Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 18:44, 19 paź 2012

asc napisał(a)
Bo coniki zjada przędziorek.. i mus promanalem wiosną ,a potem też... i tak łysieją z jednej strony.... bo to dziadostwo zawsze zjada od jednej strony.... ale swojej też nie wyrzucam, bo ładne stożki.. bez ciachania...

Przedziory jadaja tylko z jednej strony???? Przestan...

Ania, jak ja ciachniesz to bedxzie bardziej ulizana
bociek 18:46, 19 paź 2012

betysia napisał(a)
Bocius...ja tylko z Bonjour zagladam.....
i cudniastego dnia zycze...i w czerwoniasty dziobek cmokam....

Betysiu Bazur a wlasciwie basla (pamietaj, ze nie mam polskich znakow )

Cudnego weekendu. Buziam i tuliskam
bociek 18:49, 19 paź 2012

Wieloszka napisał(a)

Boćku, ta trawiasta to mi się najbardziej ze wszystkiego u Ciebie podoba A nie, kłamię! Kulkowa mi się najbardziej podoba No właściwie obie mi się najbardziej podobają Tak ja pisze Madżenka i radziła u kogoś Magnolia - dołożyłabym trawom jakieś jednorodne, żywozielone tło (np. żywopłot z cisa, grabu, buka), zeby uroda traw była lepiej wyeksponowana.
Poczytałam o planach zmian wiosennych - i choć utworzył się komitet obrony cinicy - nie wstepuję do niego, bo wiem z autopsji jak to jest, gdy położenie jakiejś rośliny działa Ci na nerwy Choćby tysiąc osób przekonywało, że jest OK - dalej wnerwia .
A jeśli chodzi o zdolności akceptacji tempa i zakresu zmian na rabatach przez naszych M. - bardzo trafne spostrzeżenie Mój limit u M. na ten rok się właśnie wyczerpał
Wpadłam tylko pochwalić a tak się rozpisałam. Pozdrawiam

Mamo, tato, chwala Wasza corke Dzieki Agniesiu

W trawach nic nie zmieniam.

Tymczasem, bo nie wiem czy mnie nie najdzie, jak dalej bedziecie drazyc

W sprawie conici, dzieki Aga, ze chociaz Ty

Pozdrawiam serdecznie
nieszka 18:51, 19 paź 2012

Bociek, conica może łysieć od strony gdzie ma mało miejsca na rozrośnięcie się. Moje strasznie są wrażliwe na rozpychanie się innych roślin...
Kupuj cebulowe koniecznie. Jak kupowałam ze strony http://cebule-kwiatowe.pl/ i wydaje mi się że ceny rzeczywiście dużo niższe niż wcześniej. Dziś wsłali zamówienie. Ciekawa jestem kiedy przyjdą

Ps. też na tło rabaty trawiastej bym widziała jakiś żywopłot
bociek 18:51, 19 paź 2012

Evchen napisał(a)
Bociek, a ja lubię wszystko u Ciebie i za conicą nie głosuję. Jedyne, co przemawia na jej korzyść to forma stożka Ale inversa mnie się podobuje i to bardzo.
Gdyby co, to gotowa jestem założyć Komitet Ochrony Inversy konkurencyjny do KOCa
KOI contra KOC

Evchen, ja sie Evchen oswiadczam Inversa zostaje, tylko w innym miejscu, ja lubie tego wariatuncia

KOI, KOC, hahahaha, dobre, moze jeszcze jakis skrocik
bociek 18:52, 19 paź 2012

Martek napisał(a)
Ja się zastanawiałam nad sensem koniki na froncie,ale jak zobaczyłam piękne okazy Igora (chyba) to zmieniłam szybko zdanie o tych świerkach.
Wszystko raz brzydnie raz pięknieje. Nawet ogrodowiskowe cisy przemarzają o trzeba ciąć

Martek, fakt, te Igorowe to olbrzymy sa, ale tak jak piszesz wszystko sie zmienia Panta rei
bociek 18:54, 19 paź 2012

nieszka napisał(a)
Bociek, conica może łysieć od strony gdzie ma mało miejsca na rozrośnięcie się. Moje strasznie są wrażliwe na rozpychanie się innych roślin...
Kupuj cebulowe koniecznie. Jak kupowałam ze strony http://cebule-kwiatowe.pl/ i wydaje mi się że ceny rzeczywiście dużo niższe niż wcześniej. Dziś wsłali zamówienie. Ciekawa jestem kiedy przyjdą

Ps. też na tło rabaty trawiastej bym widziała jakiś żywopłot

No bije sie sama za soba U mnie po kretach pojawily sie nornice, no nie chce robic im stolowki, ale z drugiej strony ta wizualizacja....

PS I Ty Brutusie przeciwko mua???
Madzenka 18:58, 19 paź 2012

Bociuś posadź cebulki koniecznie w koszyczkach lub zadołowanych donicach. Nie będzie z nimi problemu przy rewolucji.
bociek 19:00, 19 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bociuś posadź cebulki koniecznie w koszyczkach lub zadołowanych donicach. Nie będzie z nimi problemu przy rewolucji.

Madzenka, ale wizualizacje to ja w trawach zrobilam, wiesz jesienia lany traw, wiosna lany tulipanow... wyobraz to sobie...
magnolia 19:04, 19 paź 2012

Wieloszka napisał(a)

Boćku, ta trawiasta to mi się najbardziej ze wszystkiego u Ciebie podoba A nie, kłamię! Kulkowa mi się najbardziej podoba No właściwie obie mi się najbardziej podobają Tak ja pisze Madżenka i radziła u kogoś Magnolia - dołożyłabym trawom jakieś jednorodne, żywozielone tło (np. żywopłot z cisa, grabu, buka), zeby uroda traw była lepiej wyeksponowana.
Poczytałam o planach zmian wiosennych - i choć utworzył się komitet obrony cinicy - nie wstepuję do niego, bo wiem z autopsji jak to jest, gdy położenie jakiejś rośliny działa Ci na nerwy Choćby tysiąc osób przekonywało, że jest OK - dalej wnerwia .
A jeśli chodzi o zdolności akceptacji tempa i zakresu zmian na rabatach przez naszych M. - bardzo trafne spostrzeżenie Mój limit u M. na ten rok się właśnie wyczerpał
Wpadłam tylko pochwalić a tak się rozpisałam. Pozdrawiam

Hej

Ale ładna trawiasta. Wg. mnie trzeba jej jeszcze1-2 lata czasu i będzie idealna, bez tła, bo miskanty będą znacznie wyższe, trzcinniki bardziej masywne i cała reszta. Trzcinniki zacznie być widać całkiem szybko wiosną, wtedy miskanty będą je sobie spokojnie gonić.
Jakby było tło, szybciej by było widać rabatę w pełnej krasie, ale szkoda już ją ruszać bo za moment sama swoją masą zadziała.
Na zachętę poszukam zdjęcia z trzcinnikami dojrzałymi, jakie z nich łany cudne ( tylko zdjęcie okropne, przepraszam)