Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 12:44, 07 cze 2012

Kwitnie szalwia omszona

Biala odmiana Adrian - ok 40 cm

i wyzsza fioletowa

Moja pierwsza hortensja Incrediball szykuje jeden pak Jeszcze mlodziutka jest i troche sponiewierana (M niechcacy ulamal jej kilka pedow, grrrr). Nie wiem co to za stonka tam przysiadla :/

bociek 12:47, 07 cze 2012

No i mam tez klopot Anabelka choruje. Czy ktos wie co ja zzera??? Czym to cos potraktowac?
Robaka nie widac golym okiem, a dwa tygodnie temu pryskalam Topsinem...

agniecha973 12:54, 07 cze 2012

Ale masz tych traw! Niezła kolekcja. Najbardziej zaciekawiły mnie Amazon Mist i Pony Tails.
Mala_Mi 12:58, 07 cze 2012

Kolekcja traw niezła..niech tylko się rozrosną to i oprócz kolekcji będzie niesamowity widok... na szczęście rosna szybko

Jak grzyb to trzeba kilkakrotnie, co tydzień pryskać. i po opadach deszczu jak nie systemiczny.. różnymi środkami, jednokroty oprysk nic nie da.... Zwłąszcza teraz po opadach deszczu...choroby grzybowe stoja juz w natarciu...
bociek 13:04, 07 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
Ale masz tych traw! Niezła kolekcja. Najbardziej zaciekawiły mnie Amazon Mist i Pony Tails.

Agnieszka, Amazon Mist jest sliczna, nie wiem jak z zimowaniem, ale Pony Tails sadzilam w zeszlym roku, pieknie rosly, rozsiewaly sie jak szalone, ale zima je pokonala. Poniewaz sa sliczne to posadzilam rozom w nozki
bociek 13:05, 07 cze 2012

asc napisał(a)
Kolekcja traw niezła..niech tylko się rozrosną to i oprócz kolekcji będzie niesamowity widok... na szczęście rosna szybko

Jak grzyb to trzeba kilkakrotnie, co tydzień pryskać. i po opadach deszczu jak nie systemiczny.. różnymi środkami, jednokroty oprysk nic nie da.... Zwłąszcza teraz po opadach deszczu...choroby grzybowe stoja juz w natarciu...

Bardzo bym chciala, zeby sie rozrosly, ale wiadomo trzeba czekac

Aniu, myslisz, ze to grzyb jednak???
agniecha973 13:07, 07 cze 2012

bociek napisał(a)

Agnieszka, Amazon Mist jest sliczna, nie wiem jak z zimowaniem, ale Pony Tails sadzilam w zeszlym roku, pieknie rosly, rozsiewaly sie jak szalone, ale zima je pokonala. Poniewaz sa sliczne to posadzilam rozom w nozki

Muszę sprawdzić do ilu wytrzymują. Może u mnie dadzą radę?
bociek 13:16, 07 cze 2012

Ta zima wyjatkowo wredna byla, moze w normalnych warunkach wytrzyma
sylllwia 14:12, 07 cze 2012

Ależ Ty masz tych trawek dużo
Elfik 16:18, 07 cze 2012

O matko, boćku, Tobie też Anabelka choruje?????????? Bo moja też! Ale moja chyba w gorszym stanie, choć też psikałam... Co to się w tym roku porobiło?! Ależ Ty masz trawek... Norrrmalnie kolekcja!!! I takie wielkie już hakone??? O rety, kiedy te moje dwa piórka bedą takie??? U mnie z traw najpiękniej przezimowały seslerie, aż się dziwię. Przy swojej napisałaś "chyba", ja też się przyglądam - moje są ciemniejsze, ale to może zależy od gleby?
A ja wpadłam zapytać, jak się u Ciebie mają te podziemne weredy... Bo wyobraź sobie, mnie dały spokój! Nornice najbardziej aktywne przy powojnikach, na rabatach sporadycznie, a kretów nie ma w ogóle! Czego i Tobie życzę! Buziaki!