramach atrakcji i zajęć integracyjnych, grupę wyprowadzono na zewnątrz. Jesienne obejście zasypane było liśćmi. Wręczono Im więc grabie i łaskawie pozwolono posprzątać liście Pracownicy korporacji powdychali świeże powietrze, rozruszali mięśnie, o których istnieniu nie mieli pojęcia i... zrobili porządki Właścicielom gospodarstwa a za możliwość ich zrobienia zapłaciła firma...

Co Ty na to, Ewo? Może masz ochotę na to, by ktoś zapłacił za zrobienie Tobie porządków?
Bogdzia 22:38, 18 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

A to postaram się skupić na innej pracy ogrodowej - grabienie liści. Już czas podejść poważnie do zadania. Faktycznie z wiosną ruszę. Dobrze jest czasami ne od razu zrobić, co się pomyśli.

Bogdziu, ile dać fińskim odległości między sobą? Oczywiście mam za gęsto. Helsinki i Haga. Pomiędzy nimi jest Fritz v. Oheimb i mu się termin kwitnienia z tamtymi nie pokrywa. I niedobrze to wygląda przy 3 różanecznikach w jednym miejscu. Co dokupić do Hagi i Helsinki zamiast Oheimba?

Na czesc pytan odpowiedzialam u siebie a tu jeszcze o odległosciach. Helsinki to wiekszy krzak niż Haaga wiec i więcej miejsca potrzebuje ale poniewaz u mnie ciagle jeszcze rosna to nie potrafię podac z wielką dokładnościa . Moje Haagi w tej chwili maja powyżej metra szer i wysokości a Helsinki na pewno ponad 1,5 m -1,7m.
Bogdzia 22:40, 18 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Dziękując Miłym Gościom za wizytę zostawiam coś na dobranoc (donice kwiatowe z Bourton House w Cotswold):

To mi się podoba bardzo.