Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 12:10, 26 wrz 2021

Pod drzewami teraz dziwnie wygląda kulka po jednej stronie a trawa po drugiej. Nie wiem czy tak zostawić czy coś pozmieniać.
Wiolka5_7 17:19, 26 wrz 2021

Fajnie z drzewami,stanowią wyższe piętro ja nie wyobrazam sobie ogrodu bez drzew
LIDKA 18:12, 26 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Graby posadzone, na zdjęciu ledwo widoczne, ale bardzo mi się teraz podoba
Jeszcze rabata przy domku nieskończona ale co tam.
Miało być kwitnace drzewko przy domku a jest grab w L
Bardzo dobrze, bo jest super efekt.

Lidka jeszcze raz dziękuję za pomysł
Asia jest kąt prosty i odległość identyczna zachowana

Nie prawda ze grabów nie widać.

Pięknie to wyszło
LIDKA 18:14, 26 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Pod drzewami teraz dziwnie wygląda kulka po jednej stronie a trawa po drugiej. Nie wiem czy tak zostawić czy coś pozmieniać.

Mi pasuje jak jest. Te kulki jeszcze urosna i dysproporcja z czasem się wyrówna. Tak myślę.
Martka 19:19, 26 wrz 2021

Lidka miała super pomysł, wyższe piętro tu być musiało a jednocześnie nie przytłaczająco, lekko, gratuluję, Aneta!
Wiaan 19:53, 26 wrz 2021

Zostawiłam najniższe piętro tak jak było, jeśli kiedyś będzie mnie to drażnić to wtedy coś wymyślę. Jedynie co zmieniłam to graba po prawej stronie obsadziłam po bokach miskantem ML i dodałam jeżówki te wysokie, fajnie komponują się z tym kolorem traw. Może jeszcze dorzucę niższe w ciemnorózowym kolorze. Trawy otwierają i zamykają całą długą rabatę. Pod grabem w drugim końcu, na L też będą różowe jeżówki, aby pasowało takie inne wykończenie przy dwóch drzewach. Tak na żywo fajnie to wygląda, a w środku szpaler hortensji, dokupilam jedną dla wypełnienia dziury przy miskantach ML.

Okazało się że ta jedna hortka, która jest nadal biala to Polar Bear, pan w tej samej szkółce mówił, że właśnie w ubiegłym roku miał tylko Limelight i Polar Bear i klienci mieszali wybierając, a kupowałam bez kwiatów Zatem dokupilam teraz miśka, bo bardzo mi się podoba taka biała.

Judith 20:15, 26 wrz 2021

Wiaan, pięknie wyglądają te graby. Pytanie mam: jak one bedą rosły - kolumny czy bardziej w kulę? Rozważam takie
Co do miskantow przy jednym drzewku - nie jestem przekonana do tego rozwiązania. Widziałabym tam trawki niższe o pokroju takim jak rozplenica (oczywiście nie taka duża jak te przy domku, ale np. hameln). Dodatkowo przejscie miedzy jedna rabata a druga byłoby płynne.
Jednocześnie mam świadomość, ze w rzeczywistosci może to wyglądać inaczej niż na zdjęciu, więc moja sugestia może być do potłuczenia o kant dudy .
Wiaan 20:26, 26 wrz 2021

Judith graby chcę prowadzić kolumnowo, w prostopadlosciany.
Te miskanty mogą nie przetrwać bo go podzieliłam, a to nie najlepsza pora. Bardzo lubiłam go w tym miejscu, szkoda było mi się pozbyć na żywo naprawdę ładnie wygląda i pasuje. Jak skończę przy domku to zrobię fotkę z okna całej długości
Wiaan 20:31, 26 wrz 2021

Motylki parami na kwiatach jeżówki już się cieszę, że trochę ich kupiłam

Rojodziejowa 21:34, 26 wrz 2021

No takie L to ja rozumiem!!