Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Helen 08:51, 04 wrz 2021

Masz przepiękną różankę, super się wszystko zgrywa.
MiluniaB 13:01, 04 wrz 2021

Czosnki, które kupiłaś sadziłam w zeszłym sezonie.

EE kwitną jako pierwsze QoN kwitną najpóźniej.

Raczej nastawiam się na internetowy zakup białych cebulowych
MiluniaB 13:05, 04 wrz 2021

Ale bujnie na różance, a za rok, a za dwa sezony to dopiero będzie efekt wow.
Bardzo podobają mi się dobrane kolory róż. Gdybym moich starych nie przenosiła to bym skopiowała od Ciebie

Stipę niziutko podwiązałaś i lekko wyczesałaś - masz zupełnie inny efekt niż u mnie.
Wiaan 19:49, 05 wrz 2021

Judith napisał(a)
Wiaan, dziękuję za info o tulipanach EE . Nie robię tam zakupów, to nigdy bym na nie nie trafiła.
Dziś wparowałam i jakby na mnie czekały - cała półeczka! I jaka cena ! Wzięłam 7 opakowań. Plus białe czosnki Nigrum. Tadam!

Judith cieszę się, że udało Ci się je zdobyć też będę testować czosnki Nigrum, muszę zamówić jeszcze Purple Sensation bo bardzo je lubię, a niestety ich nie było.
Kupiłam też na próbę Gladiatory, zobaczymy
Wiaan 19:53, 05 wrz 2021

Judith, Agi2006, Martka, Agatorek, Lidka, Helem dziękuję Wam bardzo za pochwały różanki widzę mnóstwo nowych pąków, naprawdę nie spodziewałam się takiego kwitnienia w pierwszym sezonie. Przyznam, ze włożyłam w nią serce i wszystkie dobrocie
Wiaan 20:05, 05 wrz 2021

Mirella będę testować białe czosnki, bo nie wszystko w bieli mi się podoba na żywo. Tulipany EE posadzę, bo zależy mi na powtarzaniu kwitnienia i kolor mi pasuje, w przyszłym roku może już nic nie dokupię z cebulowych

Na różance nawet myślę , czy nie przesadziłam z ilością krzaczków. Jeszcze dokupiłam Novalis i Munstead Wood tu mam mały problem ale napiszę osobno.
Mówisz, że zestaw kolorów podoba Ci się, to super bo naprawdę na żywo są piękne. Z początku zastanawiałam się czy nie za dużo bieli i bladości, ale teraz cieszę się bo biel widać nawet z daleka i daje poczucie takiej czystości.
Stipy teraz mi się podobają, będę tak praktykować jak się nadmiernie będą rozrastać

Wiaan 20:16, 05 wrz 2021

Zakupiłam różę Munstead Wood ze szkółki, gdzie kupowałam część krzaczków innych róż wiosną, ale z gołym korzeniem. Teraz mam w donicy i powiem szczerze, że jestem mocno rozczarowana. Listki nie dość, że liche to do tego wyglądają na chore. Każdą różę na rabacie mam zdrową, liście jak sztuczne a tu taki niewypał. Napisałam w piątek ale nie odpowiedzieli jeszcze. Wiem, że zadbałabym o nią tylko mam obawy, czy gdyby miała mączniaka, to czy nie przejdzie mi na pozostałe

To ona

A to dla przykładu moja na rabacie:
Wiaan 20:22, 05 wrz 2021

Udało mi się uchwycić kolory rzeczywiste kolory jeżówek, moje ulubione kolory w ogrodzie, oprócz oczywiście odcieni zieleni i jeszcze brakuje tu fioletu ale, np. w odzieży fioletu nie znoszę
Wiaan 20:28, 05 wrz 2021

Lubię tą poźną porę dnia i to padające światło... Pamiątkowe zdjęcie przed zmianami, nie mogę tu przedobrzyc bo lubię ten widok

Anda 21:32, 05 wrz 2021

Wg mnie nie musisz się przejmować mączniakiem. Za chwilę i tak róże stracą liście. Wiosną tą różę przytniesz krótko i w przyszłym sezonie będzie zdrowa, tak jak Twoje pozostałe róże.

Swoją drogą to róża ogólnie kiepsko wygląda. Tak jakby cały czas stała w tunelu. Tania była? W gruncie pewnie się szybko odbuduje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies