Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

magnolia 19:07, 19 paź 2012

ja w tym roku tez kupowałam u nich (w benex) cebulki. Jestem zadowolona bardzo- tanie i dobrej jakości. Jak bedziesz kupować, polecam Ci cebulki czosnku szuberta. One sa niskie ale ogromne z nich kwiatostany- ok 30 cm. Nie musisz mieć ich dużo, dobre są na akcenty. Tylko dla nich musi być ładne tło, bo są ażurowe.

bociek 19:11, 19 paź 2012

magnolia napisał(a)

Hej

Ale ładna trawiasta. Wg. mnie trzeba jej jeszcze1-2 lata czasu i będzie idealna, bez tła, bo miskanty będą znacznie wyższe, trzcinniki bardziej masywne i cała reszta. Trzcinniki zacznie być widać całkiem szybko wiosną, wtedy miskanty będą je sobie spokojnie gonić.
Jakby było tło, szybciej by było widać rabatę w pełnej krasie, ale szkoda już ją ruszać bo za moment sama swoją masą zadziała.
Na zachętę poszukam zdjęcia z trzcinnikami dojrzałymi, jakie z nich łany cudne ( tylko zdjęcie okropne, przepraszam)

Magnolia, milo Cie widziec Dzieki, ja tez mysle, ze za dwa lata to bedzie juz gestwina. Cudne te trzcinniki, zdjecie super, dzieki, ze je pokazalas. One ruszaja jako pierwsze, potwierdzam Bardzo je lubie
bociek 19:13, 19 paź 2012

magnolia napisał(a)
ja w tym roku tez kupowałam u nich (w benex) cebulki. Jestem zadowolona bardzo- tanie i dobrej jakości. Jak bedziesz kupować, polecam Ci cebulki czosnku szuberta. One sa niskie ale ogromne z nich kwiatostany- ok 30 cm. Nie musisz mieć ich dużo, dobre są na akcenty. Tylko dla nich musi być ładne tło, bo są ażurowe.

No wlasnie myslalam o tej firmie, maja fajne promocje teraz. Czosnkow nigdy nie mialam, czytalam, ze szybko usychaja im liscie i nie wyglada to zbyt ladnie...
magnolia 19:21, 19 paź 2012

tak, ale szuberta maja dość małe liście. jak posadzisz w niskich- ok 20 cm bylinach, to będzie dobrze
bociek 19:23, 19 paź 2012

Hmmmm, musze pokombinowac gdzie... ale jak sa niskie to moge je posadzic w carexach Frosted Curls.. Zaraz je obejrze
Madzenka 19:34, 19 paź 2012

magnolia napisał(a)

o marko Magnolio nie kuś!!! Miałam nic nie kupować ..

Czosnki szuberta...

W Benex cebule kupowalam, dobre ceny!
Madzenka 19:42, 19 paź 2012

No i kupiłam czosnki.....
magnolia 19:43, 19 paź 2012

ja tez miałam nie kupować, a ...samo wyszło.
Szuberta to moja miłość, one sa jak gigantyczne dmuchawce. Niestety tej zimy mi wymarzły paskudy. Ale teraz udadzą się, napewno- muszą. Jeszcze wcześniej zimowały
magnolia 19:44, 19 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
No i kupiłam czosnki.....

szuberta?
Czy inne ślicznoty?
Madzenka 19:44, 19 paź 2012

magnolia napisał(a)
ja tez miałam nie kupować, a ...samo wyszło.
Szuberta to moja miłość, one sa jak gigantyczne dmuchawce. Niestety tej zimy mi wymarzły paskudy. Ale teraz udadzą się, napewno- muszą. Jeszcze wcześniej zimowały

Magnolia kusicielka Machnęłam 10 szuberta i 100 czosnków Finkowych

Sory Boćku, że się tak u Ciebie panosze