Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Patrycja_KG_Lu 12:27, 06 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Jeszcze ostatnia rzecz, sadzone jesienią laurowiśnie z gołym korzeniem. Może pięknie nie wyglądają w całości, ale będą nisko przycięte, planuję w maju. Jedna się nie przyjeła, ale mam na podmianę. Ta marna trzecia od lewej po podcięciu będzie git. Warunki mają u mnie zimą trudne, bo to północna ściana budynku, dodatkowo tu jest wietrznie, fakt budynek chroni, ale czy to wystarczy. One miły lipne końcówki juz przy sadzeniu więc ocenię stanowisko dla nich po kolejnej zimie.

Twoje i tak wyglądają lepiej niż moje biedy. Też się wstrzymuje z ich przycięciem. Poczekam, aż ta fala zimna z przymrozkami sobie pójdzie.

Te hortensje co Basi pokazywałaś to piękne, spore okazy już. Ile lat mają? Jaka odmiana?
Wiaan 13:25, 06 kwi 2025

Patrycja sadzone w 2020, na pierwszej stronie wątku widać jakie maleństwa to Limeligh
Margo2 22:54, 08 kwi 2025

Boszzz jaki Ty masz porządek
Nawet źdźbła nie widac.
I Ty mówisz, że nie masz czasu?
W takim razie ja po prostu jestem nie zorganizowana
Wiaan 10:23, 10 kwi 2025

Margo2 napisał(a)
Boszzz jaki Ty masz porządek
Nawet źdźbła nie widac.
I Ty mówisz, że nie masz czasu?
W takim razie ja po prostu jestem nie zorganizowana

Ha, ha wysprzątane było Na szczęście zostawiliśmy porządek na zimę, teraz tylko to co po cięciu, aż jeden odkurzacz nie przetrwał.
DariaB 11:51, 10 kwi 2025

Aneta i jak po przymrozkach? Bez strat? Jakie masz klony zaawansowane! U mnie dopiero zaczątki listków widać, tulipany też bardzo wyrywne.
Wiaan 12:13, 10 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Aneta i jak po przymrozkach? Bez strat? Jakie masz klony zaawansowane! U mnie dopiero zaczątki listków widać, tulipany też bardzo wyrywne.

Daria wszystko żyje Klony na rabatach mają pąki, nawet te, które były w donicach na dworze mają się dobrze. Teraz po wstawieniu kilku do garażu mają już duże listki i uważam na nie.
Tulipany także u mnie wyrywne, mam już trochę kwiatów

Problem mam z judaszowcem, którego zostawiłam w donicy na tarasie, był osłonięty i w kącie, ale nie zakwitnie, pytanie tylko czy wypuści liście Pan, u którego kupowałam opierniczył mnie, ze nie zadołowałam i mówi, aby dać mu więcej czasu, może coś z niego będzie, smuci mnie ale to moja wina.

Wiaan 12:15, 10 kwi 2025

Proszę Was o polecajkeę dobrego odkurzacza ogrodowego, może być na kabel, aby nie kosztował miliony monet. Zawiodłam się na Parksid..., poprzedni był dobry, a kupiony w tym roku bardzo słabo ciągnie, jest nieporęczny.
Wiaan 20:50, 14 kwi 2025

Codziennie podziwiam wieczorem z okna

MartaCho 22:34, 14 kwi 2025

Cudne są! Oświetlenie robi robotę!
LIDKA 22:49, 14 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Codziennie podziwiam wieczorem z okna

Gapiłabym się non stop. Pięknie.