Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 13:06, 17 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Cudownie świecą świdośliwy w donicach. Mur pomalowany na czarno w połączeniu z zielenią robi robotę. A judaszowiec przemarzł? A klony chowałaś do garażu w obawie o przymrozki? Tak teraz myślę, że te moje rośliny to mają ze mną ciężko

Daria judaszowiec w donicy nie daje oznak życia, to, ze nie zakwitnie to pryszcz, ale czy liście wypuści? Jest zielony pozeskrobaniu, ale pan ze szkółki raczej czarno to widzi
Ten, który jest w gruncie jest oki.

Wiaan 13:11, 17 kwi 2025

Klon Sango Kaku rośnie naprawdę szybko

Brzozowa czeka na tulipany kolejna rabata, która mnie cieszy

Donice całoroczne: wiosną najpierw krokusy, później szafirki, już widzę wysiane bratki, a za moment Molinie variegata, które tu uwielbiam za kolor i wczesne ażurowe kwitnienie

Makao 13:44, 17 kwi 2025

Pięknie już ta brzozowa zarosła. Pamiętam jak ją zaczynałaś a ona już taka bujna. Cały ogród masz bardzo wiosenny. Można już się delektować jego urokami
Wiaan 23:49, 17 kwi 2025

Makao napisał(a)
Pięknie już ta brzozowa zarosła. Pamiętam jak ją zaczynałaś a ona już taka bujna. Cały ogród masz bardzo wiosenny. Można już się delektować jego urokami

Nie pamiętam tak mocno wiosennego ogrodu u siebie. Tulipany dosłownie dzisiaj rosły w oczach.
Patrycja_KG_Lu 05:25, 18 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Patrycja sadzone w 2020, na pierwszej stronie wątku widać jakie maleństwa to Limeligh

Dzięki. Finalnie i u mnie będą. Zamówiłam 4-letnie sztuki, więc powinny w tym roku kwitnąć o ile nie będzie szoku z przesadzenia.

Bardzo podoba mi się w Twoim ogrodzie całościowo, jest tak spójnie, harmonijnie. Rabaty ze sobą współgrają. Nie wiem czy przegapiłam - wybrałaś już to wąskie drzewo na front? W jakim miesiącu pojawiają się siewki jeżówek? Mam je posadzone w dwóch miejscach. Pierwsze, w korze, już pieliłam i nie było, czeka mnie jeszcze pielenie brzozowej, a tam goła ziemia fragmentami była.
LIDKA 07:28, 18 kwi 2025

Pati tu masz jak wyglądają siewki jeżówek. Na włókninie raczej mała szansa.

Dobrze patrz bo pierwszego roku wyrywałam z chwastami

LIDKA 07:32, 18 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Dzięki. Finalnie i u mnie będą. Zamówiłam 4-letnie sztuki, więc powinny w tym roku kwitnąć o ile nie będzie szoku z przesadzenia.

Bardzo podoba mi się w Twoim ogrodzie całościowo, jest tak spójnie, harmonijnie. Rabaty ze sobą współgrają. Nie wiem czy przegapiłam - wybrałaś już to wąskie drzewo na front? W jakim miesiącu pojawiają się siewki jeżówek? Mam je posadzone w dwóch miejscach. Pierwsze, w korze, już pieliłam i nie było, czeka mnie jeszcze pielenie brzozowej, a tam goła ziemia fragmentami była.

Wsadź te hortki , obetnij i sie kilka tygodni przyłóż do podlewania. Mozesz je podlać nawozem z serii substrala magiczna siła nawóz interwencyjny do hortk.
One majá korzenie rozległe, takie białe i długie sznury. Nie są mocno głębokie.
Zapewne te korzenie beda pokaleczone.
Ten nawóz działa cuda.

Bedą rosły bo to silne rośliny.
LIDKA 07:40, 18 kwi 2025

Anetka myślałam ze u Pati jestem.

Wybaczysz?
Wiaan 12:47, 18 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Anetka myślałam ze u Pati jestem.

Wybaczysz?

Oczywiście
Judith 14:39, 18 kwi 2025