Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niby ogródek pszczółki Majki

Niby ogródek pszczółki Majki

SylwiaBe 22:41, 17 cze 2020

Jolu, oby tylko pogoda była, bo dzisiaj były u mnie 2 burze i ulewy. Za dużo nie wypieliłam, no i nie wsadziłam roślinek, które dziś przyszły. No cóż wiatr tak hulał, że bałam się, że mi szlag trafi roślinki
Myślicie, że wsadzenie stipy między czerwone berberysy będzie ok? Bo tak sobie ubzdurałam właśnie
Jola_M 22:52, 17 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)
Jolu, oby tylko pogoda była, bo dzisiaj były u mnie 2 burze i ulewy. Za dużo nie wypieliłam, no i nie wsadziłam roślinek, które dziś przyszły. No cóż wiatr tak hulał, że bałam się, że mi szlag trafi roślinki
Myślicie, że wsadzenie tych stipy między czerwone berberysy będzie ok? Bo tak sobie ubzdurałam właśnie

Się nie przejmuj - robota nie ucieknie
Bardzo lubię stipy szczególnie teraz jak kwitną i są takie misiowate na czubku. Wydaje mi się że z berberysami fajnie, zależy jak ułożysz. przymierz na rabacie i pokaż zdjęcie na pewno ktoś mądry doradzi.
SylwiaBe 23:04, 17 cze 2020

Jola_M napisał(a)

Się nie przejmuj - robota nie ucieknie
Bardzo lubię stipy szczególnie teraz jak kwitną i są takie misiowate na czubku. Wydaje mi się że z berberysami fajnie, zależy jak ułożysz. przymierz na rabacie i pokaż zdjęcie na pewno ktoś mądry doradzi.

Dzięki Jolu, tak też zrobię

A jeszcze tak na koniec przed snem
Co dać przed te planowane niskie hortki bukietowe? Jakieś niskie trawy czy rozchodnika okazałego? Czy coś innego?
Dobranoc kochani
sylwia_slomc... 00:02, 18 cze 2020

Dawno nie byłam, a tu taaaakie zakupy widzę
sarenka 08:13, 18 cze 2020

Mam trzcinniki KF i już maja po 1,2m. Prawdę powiedziawszy zapomnialam, że one mogą do 1,8 m urosnąć! Mam je na rabacie podokiennej, która w tym roku zrobiłam. Jestem ciekawa jak duże urosną

Coś zamawiałas? Co przyszło?
eVka 08:32, 18 cze 2020

Fajowe zakupy pszczółko Overdamy są świetne, ładnie rozświetlają rabatę, są bezproblemowe, u mnie rosną z kwiatostanami do ok. 1.4m. KF też mam, są dużo wyższe (moje z kwiatostanami dorastają do 2 m), też bardzo polecam. Rdzy nie zauważyłam u siebie tfu tfu.
Little Lime nie mam, więc się nie wypowiem ale za to mam hortensje Sundae Fraise i jest piękna. Wprawdzie dopiero drugi sezon u mnie, posadziłam ją w zeszłym roku ale te truskawkowo-białe kwiaty są cudne.
A_gawa 09:29, 18 cze 2020

Sylwia, bardzo mi sie u Ciebie podoba.
Może dzięki Tobie przekonam się do kolorowych berberysów.
Świetnie to wszystko uprawiasz.
A_gawa 09:33, 18 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)

Ooo dziękuję za miłe słowa!! że pięknie powiadasz? Bardzo bym chciała, żeby było pięknie.. Już tak oczami wyobraźni widzę, jak sobie leżę na hamaku i zerkam na mój bujny ogród no powiem Ci, że z rana mnie zmotywowałaś do dalszej pracy, dzięki wielkie
dziś działam dalej, chociaż derenie zasadzę i przepielę warzywa, bo chwasty większe niż warzywka
I przesadzę lawendę. Oj tak.

Aż się wzruszyłam.
SylwiaBe 09:58, 18 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dawno nie byłam, a tu taaaakie zakupy widzę

Sylwuś, to kropla w morzu potrzeb. Tyyle rzecz bym kupiła, np kilka sztuk wiśni Umbraculifera na front.

Tylko trochę się muszę też powstrzymywać, bo od męża zależna jestem nieco dlaczego On jest z innej planety i nie kuma, że ogród to nie tylko trawa
SylwiaBe 10:00, 18 cze 2020

sarenka napisał(a)
Mam trzcinniki KF i już maja po 1,2m. Prawdę powiedziawszy zapomnialam, że one mogą do 1,8 m urosnąć! Mam je na rabacie podokiennej, która w tym roku zrobiłam. Jestem ciekawa jak duże urosną

Coś zamawiałas? Co przyszło?

Madziu, wypielę, posadzę i zrobię zdjęcie, bo teraz to wstyd pokazywać Ta część rabaty jest całkiem inna od tej kolorowej berberysowej
Moje trzcinniki też już duże, jak na sadzonkę myślę.