Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 15:20, 26 sie 2021

Judith, Agi2006 lampa jest z kablem, będzie połączona z zasilaniem, które zostawiliśmy w różnych częściach ogrodu. Wczoraj lataliśmy z przedłużaczem
W trawniku będą na nie miejsca, ale to jak konkretnie zapadnie decyzja, tak aby nie było właśnie problemu z koszeniem.

Dziś znowu polatamy bo daliśmy słabszą żarówkę i kolor światła taki jak przy wejściu, bo tamta miała ogromną moc jak zrobiło się ciemno, a nie o to chodziło.

Zależy nam na tym aby były 3 sztuki, w tym jedna mniejsza. Jedna tutaj na froncie, bo nie mamy żadnego oświetlenia i w tym kawałku trawnika idealnie się wpisała. Dwie kolejne - większa i mniejsza z tyłu działki pod orzechem w niedalekiej odległości od tarasu, włączane niezależnie od pozostałego oświetlenia.
Oprócz tego delikatne doświetlacze roślin, drzew, tak aby nie było jak w wesołym miasteczku Robimy to stopniowo aby tak nie odczuć
Wiaan 15:24, 26 sie 2021

LIDKA napisał(a)

Taki mam luźny pomysł że może podziel tego miskanta i posadz na zmiane z hortensjami.
Milunia ma taka rabate i mi sìę podoba jak trawy się przenikaja z kwiatami hortek. Chodz ona ma tam trzmieliny na pniu a nie drzewa.

Na mojej południowej mam miejsce na takie nasadzenie. Ale to na wiosnę.

Lidka dokładnie o tym myślę, tylko nie wiem jak z tymi odległościami, podpytam Mirellę jak to u Niej wygląda Jak pomyślę o pająkach w tych hortkach to mam ciary czy myślisz, ze robiąc to we wrześniu można go ściąć najpierw?

Edit, zmierzyłam odległość pomiędzy hortensjami - 90 cm, nie wcisnę traw, musiałabym wysadzić co którąś, hmm... może jak pająki sobie pójdą
Agi2006 15:28, 26 sie 2021

Ja szukam obecnie lamp solarnych ( najlepiej reflektorów )aby móc je swobodnie przenosić gdy przyjdzie mi ochota na zmianę miejsca doswietlenia. Ostatnio w O..i lub LM kupiłam takie za 17 zł na próbę do podswietlenia grabów ale cudów nie ma. Może te co były po 60 zł dawalyby mocniejsze światło. Tak więc zazdroszczę ze masz rozprowadzony prąd po ogrodzie. ...
Wiaan 15:50, 26 sie 2021

Agi2006 napisał(a)
Ja szukam obecnie lamp solarnych ( najlepiej reflektorów )aby móc je swobodnie przenosić gdy przyjdzie mi ochota na zmianę miejsca doswietlenia. Ostatnio w O..i lub LM kupiłam takie za 17 zł na próbę do podswietlenia grabów ale cudów nie ma. Może te co były po 60 zł dawalyby mocniejsze światło. Tak więc zazdroszczę ze masz rozprowadzony prąd po ogrodzie. ...

Wiesz w O. kupiliśmy po przecenie za ok 30 zł właśnie reflektor i świeci naprawdę mocno, zrobię Ci fotkę wieczorem jak będziemy biegać z kostką
Rojodziejowa 18:03, 26 sie 2021

Agi2006 napisał(a)

Też takich szukam! Jak znajdziecie coś, co daje radę to proszę o namiar
LIDKA 18:40, 26 sie 2021

Wiaan napisał(a)

Lidka dokładnie o tym myślę, tylko nie wiem jak z tymi odległościami, podpytam Mirellę jak to u Niej wygląda Jak pomyślę o pająkach w tych hortkach to mam ciary czy myślisz, ze robiąc to we wrześniu można go ściąć najpierw?

Edit, zmierzyłam odległość pomiędzy hortensjami - 90 cm, nie wcisnę traw, musiałabym wysadzić co którąś, hmm... może jak pająki sobie pójdą

Ja bym przesadzala na wiosne
Moze nie trzeba wysadzać tylko rzadziej przesadzić. Hortki z przodu a trawki lekko z tyłu. Tak jakby na zygzak.
Agi2006 19:53, 26 sie 2021

Wiaan napisał(a)

Wiesz w O. kupiliśmy po przecenie za ok 30 zł właśnie reflektor i świeci naprawdę mocno, zrobię Ci fotkę wieczorem jak będziemy biegać z kostką

Bedę wdzięczna. Może w sobotę będę w O.to poszukam.
Agi2006 19:55, 26 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Też takich szukam! Jak znajdziecie coś, co daje radę to proszę o namiar

Asia oczywiście jak tylko coś sensownego namierze. A może ktoś na forum już namierzyl......
Wiaan 21:46, 26 sie 2021

Zrobiłam fotkę reflektorka solarnego. Kupiony w O. w promocji kosztował 34zl.
Jest nie jedna dioda a kilka i bateria większą.

Tak świeci:

Agi2006 21:53, 26 sie 2021

Dziękuję bardzo za reflektorek. Kurcze ma moc w porównaniu z moimi. Będę takiego szukać