Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niby ogródek pszczółki Majki

Niby ogródek pszczółki Majki

SylwiaBe 18:28, 17 cze 2020

Modrzew "Blue Dwarf" już posadzony. Czekam jeszcze na kilka roślinek do lekkiego uzupełnienia nowej rabaty hortkowej. Chyba muszę sobie obiecać, że niczego już w tym roku nie kupię, a w planach jeszcze mam zakupić niskie hortki bukietowe
Nowa12 19:16, 17 cze 2020

Ja też już prawie niczego nie miałam szukać a teraz szukam hortki Strong Annabelle .
SylwiaBe 19:20, 17 cze 2020

Ja się zastanawiam, czy kupić Bobo Ilvobo czy Little Lime? Z resztą, zobaczę co tam mają w szkółkach
sarenka 19:21, 17 cze 2020

Mojej mamie kupiłam Bo,jestem ciekawa czy będzie coś kwitła w tym roku- mam nadzieję,że tak
Jola_M 20:20, 17 cze 2020

cześć Sylwia, przeczytałam cały wątek masz duuuużo miejsca, zazdroszczę
i możesz powiększać rabaty (te bez obrzeży oczywiście ). Ja u siebie nie mam obrzeży na rabatach, a uszczknąć trawnika eM mi i tak nie da masakra fajnie, że kupiłaś Overdamy - chyba są subtelniejsze niż KF. Ja mam KF posadzone w zeszłym roku - w tej chwili mają 1,7m - potffffory
I uwielbiam te zdjęcia z zakupów, które każdy z nas wrzuca do swojego wątku z wielkim entuzjazmem nie martw się - u mnie też nikt tego nie rozumie, ale zawsze można przyjśc na Ogrodowisko i pogadać z ludźmi, którzy tak samo jak my jarają się, że kupili roślinkę
Nowa12 20:55, 17 cze 2020

Jola_M napisał(a)
cześć Sylwia, przeczytałam cały wątek masz duuuużo miejsca, zazdroszczę
i możesz powiększać rabaty (te bez obrzeży oczywiście ). Ja u siebie nie mam obrzeży na rabatach, a uszczknąć trawnika eM mi i tak nie da masakra fajnie, że kupiłaś Overdamy - chyba są subtelniejsze niż KF. Ja mam KF posadzone w zeszłym roku - w tej chwili mają 1,7m - potffffory
I uwielbiam te zdjęcia z zakupów, które każdy z nas wrzuca do swojego wątku z wielkim entuzjazmem nie martw się - u mnie też nikt tego nie rozumie, ale zawsze można przyjśc na Ogrodowisko i pogadać z ludźmi, którzy tak samo jak my jarają się, że kupili roślinkę

Jola, dobrze prawisz .
Nowa12 20:56, 17 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)
Ja się zastanawiam, czy kupić Bobo Ilvobo czy Little Lime? Z resztą, zobaczę co tam mają w szkółkach

Bobo nie znam. Little Lime mam i zakupiłam jeszcze 3 szt. w tym roku .
sylwik69 21:27, 17 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)
A to moje wczorajsze zakupy, udało się zdobyć hortensję bukietową Limelight
Jutro jadę z powrotem, muszę dokupić jeszcze 1 hortensję, chociaż może i że 2, muszę jeszcze przemyśleć i zdecydowałam się na zasadzenie trzcinników "Overdam", więc kilka też kupię.

Fajne zakupy
Z moich spostrzeżeń: trzcinniki KF często łapią rdzę u mnie,ale świetnie przesłaniają sąsiedzki płot,natomiast Overdamm są subtelniejsze,niższe ok 1,50m,bezproblemowe i ich liście mają białe akcenty,fajnie rozświetla rabatę
SylwiaBe 21:58, 17 cze 2020

Cześć dziewczęta miło, że wpadłyście

Tylko mam nadzieję, że mi te Overdamy aż takie duże nie urosną, liczyłam na te max 1,2m, jak piszą w necie... już ogólnie posadzone i tak mi się podobają w tej konfiguracji (jutro przy dobrych wiatrach pokażę co tam utkałam na rabacie że nie chciałabym ich przesadzać...

Czy te Little Lime to rzeczywiście taka miniatura Limelightów?
Chociaż zastanawiam się teraz i nad Sundae Fraise...
Jola_M 22:33, 17 cze 2020

Sylwia, to czekamy na zdjęcia