Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Milka 12:44, 22 paź 2012

A ja mam chętkę na tego Marikena, nawet mam miejsce po magnolii, co przemarzłą w kwietniu
Evchen 00:49, 23 paź 2012

Bociuś.. Ty się teraz od tańca brzucha nie wymiguj!... że sprzątanie, że begonie...
TAŃCZ
agata_chrosc... 19:41, 24 paź 2012

Cześć Bociek,
trawy coraz lepiej się u Ciebie prezentują. I po raz pierwszy widzę, że też masz te kulki na patykach. Pozdrawiam.
Mala_Mi 20:11, 24 paź 2012

Boćku... troszkę poczytałam do tyłu.... ja już nigdzie nie nadążam... Naszej Hanusi urodziła się wnusia i to już 7-ma, wiec od razu pomyślałam..dziecko - bocian... trza do Boćka..dawno nie byłam... tak jak i u Hanusi....... I jestem takim tokiem rozumowania....
A wiec czosnki Szuberta u mnie wymarzają, ale tylko co kolejny rok.. sadzone jesienią rosną łądnie... ale w następnym roku już ich nie mam... Ale pomimo tego sadzę je bez opamiętania co roku... przynajmniej 2-3.... Jako suszek też się świetnie prezentują.... Są niskie.tzn łodyżki maja niskie.... ale za to ażurowe głowy ..wielgaśne... cudne.....
Czosnki Finki kwitną późno.. ale ładnie... ja posadziłam je we wrzosach... I zimują bez problemu.....

Cebule też kupowałam w Benexie... i to nie pierwszy raz Tu są dobre cebule .... i nie pomieszane gatunkowo

Bogdzia 20:21, 24 paź 2012

Zrób zdjęcie całego klonika. Duży jest? One są śliczne i każdy inaczej rośnie tzn ma inny pokrój. Ciekawa jestem Twojego.
bociek 11:53, 28 paź 2012

popcarol napisał(a)
Milej niedzieli!
Cudna jesien u Ciebie! Te trawki, ten klonik!!
pozdrawiam

Dzieki Karolina, teraz to mam regularna zime, jak chyba zdecydowana wiekszosc
bociek 11:54, 28 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Begonie wytargałaś......No już nie zdobiła......Trawki urocze,ale klon...... bomba!

Witaj Haniu, begonie wrecz straszyly Dziekuje za mile slowa
bociek 11:56, 28 paź 2012

ana_art napisał(a)
Kasiu też wczoraj wywaliłam begonie bo straszyły Też kupowałam cebule w benexie, zarzekalam się że już wiecej nie kupie i wczoraj znowu zgrzeszyłam to jakiś nałóg normalnie Klon jest prześliczny. a wiesz jak nazywają się Twoje kudłate trawy?

Hejka

Nie kupilam cebul i juz chyba nie kupie, nie mam czasu niestety na sadzenie Trudno, moze w nastepnym roku

Kudlate trawy to turzyce nowozelandzkie, zielone to Carex Frosted Curls, brazowe Carex comans. Kupowalam u Mariusza na wiosne. Byly male, ale rozrosly sie ladnie. Mam nadzieje, ze przezimuja
bociek 11:57, 28 paź 2012

Agacia napisał(a)
Hej Boćku, zaczynam nadrabiać, chociaż częściowo..., zaległości Udanej niedzieli!

Agacia, dzieki, ze zajrzalas, z tygodniowym opoznieniem rozwniez zycze udanej niedzieli
bociek 11:58, 28 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Klonik z kolei stroi sie w czerwienie

[]

Kasiu klon jest zachwycający. A czy wiesz może jaka to odmiana?

Marzenko, to dissectum garnet, maluni taki kloniczek, karlowaty