Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Agatorek 20:07, 15 wrz 2021

Zmiany rewelacyjne .
Hortki jak przyrosły po roku!
A powstanie różanki, to strzał w 10.

Odnosnie nowej rabaty, to jestem i za cisem, i za trawą przed nim.
Cis raczej się nie zleje z tujami, a trawa doda „zwiewności” i nie będzie tam tak statycznie.

Drzewko-pendula piękne
Wiaan 21:25, 15 wrz 2021

Agnieszka dziękuję cisy posadzone i zrobilo się tak jak lubię
Wiaan 21:34, 15 wrz 2021

Cisy posadzone w mieszance wg przepisu Polinki tam gdzie planowałam czosnki pomiędzy zywoplotem cisowym a tujowym też już są super się sadzi cebulki jak nie trzeba wciskać w istniejące rabaty
Będą jeszcze hakonechloa wylewające się na rabatę po lewej stronie i przy okazji za nimi wcisnę tulipany ten bałagan na środku zniknie

Edit, jeszcze je podetnę.

Wiaan 21:43, 15 wrz 2021

Nie wiem jak ułożyć jeżówki czy w rzędach czy w trójkątach, jak to robicie?
Wiaan 18:59, 17 wrz 2021

Teren gotowy to znowu pogoda do niczego myślę że proporcja tej rabaty jest ok. Nie mam jeszcze drzewa i ciężko bez niego zdecydować gdzie co posadzić.
Z jezowkami mam zagwozdkę jak je rozmieścić, chyba zrobię to plamami kolorystycznie i rozmiarami. Ciekawa jestem czy efekt będzie zgodny z oczekiwaniami, zawsze jak jest tak ponuro to brak u mnie optymizmu.

Rojodziejowa 19:13, 17 wrz 2021

Ciekawa jestem jak te wysokie się będą krzewić. Ale one takie fajne są wyższe, że może nawet dobrze jak byłyby takie nie bardzo gęste tylko, gdzieniegdzie wystające ponad resztę.

Masz. Tak lepiej?

Agatorek 20:10, 17 wrz 2021

Hahaha .
Ale ładne to słoneczko od Asi .

U mnie jeżówki (i wszystko inne) sadzę jak akurat mi się spodoba .
Ale wersja z kolorem i rozmiarem będzie bardzo dobrze wyglądać.

To kiedy jedziesz po drzewko?

ElzbietaFranka 23:06, 17 wrz 2021

Jeżówki jak posadzisz to będzie dobrze czy w szeregu czy plamami. Ważne aby były w miarę równe w wysokości.
Ja mam posadzone od czapy jeszcze muszę je doprowadzić do porządku. Za np białe okazały się niskie a miały być równe z pozostałymi więc muszę je dać do przodu.
Rabata nową darń ściągnięta. Ja tam idę na łatwiznę. Też będę poszerzać przykryje kartonami na to nasypie trawy skoszonej wiosna sypne ziemi z kretowin i będzie dobrze.
Wiaan 00:19, 18 wrz 2021

Asia ze słoneczkiem od razu lepiej
Te wysokie jezowki wyglądają jak lotki do gry, bardzo mi się podobają

Agnieszka mogę jechać w każdej chwili po drzewko tylko co tydzień mówią mi w szkółce że w kolejnym tygodniu będą na stanie. Ciężko u mnie kupić świdosliwę, a już nie wspomnę o takiej większej zobaczymy w przyszłym tygodniu, nastawiam się na nie, ale chciałabym takie trochę większe

Elu tak darń zdjęta i cieszę się, że ma nowe miejsce u znajomych

Wiaan 12:46, 18 wrz 2021

Pogody brak więc realizuję się w innej pasji, która ostatnio zeszła na boczny tor słodkiego weekendu Wam życzę