Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Jagodaa 23:41, 25 sie 2021

Ta lampa fajnie wyglądałaby wkomponowana w rabatę z kostkami np. cisowymi i jakimiś pierzastymi trawami .
Rojodziejowa 23:52, 25 sie 2021

Jestem tego samego zdania co Jagoda. Jakieś kostkowe - roślinowe towarzystwo by się przydało
Joann 00:05, 26 sie 2021

Kostki-lampy - świetne, też jestem za wkomponowaniem w trawy.

Co to za miskanty rosną przy domku? Grubachne
Wiaan 08:34, 26 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Sto setek na setkę życzę

Asia dziękuję
Wiaan 08:51, 26 sie 2021

Dziewczyny co do towarzystwa kostkowego z roślin to byłoby ciekawie i też o tym myśleliśmy Nie widać na zdjęciu, ale rośnie właśnie kostka z bukszpanu i planowałam kolejne z cisa hoseri tylko nie wiedzieliśmy czy lampy faktycznie kupimy.
W tej frontowej części pod drzewami rosną jeszcze cisy z zamiarem stworzenia bloków, więc będzie kanciaste towarzystwo. Mam przed oczami taką aranżację, gdzie ciekawie były rozmieszczone kostki z roślin.
Lataliśmy wczoraj po ogrodzie i patrząc szerzej z zewnątrz jest tyle wcięć, kantów na rabatach, że lampy nie będą oderwane od rzeczywistości. Mam jeszcze na razie małe formowane żywopłoty w różnych częściach ogrodu i teraz przy planowaniu miejsca dla reszty kostek będę miała na uwadze Wasze sugestie
Bardzo Wam dziękuję za opinie, które są bezcenne
Wiaan 08:53, 26 sie 2021

Joann napisał(a)
Kostki-lampy - świetne, też jestem za wkomponowaniem w trawy.

Co to za miskanty rosną przy domku? Grubachne

Przy domku to są rozlenice, kupowałam jako hameln, ale to są potwory posadziłam tak trochę bez wyobraźni, ale pasują mi tam, będą dobrym tłem
Wiaan 09:03, 26 sie 2021

LIDKA napisał(a)

Mnie się pidoba pomysł na 3 drzewa. Kolor bordo będzie ładnie się prezentował na tle tej zapłotowej zieleni.

I hortki pociągnełabym po całej długości pod drzewami.

Ale to tylko moje zdanie u Ciebie zawsze mi sie podoba.

Lidka cieszę się , że zagladasz hortki pociągnę dalej, są tak piękne i ożywiają cały ogród. Szkoda mi tylko miskanta ML, który tam rośnie samotnie. Nie mam na niego miejsca a boję się, że jak wcisnę pomiędzy hortensje to będzie ciasno. Może coś z nim wykombinuję.

Judith 09:22, 26 sie 2021

A ja powiem zupełnie inaczej - uważam. ze szukanie formowanych w kostkę roślin na towarzystwo dla tej lampy (świetnej!) jest nieporozumieniem. To będzie zbyt oczywiste i przez to męczące. Mam świadomość, ze - wbrew pozorom - nie jest łatwo znaleźć dla nich miejsce, choć z pewnością będą świetnym dodatkiem do Twojego, pełnego prostych linii ogrodu.
Wypróbowalabym miejscówkę w trawie w narożniku pomiędzy rabatami.
Agi2006 14:40, 26 sie 2021

Ja tez mam podobne zdanie co Judith. Nie wiem tylko czy przy lampie ustawionej w narożniku rabat na trawie nie będzie problemu z koszeniem. Te lampy są bezprzewodowe? Bo widzę ze wedrowalas z nimi po działce. ...
LIDKA 14:48, 26 sie 2021

Wiaan napisał(a)

Lidka cieszę się , że zagladasz hortki pociągnę dalej, są tak piękne i ożywiają cały ogród. Szkoda mi tylko miskanta ML, który tam rośnie samotnie. Nie mam na niego miejsca a boję się, że jak wcisnę pomiędzy hortensje to będzie ciasno. Może coś z nim wykombinuję.

Taki mam luźny pomysł że może podziel tego miskanta i posadz na zmiane z hortensjami.
Milunia ma taka rabate i mi sìę podoba jak trawy się przenikaja z kwiatami hortek. Chodz ona ma tam trzmieliny na pniu a nie drzewa.

Na mojej południowej mam miejsce na takie nasadzenie. Ale to na wiosnę.